wandering why5
profili

  • umut sarıkaya

    zırtlan ete gelmiş, avurtları çökük halinden eser kalmamış. tv'ye çıkacak diye traş da olmuş ha benim zırtlanıma :m ya kesin yarışmamıştır mk artizi diye düşünürken programa misafir olarak gittiği söyleniyor, yine arazi reis. hasan can kaya'nın 40 milyona ev aldığı yerde bu adamı mercekle arıyoruz. adam millete küfrede küfrede ev yaptı kendine, senin tespitlerinle beylikdüzü satın alınırdı aah ah.. dön şu ramadan'da dualarımız kabul olsun artık..

  • hunharca kağıt havlu kullanan insan

    bu insanlar senin bir parça kağıt havluyla halledeceğin iş için 3-4 parça havluyu rulodan bir hışımla çekip alırlar ve yalandan iki cm yeri silip koca tomarı çöpe atarlar. uyardığınızda da cevap olarak kağıt havlunun ucuz olduğundan bahsederler. biz bilmiyorduk halbuki ya kaç para olduğunu, ucuzsa sorun yok hll spr dvm.

    ne diye kısıtlı kaynakları yarınlar yokmuşçasına tüketiyorsun? her şey para mı lan it? bak sinirlendim durduk yere şimdi.

  • lufthansa'nın aktarma yolcusunu dava etmesi

    olay şöyle gerçekleşiyor efendim; dava edilen yolcu 2016 nisan'ında seattle'dan oslo'ya frankfurt aktarmalı bir bilet alıyor. yolcu frankfurt'a vardığında oslo'ya giden uçağa binmek yerine berlin'e gidiyor ayrıca satın aldığı biletle. olay da burada kopuyor işte. lufthansa diyor ki; yolcu çakallık yapmayıp direkt frankfurt bileti alsaydı 2.769 euro ödeyecekti 657 euro'luk aktarmalı oslo bileti yerine. ayrıca adam berlin'e gitmiş oslo'yla alakası yokmuş, sistemi kötüye kullanmış işte diye de ekliyor. bu yüzden de aradaki 2.112 euro'yu faiziyle birlikte yolcudan almak için dava açıyorlar adama. havayolu firmalarının rekabetin yoğun olduğu yerlerdeki fiyat kırma politikası bu ucuz aktarmalı biletlere sebep oluyor sanırım ama bundan faydalanan yolcuyu suçlamak ta enteresanmış gerçekten. açılan dava yolcu lehine sonuçlansa da karara itiraz hakkı bulunmaktaymış hala lufthansa'nın.

    yolcuların bu yolla aktarmalı ucuz bilet alıp aktarma sonrasına devam etmemesi olayına skiplagging ya da skiplagged deniyormuş. ispanya yüksek mahkemesi de yolcuların buna hakkı olduğu yönünde bir karar vermiş geçen sene. aslında koca havayolu firmasının 'lan bu yolcu aktarmaya gelmedi, ne yaptı acaba mk' deyip yolcunun nereye gittiğiyle ilgili veri toplaması ne kadar yasaldır onu araştırmalı bence.

    neyse efenim ilgili haber için şuradan

    ayrıca; (bkz: #86666785)

  • bedelli askerlik

    6 ekim'de giden kardesim bugun yemin toreniyle birlikte terhis oluyor. bahriyeli olarak yapti ve 3 gun yol izni vermislerdi, kaldi mi 18?

    sadece bir gun gemiye cikartmislar eheheh, sandala falan cikartmamislar iyi.
    bi de mesaj atmis bana; 'her ananin cocugu asker olur ama her kizin sevgilisi bahriyeli olamaz.' diye tey allaam.

  • 1950'lerdeki istanbul'dan öğrenci fotoğrafları

    grease'den fırlamış gibi insanlar barındıran fotilerdir efendim. tabi çekildiği yerlerin de etkisi vardır elbet. amerikan kız koleji ve robert kolej'indenmiş kareler. şimdiki halimizi görünce 'tersine evrim gibi bi şey oldu ama kimse maymuna dönmedi' diyor insan ;(

    işte o fotikler; 1, 2, 3, 4