kurt teknik adam3
profili

  • istanbulluların istanbul dışında hayat yok sanması

    hayat degil o. onun adi : “savasci sendromu”

    bir psikologun makalesinde denk gelmistim. savasci sendromu diye birsey var. savasta yeralan o baski sinir harbi strese alisan askerler, savas bitip evlerine donduklerinde bir sendroma yakalanirlarmis. bu huzur hissiyati, sessizlik dinginlik onlara mutsuzluk verir ve akabinde bunyeleri tekrar savas ortamina geri donmek, alistiklari adrenaline stresli ortama kavusmak icin can atarmis.

    istanbulda yasamakta boyle iste. savasci sendromuna yakalaniyorsunuz. yakalaniyoruz. ben de 13 sene istanbulda yasadim. o strese kavga gurultu adrenalin heyecana cok pis alistirir adami istanbul. sonra birakipta sakin sessiz guzel bir hayata basladin mi bir sure sonra hatirlatmaya baslar kendini savasci sendromu. yasamadigini dusunursun. kendine o kadar cok vaktin kalir ki kucuk cocuklar gibi onunla ne yapacagini bilemez birilerine danismak istersin. kendinle kalirsin uzun yillar sonra ilk defa.

    evet zordur istanbul’un savasci sendromundan kurtulmak. zaman alabilir. mesakatli olabilir. ama deger. sabredin. ama bir yil ama bir kac yil. sabredin. zihniniz normal bir insan oldugunuzu, sizin de huzur ve sukunet icinde yasayabileceginizi farkettigi an cok sey kazanacaksiniz. belki de omrunuze omur katacaksiniz. sagliginizi iyilestirecek beyninizi kemiren gereksiz stres ve kosusturmacalardan kurtararak bunyenize verebileceginiz en guzel hediyelerden birini vereceksiniz.

    sabredin. gececek...

  • dünyanın en güzel kadını

    su (bkz: karim) yazanlar. yaa bir birakin gencler su isleri yahu. hepimiz adem ogluyuz surda. sovunuz kime abi ? kariniza sikin bu yalani tamam da yani surda bir online platformda neye gerek yahu.

    hee amk dunyanin en guzel kadini geldi seninle evlendi amk yamuk suratli yanik tenli killi ortadogu boduruyla evlendi...

  • izmir'deki en iyi pizzacılar

    liseliler bilmez. (bkz: fil pizza) izmir `in en iyi pizzacisi idi. ne yazik ki kapandi.

    italya dahil dunyanin bir cok ulkesinde pizza deneyimim oldu. cocuklugumun bana vermis oldugu yetkiye de dayanarak fil pizza `da yedigim pizzanin o muhtesem tadini kokusunu o incecik ama kivaminda hamurunu baska hic bir yerde bulamadim sozluk.