bir sinop gerzeli2
profili

  • hepsiburada.com

    çekilin doktor geldi. kanmayın arkadaş şu indirimlere. çünkü indirim falan yok. olması gereken fiyatlar var (bazı ürünlerde). satıcı olarak yazıyorum ve kampanyaya katılmadım. neden mi?
    hepsiburada'nın satıcılardan aldığı komisyon %18 ile %20 arası. bazı özel satıcılar için bu oran düşebilir. çok eskidir. yıllık 500 milyon satış yapıyordur falan filan. ama genel ortalama %18-20. diyelim ki bir ürünü 100 liradan satıyorsunuz. 20 lirası kafadan hepsiburadanın payı. asıl piçlik nerede mi? şimdi hani 150 tl ve üzeri ücretsiz kargo sözde. 100 lira'lık ürün aldığınız için 5 lira siz kargo ücreti ödüyorsunuz. peki sepet 150 tl olmadığı için biz satıcı olarak ödemiyor muyuz :) aynı kargo ücretini bizdende alıyor. yani ayrı ayrı iki tane kargo ücreti alıyor. bunun %20 sini kargo şirketine verse %80 i yine cepte.
    gelelim efsane cumaya. indirimli ürünlere bakarsak eğer çoğu ürün hepsiburada'nın sattığı ürünler. yani komisyon denen ücret yok. kargo ücreti ortalama 2-3 tl gibi birşeydir eğer çok büyük bir eşya değilse. indirimsiz günlerde benim 100 tl'ye satabildiğim ürünü hepsiburada 95'e satıyor. sonra indirim zımbırtısı adı altında 80'e indiriyor. aslında normalde satması gereken fiyat 80 tl.
    gerçekten indirimli ürün almak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey n11'e girin. bakın gittigidiyor demiyorum n11 diyorum. sebebini az sonra açıklayacağım. ne alacaksınız mesela sallıyorum abajur. fiyatı nedir en ucuz n11'de 500 tl. bakın mağaza puanlarına puanı %99-100 olan satıcıyı bulun. telefon edin. ben n11 üzerinden değil sizden alsam komisyonu düşer misiniz diye sorun. düşeceğinden eminim. sonra ister gidin kendiniz alın isterseniz eft emri verin. ürün almak için neden n11'den satıcı seçiyoruz, neden mahallede ki mehmet abi ile pazarlık yapmıyoruz diyorsanız eğer sebebi sadece şu. indernet satıcılarında stok çoktur, çok ürünü çok daha uyguna çeker. mehmet abiden kat kat ucuza alır. ( ki ben mehmet abi'den alma taraftarıyım o ayrı)
    neden gittigidiyor değilde n11. çünkü hepsinde satıcı olarak yazıyorum ki gittigidiyor tamamen dolandırıcılık mekanıdır. mağaza açarken size ne vergi levhası sorar, ne kimlik fotokopisi ister. kalem satıyorum ayağına tüm türkiye'ye uyuşturucu satar ve kargolarsınız gittigidiyorun ruhu duymaz.
    mesela tarihi geçmiş köpek mamaları gittigidiyor'da yığınla vardır (yeni tarih basılmış), fakat n11 ve hepsiburada'da olmaz. çünkü anlaşılırsa mağazanızı iptal ederler ve tekrar açmak için yeni şirket kurmanız gerekir. gittigidiyor'da muattap bile bulamazsınız karşınızda.
    bu yüzden indirim ayağına ihtiyacınız olmayan ürünleri almayınız efendim. gerçekten çok cazip ise, kupon sahibiyseniz, bonuslarınız varsa falan filan tercih ediniz.

  • mehmet aydın

    keriz mi arıyorsunuz? size bir yol göstereyim. sizi şikayette edemez.
    arama motoruna online chat gibi birşey yazın.
    kendinizi 12-14 yaşında bir kız çocuğu olarak tanımlayın.
    sonra sazanları bekleyin. her yaştan erkek size deli gibi yazmaya başlayacak. fotoğraflarını gönderecek, buluşma talep edecek, aşırı cinsel içerikli konuşacak.
    bu kısımdan sonra bizim yaptığımız şey şu. sanki emniyet müdürlüğünden konuşmuş gibi yapıyoruz. ip adresiniz tespit edildi, yarın il emniyet müdürlüğüne gelip ifade veriniz, dosya numaranız şu tarzı birşeyler yazıyoruz. eğer gelmez ise zorla evinden alınacağından bahsediyoruz. bu korku bile onlara yetiyor. neden bu kişileri şikayet etmiyorsunuz derseniz konuşulan 10 kişiden 8'i cinsel içerikli saldırıyor çünkü. hangisini edeyim?
    bunun yerine konuşmaları kayıt altına alın ve olabildiğince kişisel veri öğrenmeye çalışın. sonra şantaj yapın. 100 lira 200 lira azar azar :) gecede 2000 lira toplarsınız. gidip sizi şikayette edemez. ben çocuğu taciz ettim oda benden para istedi mi diyecek?
    mehmet aydın bu sapık ve salak millete az bile yaptı.