xursiqoser1
profili

  • maü'de eşcinsel akademisyenin sürgün edilmesi

    başlık karakter sınırına takıldığım için ancak bu şekilde açabildim. başlığın aslı: "mardin artuklu üniversitesi rektörünün eşcinsel araştırma görevlisini sürgün etmesi"

    mardin artuklu üniversitesi rektörü ahmet ağırakça’nın cinsiyetçi söylemlerine maruz kalan araştırma görevlisi emre özyetiş, beden eğitimi ve spor yüksek okuluna görevlendirildi.

    mardin artuklu üniversitesi mimarlık fakültesinde araştırma görevlisi olarak görev yapan emre özyetiş, üniversite rektörü ahmet ağırakça’nın, “kız mı olmak istiyorsun sen?” şeklinde cinsiyetçi sözlerine maruz kalmıştı. özyetiş, bunun üzerine rektör hakkında mardin cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. suç duyurusunun ardından mimarlık bölüm sekreterliği, özyetiş’i, 2547 sayılı kanun’un 13 / b-4 fıkrası uyarınca rektörlük kararıyla beden eğitimi ve spor yüksek okuluna bir yıl süreyle görevlendirdi. konuya ilişkin rektör ağırakça ile konuşan journo haber sitesinden gazeteci zeynep yüncüler şunları aktardı: “rektör ‘ben okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemem. bu haberi yaparsanız siz de bedel ödersiniz, dava açarım. hiç uğraşmayın. sizin de başınız derde girer’ şeklinde tehdit ettikten sonra telefonu yüzüme kapattı” dedi.

    https://journo.com.tr/…akca-kiz-gibi-hoca-istemiyor