panpatube4
profili

  • efsanevi cimrilik hikayeleri

    konu cimrilikse hiç kimse benim dedemin* eline su dökemez, hintliler bile!

    ne zaman köye gitsek doya doya televizyon izleyemezdik. herkes odada tv izlerken, gizlice gider, sigortaları indirir ve elinde mumla odaya girip elektriklerin kesildiğini söylerdi. itiraf ediyorum; yıllarca bu numarayı yedim.* ta ki 16 yaşıma kadar.

    bir de yıllar önce massey ferguson marka ikinci el bir traktör satın aldı. öyle yeni bir model de değil üstelik. sanırım 1964 modeldi. dedem traktörü mümkün mertebe ayakta kullanmaya çalışıyordu(!) sonunda dayanamayıp rahmetli babam neden ayakta kullanmaya çalıştığını sorduğunda; "oturağı eskimesin" diye cevap vermişti(!)

    ve bunun gibi daha bir sürü cimrilik hikayesi.

    dipnot: lan dede, damadını bile gömdün! hâlâ para gidiverecek diye aklın çıkıyor. allah seni ıslah etsin emi!

  • bir erkeğin seksten daha çok hoşuna giden şey

    belirli bir yaştan sonra otomobil satın alacak olmanın heyecanı.* önceki entry'lerimde bahsetmiştim. yaklaşık 5 yıldır tabanvay kullanıyorum. bıkmış, usanmıştım artık taksi beklemekten. eşten, dosttan otomobilini kullanmak için izin istemekten ve zaman zaman kibarca reddedilmekten.*

    sonunda parayı denkleştirdim, yaratıcının yüksek müsaadesi ile yarın 1990 model otomatik vites bir mazda 626 satın almaya gideceğim.* içim birkaç gündür kıpır kıpır. biliyorum salakça ve geçici bir duygudurum bu. fakat kendimi tutamıyorum bir türlü.* için için, çocukça bir mutluluk yaşıyorum. bana şans dile.

    artık olay aracı satın almaktan ziyade satın alabilecek güce sahip olmanın etkisiyle yaşanan heyecan sanırım. tıpkı sekste olduğu gibi. hani aksiyon almadan önce pek bi heyecan yapar erkek kısmı. olay bittiğinde ise gerçek hayata dönüş başlar. benimkisi de o hesap olacak. arabayı satın aldıktan sonra tüm bu heyecanım bitecek fakat arabanın vergisi, sigortası, bakımı, lastiği, muayenesi hiç bitmeyecek. daha sonraları; tabanvay kullanırken ne kadar da mutluymuşum meğer diye iç geçirmeler başlayacak. sanırım.

    dipnot: bu satırın altına gelecekten bir zırto editi gelecek.*

  • seks dışında evlilikteki en güzel aktivite

    sabahları helada s*çarken telefon ya da tabletten haber okumak, sözlüğe girmek de olabilir mesela.* akşamları ev ahalisi uyuyunca kafa dinlemek de olabilir.

    maalesef gerçekler bunlar. şimdi size hiç fajita eşliğinde kırmızı şaraptır deyip kandırmayacağım. çünkü yalan söylemek günah bir kere taam mı.*

  • türkiye'deki herkesin gergin ve mutsuz olması

    tek sebebi olmasa da, 2018 yılı şubat ayı itibari ile yoksulluk sınırının 5.330,93 tl olmasının da büyük etken olduğunu düşündüğüm elim durum.