nerminator2
profili

  • erkekler için kaliteli giyecek satan mağazalar

    adam uygun fiyatlı diye belirtmiş yukarıdaki önerilen markalara bak

    harvey nichols yazmış biri yok anasının .mı

  • apple türkiye'nin kanuna uymayıp bana dava açması

    asıl başlık: apple türkiye'nin tüketici kanununa uymayıp üstüne bana tüketici mahkemesinde dava açması.

    edit: ısrarla anlamak istemeyen ya da beyni basmayan bir kitle var. diyorlar ki madem sorunluydu neden ilk başta servise götürmedin. gittim apple store'a durumu anlattım, aşağıda yazmışım canım kardeşim iyi oku, telefonun %30-40'lardayken kapandığından bahsettim apple store'a, "soğuk havalardan, herkesin cihazında var, bir sorun değil" dediler. yalan söylediler yani anlıyor musun güzel kardeşim?

    merhaba sözlük, direkt olaya girmek istiyorum.

    iphone 6s telefon sahibiyim, telefonum ilk aldığım günden beri şarjı %30-40'lardayken kapanıyordu, apple'a sordum soğuk havalardan cevabı aldım. neyse iyi madem deyip kullanmaya devam ettim cihazı.

    daha sonra tesadüfen bir teknoloji sitesinde haber okudum, apple bazı iphone 6s telefonların bataryasının hatalı üretildiğini ve ücretsiz pil değişimi yapacağını açıklamış. seri numaramı girdim ve benim de bataryamın hatalı üretildiğini teyit ettim. (buradan bakabilirsiniz) yani telefonun kapanma sebebi soğuk havalar diyen apple türkiye çalışanlarının yalan söylediği ortaya çıktı, bana ve binlerce kişiye.

    ben de bu basın açıklamasından yaklaşık 5-6 ay sonra (işimden zor izin almam vs) tüketici hakem heyetine şikayette bulundum çünkü apple türkiye ben paranı iade etmem, pilini değiştiririm sadece dedi. halbuki ben tüketici kanununun 11. maddesinin (a) bendinde yazan "malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme" hakkımı kullanmak istiyordum. yani ürünü iade edip, ödenen parayı geri almak.

    hakem heyeti'ne de durumu anlattım ve apple zorlu center'dan aldığım "bu telefonun yerleşik bataryası hatalı üretilmiştir, müşteri pil değişimini reddetmiştir" kağıdını da dosyaya koydum işlemleri başlattım.

    hakem heyeti de "firma zaten ayıplı mal ürettiğini kendisi kabul etmiştir." diye net bir şekilde para iadesine karar verdi.

    olaylar bundan sonra başladı, apple olayı tüketici mahkemesine taşıdı! evet yanlış duymadınız, hem ayıplı mal satıyor hem sattığı malın ayıplı olduğunu kabul ediyor ama ben kanunen hakkımı aradığımda bana dava açıyor (tüketici hakem heyeti kararının iptali için)

    sonuç olarak 1 yıllık beklemenin ardından, 26 nisan 2018 yani yarın mahkememiz var. bakalım hakim ne karar verecek... tüm bu süreçte bana her türlü desteği veren avukat ahmet kolcu'ya da teşekkürlerimi iletiyorum buradan.

    merak edenler için apple'ın dava dilekçesini, bizim yaptığımız savunmayı vs her şeyi ekliyorum.

    apple'ın dava dilekçesi 1
    apple'ın dava dilekçesi 2
    apple'ın dava dilekçesi 3

    ve

    savunmamız 1
    savunmamız 2
    savunmamız 3
    savunmamız 4

    edit: yurtdışında olup hizliresim'e ulaşamayanlar için: https://imgur.com/a/omypown