evanescence3
profili

  • en güzeli köyden kız bulup evlenmek

    şimdi arkadaşlar bizim bir aile dostumuz vardı. 40'larının sonlarında, bekar, miyendiz bir bey. yıllaaar yıllar önce bu tutturdu "ben köyden hatun alcam, genç olacak" diye. gerçekten köylerinden - yanlış hatırlamıyorsam sivas'tan 24-25 yaşlarında bir kadınla evlendiler, bir de çocukları oldu.

    bana göre adam biraz ekşi sözlük erkeğiydi, sanırım başka tabire gerek yok. kadın kendi halinde biriydi. çocukları dünya tatlısı falan feşmekan.

    sonra bunlar kavga etmeye başladılar. çünkü ablamız abimizin beklediği ve istediği üzere ona boyun eğmedi. neticede miyendiz bey eşini kendisini aldatmakla suçladı. sırf boşanabilmek için, çocuğunun annesi iki aileye de rencide olsun diye yalan söyledi. kavgaları kendisini, eşini ve çocuğunu rüsva eden bir boşanmayla sonuçlandı.

    buradan ne ders çıkartıyoruz mini mini birler? köyden kız bulup evlenince istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. anlaşmak lazım, anlaşılmak lazım.

    köyden kız bulma isteğinizin altında hayatınızdaki kadına diş geçirebilme, kadını himayeniz ve hegemonyanız altına alabilme, yeri geldiğinde kadının gözünü korkutabilme gibi arzularınızın yattığı anlaşılabiliyor. kadınlardan yani hayatınızı paylaşacağınız, "eş" diyeceğiniz insandan sadece masumiyet ve teslimiyet beklemeniz oldukça üzücü. yalnızca karşınızdaki kadın adına da değil, sizin adınıza üzücü. çünkü bu şekilde mutlu olamazsınız. mutlu da edemezsiniz ki zaten amacınız bu değil, dolayısıyla bu kısım sizi ilgilendirmiyor.

  • tek başına yurt dışı tatiline giden evli kadın

    gerizekalı evladım yurt dışında seni aldatacağından emin olduğun kadınla niye evlisin?

    embesil çocuğum yurt dışında seni aldatacağından emin olduğun kadının seni ülke sınırları içerisinde aldatmadığından nasıl emin olabiliyorsun?

    sorularım bu kadar.

    tanım: hayatında hiç şehir dışına çıkmamış mal beyanıdır. bön çök ölkölör gözdöm diye mesaj atmayın, yurt dışına zikişe çıkmışsınız siz.

    malumunuz dervişin zikri neyse fikri de odur.

    siz iki müze iki kule gezeyim, yerel yiyeceklere içeceklere sarayım, bir iki manzara bulayım fotoğraf çekileyim (hatta instagram'a yükleyip millete hava basmak için bile değil), birkaç magnet alayım döneyim dememişsiniz. varınız yoğunuz aklınız fikriniz am sik göt meme.

    sona doğru yine ağzımızı bozduk be. neyse.

  • üniversiteye eşini oğlunu kardeşini atayan dekan

    tam bir aile babasıdır. adam gibi adamdır, helal olsun.

    tezimi önümüzdeki dönem vereceğim, beni de evlat edinsin. bir doçentliği çok görmez herhalde.