marketingman1
profili

  • hakan atilla'nın ilk sorgu anı

    hakan atilla halkbankası'nın üst yönetiminden bir insan. rıza sarraf'ın ifadelerinden anlaşılacağı üzere bu işlemin yapılması için öncelikle genel müdür süleyman aslan'a gidiliyor. o bu işe sıcak bakmıyor. akabinde zafer çağlayan verilen rüşvet ile araya sokuluyor ve halkbankası bu işi yapmak zorunda kalıyor. bu süreçte süleyman aslan muhtemelen; "madem bu boka giriyorum, bari benim de kazancım olsun!" düşüncesi ile rüşvet alıyor. fakat görevi ekibinden hakan atilla'ya delege ediyor. kendi işinin sahibi herkes bilir ki üstlerinden gelen emirleri uygularsın. işin yanlış olduğunu bilsen de sonuçta sorumluluk yöneticindedir. ya da işi yapmak istemezsin ve gider ihbar edersin. ancak burada bakan'ın bile rüşvet alarak bu işi "hallettiği" bir ortamda kimi nereye şikayet edeceksin? mecbur yapacaksın ve sıkıntı olmasın diye dua edeceksin.

    hakan atilla her ne kadar suçlu olsa da bu işin tüm günahının onun üzerine yıkılması gerçekten doğru değil. üstelik bütün bu işleri çeviren baş kişinin tanık, hakan atilla'nın sanık olması adil değil!

    bu arada hakan atilla'nın ilk sorguda sorduğu soruya cevap vermiş olalım; evet kardeşim muhtemelen aptalsın. çünkü bu adamlar senin yakalanacağını bilerek, bütün suçu senin üzerine yıkıp kurtulabilmek için seni abd'ye gönderdiler. yoksa sen neden gidip adamların kucağına atlayasın, değil mi?