doras3
profili

  • hemşire 7 bin alırken doktorun 9 bin alması

    doktorların gereğinden fazla tevazu sahibi olduğunu düşünüyorum, ben şu ana kadar bir katibin “biz olmazsak karar çıkmaz” dediğini duymadım.

    hastaneye hemşire görmeye gitmiyoruz, doktora gidiyoruz. ameliyatımı hemşire yapmıyor, ilacımı o yazmıyor, teşhisimi de o koymuyor. doktorlar rahat üç-dört kat fazla almalı hemşireden, bi doktor çıkıp “beş kat” dese “on kat olsun aslanım” derim zaten.

    yani düşünebiliyo musunuz hosteslerin “ben olmasam uçak kalkamaz” filan dediğini? aynen o hesap. adam kendini yetiştirmiş, yıllarını vermiş, bildiğin düz adam çıkıp diyo ki “doktor ne iş yapıyo ki yeaa”, çok sevgili sağlık personeli de hastalanınca sağlık personeline görünsün o zaman.

  • atv muhabirini kovalayan dayı

    adamın etrafında kimse yok, oturmuş hava alıyor.

    akp kongresini çekebildiler mi acaba iyice, sıra bu adamcağıza mı geldi?

  • iyi parti'nin ilk seçimde alacağı oy oranı

    suriyelileri gönderme söylemi kadar önemli olan tek konu var bence; yenilenebilir rant sağlaması. yiyici kesime bunu sağlayabilirse iktidar olurlar. “kardeşim siz yemeye devam edeceksiniz ama daha kardeşçesine, pastada hepimize yer var, tek birine muhtaç değilsiniz” imajı önemli.

    yani zaten hayvanseverler, sezgin tanrıkulu, eren erdem gibi tiplerden bıkan chp’liler cepte artık akp’ye oynasın. fetö’den bahsetmesine bile gerek yok, zaten bu sebeple canı yananlar en güçlü muhalife oy verecek.

    suriyeliler konusunda da trump’ın meksika tavrını yaparsa kazanrlar. bizim insanımız komünistlikten tiksinir, paylaşmayı sevmez. kendi asgari ücreti suriyeli yüzünden az değil ama öyle yansıtılırsa baya bi kesim alır bu mesajı.

    yani kimsenin rabia filan umrunda değil, ortada olandan çok para varmış da hepsi suriyelilere gittiğinden kalmıyomuş gibi gösterilirse bir sabah meral akşener’i başkan görebiliriz.