spujin15
profili

  • askerde yapılan en saçma iş

    her sabah saat 9'da yarbayın kafasına bioxcin sürmek.

  • cuma namazında dükkan kapatan esnaf

    kendince samimi müslümandır. dükkan adamın mal adamın. sanane sikik.

    serbest piyasa var, kimse tekel değil. git başkasından al kardeşim sanki rızkını sen veriyorsun adamın. şu tiplere bak abi bu neyin özgüveni, neyin kibiri allasen? küçük dağları sen yarattın da haberimiz mi yok?

    ne olsun şimdi tüm türkiye senin ayağına mı kapanalım "abi ne olur o dükkanın önünden geç, bu verdiğin ceza çok ağır" falan mı diyelim?

    yok mesela isteyen hristiyan da pazar günü kapatsın dükkanı yani abi sana ne bana ne? neden özellikle bu islam düşmanlığı?

  • ikinci el otomobil piyasası

    siyasiler ve yakınları gemiden siparişle sıfır arabaları karaborsaya çekmeye devam ettiği sürece böyle saçmalayacak piyasadır.

    erdoğan bir araştırsa etrafında kaç kişinin sıfır araç alıp otoparklarda satmak üzere beklettiğini öğrenince dudağı uçuklar.

    zamanında bu yüzden tüm saray ahalisini bahçede sıraya dizip tokatlamış padişahlar geçmiş bu ülkeden, ama hiçbir şehzade, hiçbir sultan, hiçbir paşa alıştığı lüksünden ödün vermemiş. olan padişaha olmuş.

    edit: entryi favlamayın arkadaşlar başıma iş açacaksınız

  • hülya avşar'ın anadan doğma soyunup klip çekmesi

    siyasilere yaranmak için ahlak zabıtası kesilen ünlülerin para kazanmak için soyunabileceğini anlamamızı sağlamıştır.

  • alex de souza

    altılı masanın adayı olacaksa kılıçdaroğlu 'ndan fazla oy alacaktır. hadi inşallah

  • 25 eylül 2022 bağcılar'da yaşanan korkunç cinayet

    aklıma 2 soru getirmiş olay;

    1- alkol neden bu kadar ulaşılmaz?
    2- uyuşturucudan kim para kazanıyor?

    bu iki soruya cevap verirseniz zaten cinayetin asıl faillerini de bulursunuz.

  • hagi'nin tartışmalı soruya cevabı

    tartışılması bile abes ve cevabı net olan bir soruya verilen cevaptır. maradona bile hagi futbolu bıraktığında futbol izlemeyi bıraktığını, çünkü artık tat vermediğini söylemişti. haginin kibirli olması onu yeteneksiz yapmaz. çorapsız giydiği krampon, bileğine sardığı bandajlar ve ceza sahası dışından yolladığı füzelerle hagi, her zaman türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış olarak kalacak.

    hagi, bir türk takımının uefa ve süper kupayı kaldırmasının en büyük mimarlarındandır.

    alex çok efendi, karakterli, altın kalpli bir insandır ama futbolda bir hagi değildir.

  • 128 milyar doları bir örnekle anlatmak

    eğer peygamber efendimiz(s.a.v.) dünyaya geldiği gün bir zengin "bugünden itibaren her gün için fakirlere 2 milyon türk lirası sadaka vereceğim" deseydi ve bugüne kadar yaşasaydı, bugün itibariyle toplam tasadduk ettiği para 128 milyar dolar olurdu.

    tanım: bir örneklem etkinliği

  • geceye bir mühendislik bilgisi bırak

    inşaat mühendisliği depremde hasar almayacak bina inşâ etmeyi hedeflemez.

    inşaat mühendisliği; deprem, sel, yangın, fırtına gibi durumlarda yapıyı kullanan canlıların hayatta kalmasını sağlamayı hedefleyen mühendislik branşıdır.

    büyük bir depremde öngörülmeyen gerilmeler oluşur ve bu gerilmelerin yapının kapasitesini aşması muhtemeldir. düzgün bir mühendislik hizmeti almış yapılar büyük afetlerde maruz kaldıkları enerjiyi mümkün olduğu kadar abzorbe edip daha sünek ve yavaş bir göçme gerçekleştirirler. bu öyle yavaş olmalıdır ki, afet sona erdikten sonra içerisinde bulunanların yapıyı güvenle terkedecek zamanları olsun.

  • düğün istemeyen hatun

    covid-19 salgını döneminde olması gereken kadındır.

    daha bu hafta bursa'nın yenişehir ilçesinde bir kadın nişanlısına "salgında düğün yapmayalım" dedi. oğlan tarafı "o kadar insana altın götürdük, altınları toplamamız lazım" diyerek zor bela düğünü yaptırdı.

    sonuç: covid-19 nedeniyle gelinin annesi çok ağır bir şekilde hayatını kaybetti, gelinin babası yoğun bakımda. damat covid pozitif çıktığı için hastanede yatıyor. gelin en son damada şöyle demiş:

    "inşallah ölürsün, ama ölmezsen seni boşayacağım. altınlarınla mutlu mesut bir hayat yaşa!"

    değer miydi?

    yapmayın gençler. kıyın nikahınızı geçin, düğün elbet yapılır...

