kral4fero7
profili

  • annenin kız arkadaşın yanında cehalet şov yapması

    yine de annedir. şükredin anneniz var. ayrıca çıplak şov diye okudum allah affetsin.

  • cristiano ronaldo vs lionel messi

    lionel messi: ortasahaya kadar gelip top alıyor. pas trafiğini sağlıyor. oyunu kuruyor. ortadayken sağa geçiyor kendini unutturup topla buluşuyor. arkadaşlarını oynatıyor. yönlendiriyor. boşta kalmasını sağlıyor. oyunu kurduktan sonra ise seri paslar yapıp ya golünü atıyor ya da asistini yapıyor ve işi bitiyor. dolayısıyla kendisi hem yapımcı hem senarist hem yönetmen hem de oyuncu oluyor.
    ronaldo: ceza sahası içinde çok hareketli. çok iyi oynuyor. böyle bir bitiricilik, golcülük yok. kafa şutları, fiziği, ayakları, hırsı, azmi onu efsane bir golcü yapıyor. ronaldo da bu durumda iyi bir oyuncu oluyor.

    ama ronaldo yapımcı değil. yönetmen değil. senarist değil. sadece oyuncu. bu yüzden messi kendisinden üstün.
    ronaldo'nun golcü olmasına rağmen kariyerindeki maç sayısına bağlı gol ortalaması messi'den düşük. messi üstüne üç kat fazla asist yapmış. bu yüzden messi işte. ronaldocu ergenler kusura bakmasın, ronaldo büyük futbolcu ama messi futbolun kendisi.

    edit: bu ronaldocu ergenlere de bir şey kabul ettiremiyorsun. tam fanboylar ya haha. ronaldo girdi içeri attı golü. ortasahadan topu getiren kim? ortayı açan kim? mücadeleyi eden kim? takım arkadaşları. golü atan kim? boşa çok iyi bir şekilde kaçıp gol atan ronaldo. 10 kişi mücadele verip bir kişiye gol attırıyor adam kral oluyor.
    diğer yanda ortasahadan topu getiren kim? messi. mücadele edip paslaşan, oyunu kuran kim? messi. peki golü atan ya da attıran kim? yine messi. e kariyer istatistiklerine baktığımızda 200 maç eksiği olan messi ile ronaldo arasında 35 gol fark var. ama messi 2.5 katı asist yapmış ronaldo'nun toplam yaptığı asistten. yani gole doğrudan daha fazla katkısı var. en az 150 hem de ve daha az maç oynamasına rağmen.
    şu anki durumda da messi avrupa'da yine altın ayakkabıya koşuyor. şu an avrupa'da hem asist hem gol kralı kendisi. geçen sene de böyleydi.

    yani ronaldocu ergenler. oyuna sadece gol olarak bakmayın. 90 dakika neler oluyor sahada. ronaldo dün 3 gol attı. 90 dakika boyunca yaptığı pas sayısı 20 kusür bir şey. bu adamın yaptığı paslar ise bu akşam da dahil her maç takımın yaptığı pasların yarısını oluşturuyor. üstüne üstlük asist yapıyor gol atıyor. ronaldo yapıyor mu bunu? senede bir kez. ya da hiç.

    edit: https://www.youtube.com/watch?v=bae8imskduo

    aha bakın işte ronaldo'da bu yok. ronaldo golcü. messi'de golcü. ama ronaldo kendi golünü kendi hazırlamıyor. bakın messi kendi golünü kendisi hazırlıyor.

  • avcılık bir spordur

    gereksiz yere masum hayvanları öldürenlerin iğrenç düşüncesi. elinde silah hayvan vur, ohh ne güzel. can ulan o can! havada uçan kuşun, derede yüzen ördeğin, dağda gezen tilkinin sana ne zararı var? avcılıkla uğraşan insanın merhameti sıfırdır. hepsi potansiyel birer katildir.
    ilk çağda mı yaşıyoruz ulan? o zamanlar karnını doyurmak için mecburdun. avlıyordun. şimdi her şey marketlerde. zaten hayvanların nesli tükeniyor. adam tarlaya bile girmeyen dağdaki domuzu, tilkiyi vuruyor. havada uçan kuşu vuruyor. lan niye vuruyorsun kuşu amın oğlu?
    zevk alıyor çünkü vahşi o. çocukları. buna da spor diyorlar. kendilerini kandırsınlar allah sorar hesabını.

    edit: mesaj atıp et yemiyor musun demişler. bu arkadaşlar tilki, domuz, kuş eti yediğimi zannediyor herhalde. ulan sen ye diye çiftlikler açılmış. tavuk, inek, hindi vs. bir sürü çiftlik var. et ihtiyacı buralardan karşılanıyor. gidip dağdaki keçiyi, havadaki kuşu avlayıp da getirmiyorlar yani. o hayvanlar kendi doğasında. zevk için öldürülmüyor yani. adam ormanda ayı vuruyor. yavrusunu vuruyor. bir de bununla övünüyor. inşallah senin de çoluğunu çocuğunu zevk için vururlar kardeş.

  • 15 şubat 2019 malatyaspor'a çıkan kırmızı kart

    hakemin aldığı doğru karar neticesinde verilmiş karttır. bir anadolu takımı olan malatya'yı tutsam da hak yememek lazım.

  • ekşi itiraf

    bugün sokak köpeğine haram diye tekme atan suriyeliyi yere yatırıp tekmeledim kaçtım.

  • muharrem ince'nin bolu'da köyde cuma'yı kılması

    oy verme sebebidir. adam namaz kılıyor sonuçta.

  • soğuk makarna yerken mastürbasyon yapıp ağlamak

    kişinin ağır depresyonda olduğunun belirtisidir. bir de akşamsa, televizyonda komedi filmi varsa ve oda sadece televizyon ışığı ile aydınlanıyorsa ruhen ölmüşsünüz demektir.