hulkikesbi6
profili

  • türk halkında sıra kültürü olmaması

    az önce aşı sırasında tekrar farkettiğim durum. sen randevu alıp efendi gibi sıranı beklerken bazı gelişmemiş primatlar , sağından solundan önüne geçmeye çalışır. hastanede , postanede, bankada , yurtta yemek sırasında her yerde var bu amk primatları. söyleyince de sanki onlar haklıymış gibi üste çıkarlar. sorsan müslümanlık konusunda mangalda kül bırakmazlar.

    öyle bir psikoloji oluştu ki kimse önüne geçmese bile sanki geçecekmis gibi geriliyorum.

  • türkiye'de insanların çok sabırlı olması

    o kadar kapanma, döviz artışı , vergi tahsili, fakirleşme , işsizlik, son olarak desteksiz 17 gün kapanma oldu, milletin gıkı çıkmadı. taş olsa çatlardı amk.

  • 1 mart 2021 recep tayyip erdoğan açıklamaları

    emeviler döneminde , cuma namazı hutbesinde , hz aliye ve ehli beyt'e hakaret edildiği ve sürekli emevi propagandası yapıldığı için millet hutbeyi dinlemeden gidiyordu. sonra baktılar olmuyor emeviler hutbeyi namazın önüne çekti. millet hutbeyi mecburen dinlemek zorunda kaldı.

    reis de önce asıl mevzuyu anlatsa millet dinleyip işine gücüne bakacak ama o ne yapıyor önce propaganda ve söyleyeceğini söylüyor. millet mecburen dinliyor. ekonomik ve eğitim ile ilgili konuların en sona koymasının sebebi budur. emevi taktiği.

  • felsefenin faydası var mı

    "her insan doğal olarak bilmek ister." (aristo)

    insan dünyaya geldiği andan itibaren, içsel bir güdü olarak çevresini anlamlandırmaya çalışır. insanın bilme /öğrenme ihtiyacında , felsefe bir sonuç değil, bir süreçtir.

    dolayısıyla "insan neden öğrenmek ister ? " diye sormak, ne kadar saçma bir soru ise felsefenin bir faydası var mı diye sormak da o kadar saçmadır.

  • türkiye'deki öğretmenlerin kalitesizliği

    meb müfredata bağlı kalacaksın diyor. müfredat dışına çıktın mi şikayet ediliyorsun. kaynak olarak ders kitabı yetersiz ve yanlışlarla dolu. kendin güzel bir kaynak da getiremiyorsun, yasak. test getiremiyorsun, yasak. kitap tavsiye edemiyorsun, yasak. dört bir yanın şikayet etmeyi bekleyen insanlarla dolu. şimdi çalıkuşu olsan da ayni maaşı alıyorsun , bakkal rüstem gibi davransan da. sisteme çalıkuşu gibi giren öğretmen örselene örselene bakkal rüstem e dönüşüyor. mevzu bu.

  • bir erkeğin kaliteli olduğunu anlama yolları

    iş yerinde bir tarrak kafalı var.tam bir kapitalizm aşığı, bir madde sevdalısı. insanlara duyduğu saygı ceplerindeki para ile doğru orantılı. hangi marka gömlek giyiyorsun, hangi marka telefon kullanıyorsun, hangi marka araban var, kaç para kazanıyorsun vs... eğer kullandığın marka onunkilerden daha iyiyse seninle cana yakın bir şekilde saatlerce konuşabilir. yok ona göre daha aşağı marka kullanıyorsan, sorduğu soruya cevap almaya tenezzül etmez, hemen yüzünü çevirip başkasıyla başka konuda konuşmaya başlar.

    bana göre bir erkeğin kaliteli olduğunu gösteren detay , kapitalizmin köpeği olmamasıdır. bir de insanlara saygılı olmasıdır. gösteriş için değil içinden geldiği gibi yaşamasıdır. yazarken bile daraldım.