starwarden3
profili

  • mısır'da köpek balığı saldırısına uğrayan rus

    açılın eski dalış eğitmeni geldi. bir kere o sular kaplan köpekbaliklarıyla kaynıyor ve suya giren o riski alıyor. tropik sulardaki tek ölümcül tehdit köpekbalığı değildir hatta köpekbaliklarının insana saldırısı boğa ve kaplan türleri dışında çok nadirdir. suda sizi bir yunus,vatoz veya denizanası rahatlıkla ölümcül yaralar veya öldürebilir. bu sularda yüzeceklere tavsiyem,
    1.asla dalış suitine veya mayonuza işemeyin. çişiniz gelince sudan çıkın. zira kopekbalikları kokuya duyarlıdır.sizi hasta hayvan olarak görüp avı kabul edebilir.
    2. yunusların fazla yaklaşmayın.özellikle yavruları varsa son derece ölümcül olabilirler. hatta şişeburun yunusların zevk için öldürdükleri bilinmektedir.
    3.denizanalarının görüldüğü sularda fazla dolaşmayın.uzakta dahi görseniz ters istikamete topuklayın zira dokunaclar bazı türlerde 15 metreyi bulur.
    4.suda sizden kaçmayan herseyden uzak durun.
    ve en önemlisi insan bir kara yaratığıdır. suda kendinize çok güvenip fazla açılmayın ve köpekbalıklarının sığ sularda ürediğini aklınızdan çıkarmayın. rus arkadaşa yazık olmuş.

    edit olarak kopekbalikları hakkında birkaç bilgi verelim.köpekbalığı optik görüşü zayıf bir canlıdır.avını koku ve elektrik sinyallerini takip ederek bulur. boğa kopekbalıkları osmozdan etkilenmez ve tatlı sulara girip avlanabilir. fırat ve dicle nehirlerinde ölümle sonuçlanan saldırıları görülmüştür. köpekbalıkları meraklı hayvanlardır.ınsanla karşılaşınca sokulup ne olduğunuzu anlamak isterler.ınsanlar av listelerinde değildir, genelde çevrenizde bir iki tur atıp giderler. karşılaştığınızda;
    1. yüzerek kaçmaya çalışmayın.panik yapıp çırpınarak yaydığınız sinyalleri arttırmayın.kopekbalikları tek kuyruk vuruşuyla 2.5 metre katedebilir.
    2.suda dik durun yatay yüzmeyin,hareket etmeyin. dalış suitiniz ve paletleriniz koyu renkli ise bir numaralı avları olan fokla sizi karıştırabilirler. haddinden fazla yaklaşırlarsa ısırmak için pozisyon alarak yukarı hamle yapacaklardır.soğukkanlıysanız burnunu itin. uzaklasacaktır.
    3.suitinize veya mayonuza işemeyin.
    4.köpekbalığınin sık görüldüğü sularda veya sahilde görüldüğü rapor edildiyse sudan çıkın veya orada yüzmeyin.

  • yazarların ejderhalarına koyacağı isimler

    yadigar.

  • tarihin en zor öldürülen 7 kişisi

    adolf hitler. suikastlerin tamamından sağ kurtulunca s.krim yapacağınız işi deyip kendi işini kendisi bitirmiştir.