sonkalan7
profili

  • twitch türkiye kara para aklama iddiaları

    bazı yazarlara hırsızlık beğendiremedik sanırım, kara para aklama milyonlarla yapılırmış 20k$ kazanmış garibanları boş yere linçlemeyecekmişiz.

    kardeş bi siktir git.

    hırsızlık hırsızlıktır, büyüğü küçüğü mü var? o çaldıkları paraların kime nasıl zarar verdiğini sen biliyor musun amına koyduğumun maymunu? kimi ne kadar dara düşürdüler herhangi bir fikrin var mı? ülkede çok büyük suçlar da işleniyor diye küçükleri görmezden mi gelmeliyiz?

    ne yapalım olm şimdi, afiyet olsun deyip gidip kanallarına abone mi olalım? bu hırsızlık olaylarını gerçekleştiren çetenin herhangi bir terör örgütüne bağı olmadığı ne malum? belki finansmanlarının bir kısmını bu şekilde elde ediyorlar, emin miyiz kim olduklarından?

    belki bu adına yayıncı denen hırsız orospu evlatları birilerinin fiziken zarar görmesine aracı olmuş oldular bu olaylar sayesinde.

    bir kaç fazladan eşya sahibi olmak için değer mi lan bu kadar rezilliğe? bu pisliğin bir parçası oldun da ne geçti eline, oyuncu koltuğu ve mikrofon mu?

    şerefini siktiğimin piçleri, büyüğü küçüğü fark etmiyor hepiniz insanlığın kanserisiniz. acılar içinde yok olup gitmeniz dileği ile.

  • yeni film izleyememek

    beynimiz artık sadece 'sadede gel kardeşim' şeklinde çalıştığı için oluyor bu ve benzeri durumlar. oyunlar üzerinden örnek vermek gerekirse artık mmorpglerin tutmayıp moba türü oyunların milyonlarca oyuncusu olması gibi. insanlar hemen sonuç almak istiyorlar artık, uzun uzun emek vermek isteseler bile beyinleri bu duruma itiraz ediyor.

    eskiden izleyip keyif aldığımız filmleri izlerken sorun çıkarmıyor olmasını da daha önce keyif aldığını biliyor olmasına bağlıyorum. beyin: biliyorum ben bu filmi beni mutlu etmişti o yüzden tekrar izlemende bir sakınca yok diye izin veriyor bize.

    bu iyi bir şey değil, kiminle konuşsam unutkanlık başladı, odaklanamıyorum, öğrenme güçlüğü çekiyorum gibi sıkıntılar duyar oldum. kendilerinde ya da yakın çevrelerinde. yine bizim bu beyin, bilgi internette duruyor ve ben ona istediğim zaman ulaşabilirim neden depolayıp yer israfı yapayım ki diyor (sanırım). bu gidişle kısa bir süre sonra internete bağlı olmadan konuşamaz hale gelecek insanlar.

    daha hızlı yaşayıp daha çok şeyden tat almaya çalışıyoruz belki ama aslında çok şeyin tadını alamaz hale geldik.

  • 5 nisan 2020 çernobil orman yangını

    o yangının nükleer tesise kadar ilerlemesine nasıl izin verdiniz olm siz. böyle bir olayın olma olasılığı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı mı yani bugüne kadar?

    tüm dünyanın bu konu ile ilgilenmesi gerekmez miydi? en azından sınır ülkeleri olarak elde avuçta ne varsa gönderip yangınla mücadele edilmesi gerekmez mi lan.

    bizi hiçbir şey öldürmese stres öldürecek zaten artık orası kesin.

  • 30 aralık 2017 abd'den iran açıklaması

    baskıcı rejime karşı koyarsan bir ömür eziyet çekerek özgürlüklerin kısıtlanarak yaşıyorsun. ses çıkarmak istersen amerikancı oluyorsun. nasıl bir cehennem ulan bu?

    yani bu insanların üçüncü bir seçeneği yok mu? özgürce yaşamak isteyen herkes nasıl abd güdümlü hareket etmiş olabiliyor ben anlayamıyorum. cidden birisi bana izah edebilir mi bunu.

    ses çıkarmayıp 'vatansever' olmak istiyorsan da sana ne dikta edilirse ona uymak zorunda kalıyorsun. insanların giyimine kadar karışıp sonra isyan ettiklerinde ise bunlar hep amerikan oyununa geliyor iş.

    böyle bir ihtimal var yok demiyorum da benim anlatmak daha doğrusu öğrenmek istediğim halk olarak bizim ne bok yiyeceğimiz.

    sen islam kurallarına göre yönetmek veya yönetilmek istiyorsan bile diğer insanlara da yaşam alanı bırakmak zorundasın. aynısı tam tersi düşünce için de geçerli olmalı. çok mu zor herkesin kendi işine bakması?

  • sınıfın en iyi futbolcusunun şimdiki mesleği

    gençler sizce de boku çıkmadı mı? her yanı saran çiğ köfteciler gibisiniz amk. bi başlık tutunca illa onun bokunu çıkaracaksınız. hay sokayım sınıfınıza da mesleğinize de.

  • hiçbir şehrimizde hiçbir mahalle camisiz kalmamalı

    ben hemen her sabah erken vakit yürüyüşe çıkarım, sabah ezanıyla beraber atarım kendimi dışarı. yürüyüş yaparken üç farklı caminin önünden geçiyorum. bu 40 dakikalık yürüyüşle gerçekleşen bir durum gidiş dönüş 4/5 km civarıdır. bunu da düz bir yol olarak düşünmeyin daire çizip geri eve dönüyorum, yani kısacası kıç kadar alanda 3 adet cami var oturduğum muhitte. bu durum genel olarak yurt çapında bu şekilde.

    ve bilin bakalım o camilerde kullanım durumu nasıl? benim gördüğüm sabahları camiler bomboş. 15-20 adet yaşını başını almış ak sakallı amca hariç kimseler yok. 200 300 kişilik camiler ama gelen giden yok. hala da yapmaya devam ediyorlar.

    sizin sandığınızın aksine ne kadar çok cami o kadar çok müslümanlık değil durum. tıpkı her yeri imam hatip doldurmanız gibi.

    her yeri cami dolduralım, bütün okulları imam hatip yapalım. eğitime gelişime kaynak aktarmak yerine bunlarla uğraşalım, ülke ekonomisi çöksün insanlar mutsuz olsun umutsuz olsun sonra bekle ki o camilere insanlar gelsin.

    adamın tüm gün çalışmaktan ebesi yıpranmış, nasıl kalkıp gelecek lan camiye? önce insanı ihtiyaçları sağlayın, sağlık eğitim beslenme gibi ihtiyaçları 4x4 lük yapın sonra camiler için de ekstra bir çaba sarfetmeye hakkınız olsun.

  • yanlış hamleyle arkadaşını kurtlara yem eden bizon

    o kadar bizon bir olup saldırsalar ağzını yüzünü bir ederler o kurtların orda ama hepsi korkaklık edip kendi canını kurtarmayı seçtiği için av olmaktan kurtulamıyorlar. bana çok tanıdık geldi bu hikaye sanki buralardan bir şeyleri anımsattı.