yzc1
profili

  • aykut kocaman

    aykut hocamız dört gün önceki beşiktaş fenerbahçe maçının tekrarını izleyerek teknik direktörlük nedir ne değildir biraz olsun anlayabilmiştir umarım. teknik direktörlük sadece inadından kenarda oturttuğun adamı 80. dakikada oyuna almak olmasa gerek.

    maçın ilk 25-30 dakikasında pozisyona dahi giremeyen tutuk beşiktaş ne oldu da bir anda aynı oyuncu grubu ile bambaşka bir oyun oynamaya başlayıp oyunu domine etti? beşiktaş'ın oyun diziliminin değişip başta babel olmak üzere birçok futbolcunun pozisyon değiştirip farklı roller üstlenmesi kendi kendine mi oldu acaba? beşiktaş'ın kısa paslarla önündeki savunmayı aşamadığını fark edip oyun yapısını değiştirmesi de mi tesadüf? futbolcular aralarında konuşup da mı karar verdi buna?

    demek ki teknik direktörlük sadece bir gol atıp üzerine 80 dakika yatarak izleyenlerin gözlerini kanatmakla olmuyormuş. senin o insanı futboldan soğutan oyun düzenin her düzene ayak uyduramıyormuş. rakibin değişen oyun sistemini analiz edip ona uygun gerekli müdahaleler yapılması gerekiyormuş.

    hala daha kadro kalitesi falan diye söylenenler osmanlı, konya, akhisar, antalya maçlarını ne ile açıklıyorlar. son dakikalarda yenilen goller olmasa diyen arkadaşlar acaba bir takım neden son dakikalarda bu kadar çok gol yer diye düşündü mü acaba? neden son dakikalarda galip gelen takımdan son dakikalarda maçı veren takıma dönüştü bu fenerbahçe futbol takımı?

    aykut kocaman bu oyun sistemi ile yine de başarılı olabilir. olamaz diyemiyorum. belki şampiyon bile olur. oyuncu grupları, fizik gücü falan derken ligimizin yapısı buna müsait. ama sayın aykut seviciler acaba en son ne zaman keyifle maç izleyebildiğinizi hatırlıyor musunuz? en son ne zaman takımım takır takır oynuyor gideyim de statta maç izleyeyim diye içinizden geçirdiniz?

    eskiden insanlar maçtan önceki gece stadın önünde neden sabahlardı hiç mi düşünmüyorsunuz? şimdi bakıyorsun adam başarı ya da puan durumu üzerinden teknik direktör analizi yapıyor. böyle adamlar futbolsever falan değildir. kendisine 34 maç sonunda şampiyonluk vaadinde bulunsan tek maç izlememeyi göze alır. izlemeyin de zaten. sizin gibiler puan durumunu takip etse kafi.