kisitli mucadele6
profili

  • 17 haziran 2022 boston celtics golden state maçı

    kaan kural abimizin yine bildiği seri. büyük basketbol yorumcusu. önce dallas serisinde , dallas gsw’yi 4-1 alır dedi . tuttu, helal olsun. sonra boston , gsw’yi 4-2 geçer dedi. yahu bu da tuttu . inanılmaz değil mi ?

  • 14 mart 2022 instagram'ın rusya'da kapanması

    herkes olayı yanlış anlamış. instagram, rusyada kapanmadı. rusya , instagramı kapadı . lütfen iyice araştırın

  • bitcoin

    paradotor diye biri var twitterda . bayağ böyle ünlüler de takip ediyor. kendisi kripto uzmanıymış. ya hahahahahahahaahahah . koptum adamı izleyince . adam video çekiyor, evinde kalorifer bile yakmamış , üst üste giyinmiş üşümemek için. bir de arkasında ikeadan alınmış dolap . bu adam insanları milyoner ediyormuş . hahahahahahahaahah

    edit : ilgili videoyu soranlar oluyor.

    https://twitter.com/…tatus/1463223862880002052?s=20

  • 1 eylül 2021 sırbistan fransa voleybol maçı

    boskovic’i görünce arog’da zincirle stada getirilen carlos aklıma geliyor. biz bu kadını nasıl tutacağız?

  • game of thrones

    -what do we say to proper military tactics and strategy?

    +not tonıght

  • rusların en iyi olduğu konu

    bu başlığa yazıp yazmama arasında çok gidip geldim. çok çok fazla bilgi yanlışlıkları/ eksiklikleri mevcut . öncelikle rusya ile ilgili yazmış olduğum şurdaki entryler okunmalıdır .

    (bkz: #79660375)
    (bkz: #79620771)

    kısaca tanım yapalım, rusların iz bırakmış olduğu şeyler diyebiliriz.

    rusların birçok alanda başarılı olduğu kadar , başarısız olduğu konularda mevcuttur.

    bu yazıyı senelerce rusyada yaşamış ve 45 den fazla şehir görmüş ,5000’ den fazla rusla muhattap olmuş biri olarak elimden geldiğince anlatacağım. yazıya başlamadan uyarayım , ciddi alıcılar okusun lütfen .

    konuyla ilgili ilk alan gelen şey tabiki rusların dirayetli olmalıdır . en zor durumlarda dahi başlarının çarelerine öyle ya da böyle bakarlar . çok uzağa gitmeye gerek yok . üç sene önce rus rublesi devaule olunca (2 kat) halk önce bir panikledi. sonra aynen şunu yaptılar . haftalık alışverişlerinde normalde 2 domates alıyorken , bunu 1 e indirdiler . 2 kutu yoğurt alıyorken , 1’e indirdiler . tatillerini kıstılar , gidip boklu göllerde yüzdüler . bu göllere giren bazı ruslar turuncu , bazıları yeşil olarak karaya çıktılar. bazıları gölün içinde yok olup gittiler , bazıları göldeki kurbağalar ile akraba oldu . kısacası dayandılar , bana mısın demediler . bununla ilgili aynı durum sovyetlet dağılınca da meydana geldi. üstteki ilk entryide bunu okuyabilirsiniz.

    çok garip bir şekilde uzay teknolojisinde çok iyiler. uzaya ilk çıkan astronot bildiğiniz gibi bunlarındr . fakat gelin görün ki bazı şehirlerinde arabaların camları selobantla bantlanır. kırılan ev camlarına eski pravda gazeteleri yapıştırılır. üflesen yıkılacak , elinizi keserse dimdirek tetanozdan siki tutacağınız elektrili otobüslere binilir. çok gariptir yani . demek ki neymiş , ruslar uzayda iyi , karada kötüymüş.

    diğer konu yeraltı kaynaklarını çok iyi kullanmalarıdır. adamların üretim ekonomisi yok. ama yeraltı kaynaklarını öyle bir kullanırlar ki halk bunu neredeyse bedava alır , ama devlet ihraç ederken boru gibi döşeyip satar. devletin kasası dolar. rusyada evinde soğuktan titreyip ölen rus yoktur. ( kamchatkada bile bulamazsınız. kamchatakada ortalama sıcaklık -45 tir)

    gene yazılmış çok iyi sevişirler falan . rus kızlarının yüzde 90’ ı kolunda serum bağlı gibi sevişir. yüzde 10 luk kesim ise gerçekten işini bilir.( böyle gereksiz şeye girmek istemiyordum ama halk yanlış bilinçlenmesin)

    bir diğer iyi oldukları konu internettir. hatta hız olarak dünyada ilk 20’dedir. üstte yazdığım paslı otobüslerinde bile wifi vardır. yerin yedi kat dibindeki metroda da wifi mevcuttur. sokakta giderken yanlışlıkla bile internete bağlanabilirsiniz. o derece geniş ağları vardır .

    bir diğer konu ordusudur. gerçekten çok sağlam ordu yapılanmaları var. bunla ilgili detaylı konuyu rus ordusu başlığında daha sonra anlatacağım.

    istihbarat konusunda çok iyidirler. ülkeye giren her yabancı izlenir. ya ağa ben demir ustasıyım beni niye izlesinler diyen adamların başına şöyle bir olay gelmiştir. uçak düşürme krizinden sonra , 500 kişilik türk şantiyesindeki tüm işçilere bir şekilde ulaşılır. geri kalan kısımları ancak özelden yazabilirim. durduk yere beni de sikmesinler .

    bunlardan sonra tabi akla edebiyat , sanat , tiyatro şu bu gelebilir . hepsiyle ilgili uzun uzadıya yazabilirim ama uykum geldi .

    tekrardan bilgilendirme yaparız .