mistir bohanin2
profili

  • sebastian vettel

    hatırlamakta fayda var. ferrari'nin son dünya şampiyonu kimi raikkonen hala. ve bu şampiyonluk 13 yıl önce gelmiş.

  • muharrem ince

    muharrem ince mecliste öyle sıradan bir vekil değildi; hiç olmadı.

    o yanlış yok edendim şunu yanlış yaptı denebilir hakkında. herkes kendi anelizini yapabilir. ancak şöyle bir gerçek var; bilmem kaç kış sonra bu adam çıktı %30 u geçti.

    ilk efsaneleştiği yıl 2009 olması lazım. 2010 bütçsi görüşülürken çıktı bam bam bam koydu. bakınız. bu konuşmanın en vurucu yeri şüphesiz ki “ abd’den korktuğunuz kadar allah’tan korksaydınız bu memleketi bu hale getirmezdiniz” cümlesiydi. ayrıca siz bakmayın muharrem ince’yi tayyip erdoğan kendisi karşısında görmek istedi diyen sığırlara. çünkü bu konuşma yine dönemin başbakanı recep tayyip erdoğanın muharrem ince’yi dinlediği son bütçe görüşmeleridir. bu tarihten sonraki bütün bütçe görüşmelerinde söz muharrem ince’ye geldiği zaman başbakan genel kurulu terketmiştir. geldiyse konuşmadan sonra geri gelmiştir.

    gelelim 2011 bütçe görüşmelerine. başbakana yine bam bam bam şeklinde saydırıp “ ve siz sayın milletvekilleri; bu bakanlar kurulunu aklayan paklayan sayın milletvekilleri; kabe’de, mekke’de tavaf ederken mecliste oy kullanma becerisini gösteren sayın evliyalar..” demesi bu konuşmanın climaxi idi. bakınız.

    takvim yaprakları (akp öncesinde takvim de yoktu) 2012 yılını gösterirken biraz daha kişisel, arınç ve canikli ağırlıklı, ama yine de boş geçmeyen bir konuşması var. diyor ki “ siz devlet malına bonkör, vatandaşın sorununa bakarkör, cumhuriyet değerlerine nankör, türkiye’ye diktatör oldunuz.” bakınız.

    2013 bütçe görüşmeleriyle ilgili şu var :
    “ halkı kandırmayın! bu topraklarda bismillah demeyi kimse suç saymadı. ama siz elhamdulillah demeyi öğrenemesiniz; şükretmeyi bilmediniz.”bakınız.

    ve gelelim en etkileyici konuşmalarından birine. bu konuşma ile ilgili herhangi bir şey yazmaya gerek yok. ezberlediğimi farkettim zaten. ahı var!

    ve daha niceleri. yeri geldi hakan şükürü itin götüne soktu. hatta çıkardı bidaha soktu. yeri geldi arınça meydan okudu, “dokunulmazlığımı kaldırmayan şerefsizdir, namussuzdur!” dedi. diğer grup başkanvekillerini patates etti. yeri geldi altan tana çıkardı vurdu. yeri geldi meclis başkanına ayar verdi.

    bir sürü şey yaptı. silivriye gitti hakime ayar verdi. arabanın içinde uyuyan sivil polise milleti tedirgin ediyorsun git buradan dedi. kürsüden savcılara seslendi; o iddianamelerinizi adam gibi yazın dedi. dedi de dedi.

    16 yıllık milletvekilliğinde utanılacak tek bir iş yapmadı.

    bütün konuşmaları hatırımdadır. benim hakkım kendisine helaldir.