  • 1 temmuz 2019 cizre'de askerlerin isyan etmesi

    güvenlik gerekçesiyle alınan karar sonucu askerlerin isyan etmesi olayıdır.

    doğuda askerlik yapan bilir, öyle askerliğiniz bitti serbestsiniz diyerek askerleri kapının önüne koyamazsınız. çünkü çoğunun resmi olarak askerliği devam etmektedir ve izinlerini sona saklamışlardır. terör örgütü asker kaçırıp öldürmeyi çok sever. onun için askerleri güvenli üs bölgelerinde(ktm) biriktirir, güvenliklerini sağlayarak terörün olmadığı tampon bölgelere(sivas, tokat, elazığ vb...) konvoylarla sevk eder, oradan da serbest bırakırsınız.

    konvoylara sürekli saldırı planlandığı için ktm'den çıkacak konvoyun günü ve saati son dakikaya kadar belli olmaz. örgüte bilgi gitmesin diye askere de zamanı söylenmez.

    güvenlik şartları olgunlaştığında askerler; zırhlı araçlar, jammerlar ve gerekirse hava desteği eşliğinde güvenli bölgelere sevk edilir.

    ktm'lerde ise sirkülasyon çok fazladır. yemek ve yatacak yer gibi sıkıntılar arada yaşanabilmektedir. fakat bunlar anlık sıkıntılardır. biz de tertiplerimizle koyun koyuna yattık. hatta bizden önce parkalarını sarınıp ktm bahçesinde yerlerde yatanlar olmuş.

    sonuçta hazırlandığınız şey savaş şartları

    izci kampı değil orası.

    bir otobüs patlatsalar herkesin ciğeri yanar. birazcık sabretsin gençlerimiz. dışarı çıkınca asıl askerlik başlıyor.

    edit:imla

  • kenan imirzalıoğlu 1.65 boyunda olsaydı ne olurdu

    zuhal toplal'la programında talibini arayan ferit olurdu.

  • 1.70'lik kocasına dağ gibi kocam gitti diyen kadın

    dul kadın peşinde koşan piçlere dert olmuştur.

    (bkz: allah bir boy vermiş gerisini koyvermiş)
    (bkz: boy dediğin kavakta da var ama en değersiz ağaç)

    dağ, insanoğlunun sel, deprem, savaş gibi acil durumlarda sığındığı, muharebede sırtını yasladığı olgudur.

    hayat arkadaşını kaybetmiş kadınları "sikilecek kadın" olarak gören sapık şerefsizler anlamazlar.

    yahu bu tiplere nefes alma hakkı bile fazla. bunlar cenaze evinde kimi siksem diye düşünen tipler. ne diyeyim. seninle aynı gezegende yaşadığım için utanıyorum.

    inşallah baban ölür ne diyim

    edit: senin yapacağın ironinin a.ına koyayım

  • okuduğun üniversiteyi söylemeden anlat

    teknik üniversite

  • mezun olur olmaz 3500 tl maaş isteyen mühendis

    çalışanına taksimetresi açık kalmış taksi muamelesi çeken işveren beyanıdır.

    ben, kontrolü olduğum işlerde 3500 lira maaştan aşağı hiç yeni mühendis işe başlatmadım. işverenler hepsinde de para kazandı.

    bir gecede pavyona 5.000 lira verip de bir mühendise ayda 3500 lira maaş vermeye imtina eden adam açık söylüyorum; at hırsızıdır. genelde bu tipler büyük işadamı da olamaz.

    bugün koç holding, tofaş gibi bir fabrika işletiyor, çalışanının tüm yasal haklarını veriyor, üzerine de başlangıç maaşı olarak en az bu rakamları verebiliyorsa; ben o kadar maaş verirsem zarar ederim diyen işveren "at hırsızı"dır.

    bu hafta benim şantiyemde bir ekskavatör yağcısı (3 aydır yağcılık yapıyordu), jcb(kazıcı yükleyici) operatörlüğüne terfi edip 3.500 lira maaş almaya başladı.

    bu maaşı veren yüklenici %53 tenzilatla iş yapıyor. fakat ben ne işini yamuk yaptığına, ne de kazanamıyorum diye ağlandığına şahit oldum.

    geçiniz efendim geçiniz. eğer 3500 lira verip de zarar edecekseniz, siz kimsiniz de mühendis çalıştırıyorsunuz? kendi işinizi kendiniz görün, haddinizi bilin.

    üçün beşin hesabını yapan bu tip adamların altında çalışacak yeni mezun mühendislere tavsiyem, böyle sinek siken tiplerin işinde çalışıp kendinizi ezdirmeyin. çok yetenekliyse gitsin kendi işini kendi görsün