genjuure1
profili

  • tayyip erdoğan'ın başarısının sırrı

    imaj çalışmasını kimler yapıyorsa orada aranmalıdır. 25 sene önceki erdoğan ile bugünkü erdoğan arasında dağlar kadar fark var. şu anki erdoğan bu ülkedeki belli bir kesimin intikamını alıyor. bugün atatürkçü kesim haksızlığa uğradıkça, maddi sıkıntılarla boğuştukça içlerinin yağları eriyen ve "beter olsunlar." diyen ciddi bir kesim var.

    çünkü komplekslerinin altında o kadar ezilmişler ki "80 yıl bizi hakir gördüler, şimdi sıra bizde." kafası hakim. işte bu kafaya sahip olanların sesi oldu erdoğan. o bağıra çağıra konuştukça, sürekli birilerini azarladıkça ezildiğini zannedenlerin egoları okşanıyor. bir de üstüne avam bir üslup eklenince halk adamı sanrısı o kesimin daha da hoşuna gidiyor.

    özetle halktan zannedilen birinin halktan birisi olarak diğer kesime tokat atıyor olması bu başarının alt yapısını oluşturuyor. yolsuzluklara ses çıkarılmamasının sebebi de bu bence. çünkü bu kesim "zenginlik onların hakkı." diyor. kendilerine tepeden baktıklarını düşündükleri kesimin kazanımı olan varlıkların ellerinden alınmasına ise "eskiden onlar çalarak yaptılar." şeklinde bakıyorlar. hukuksuzluğun ve hırsızlığın normalleşmesi de bu yüzden.