dior2
profili

  • land rover discovery üretim hatalı araç satışı

    arkadaşımın bana anlattığı şekliyle burada ifade etmek istediğim. müşterisinin üç kız evladının hayatını tehlikeye atan bu firmanın yüzsüzlüğünü paylaşmak istedim... başlığa sığmadığı için bu rezalete ağız dolusu bir "rezalet " diye yazamadım ona yanarım...

    2020 eylül ayında borusan oto avcılardan sıfır km discovery sport araç aldım. araca ekstra güvenlik donanımları için 300 bin tl fazla ödedim. 2021 nisan ayında otobanda giderken önüme yabani hayvan çıktı ve maalesef kaza meydana geldi, maalesef hayvan telef oldu. arabada eşim ve 3 kızım vardı. emniyet kemerlerimiz takılıydı. aracın ön kaputu, sol ön şasesi, çamurluğu katlandı. güvenlik sensörleri parçalandı. ama hiçbir airbag çalışmadı. mucizevi bir şekilde hayatta kaldık. o an anladım ki aracın otonom fren sistemi ve güvenlik paketleri devreye girmemişti. araç kusurluydu. tüm kaza resimlerini ve videosunu kaydettim. airbagler açılmadığı için kaskodan paramı da alamadım. borusan'a müracaat ettim. borusan aracın kusurlu olduğunu kabul etmedi, tamirat için de yedek parçaların ellerinde olmadığını söylediler. mahkemeye başvurdum, mahkeme bilirkişi atadı, bilirkişi aracın %100 üretim hatalı olduğunu tespit etti, raporunu yayımladı, borusan yine bir adım atmadı. araç tam 8 aydır borusan'ın servisinde beklemekte, ikame araç da vermediler, kusurlu arabanın arkasında da durmadılar. aracın güncel değerini bana ödemelerini istedim, veya aynısının üretim hatalı olmayanını verin dedim, ellerinde bu araçtan olmadığını söylediler. o halde başka bir model araç verin, gerekli indirimi yeni araçtan düşün dedim, mahkemeyi kaybedeceklerini anladıkları için bana komik bir teklifle geldiler; kusurlu aracıma piyasa değerinin tam yarısı kadar fiyat biçtiler, yeni sundukları araç için de %16 indirim teklif ettiler, ki zaten borusan satış elemanları herkese %10 indirim yapıyorlar. tabi ki bu komik tekliflerini reddettim. anladım ki müşteri mağduriyeti bu adamların asla umurumda değil.
    şu anki durumda aracım 8 ayını doldurdu ve serviste yatıyor, yeni araç verilmiyor, land rover müşterinin arkasında hiçbir şekilde durmuyor. mahkeme süreci ise hala uzatılıp uzatılıp erteleniyor. land rover ingiltere merkezini defalarca aradım, süreci borusan ile görüşmem gerektiğini söyleyip üzerlerinden attılar bu konuyu.
    kendinizi bir an için benim yerime koyun, milyonlarca lira verdiğiniz araç kusurlu, 8 aydır tamir edilemiyor, ve mağduriyetiniz giderilmiyor.
    borusan'dan ve land rover'dan uzak durun.
    servetinizi çöpe atmayın...

    bana verdiği arkadaşımın tavsiye sakın önünden geçme ...

    görsel
    görsel
    görsel

    edit: gelen uyarılardan dolayı herkesten özür dileyerek zavallı hayvanın fotoğrafını kaldırdım. bizi 3. dünya ülkesi gibi gören bu zihniyetin bir an önce bize hak ettiğimiz değeri vermesini ve tüketici haklarının gelişmiş ülkeler seviyesinde olmasını diliyorum.

  • öldükten sonra yaşayacağına inanan insan

    “insan kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu? bir de bakıyorsun ki, apaçık bir düşman kesilmiş. kendi yaradılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve: ‘şu çürümüş kemikleri kim diriltecek?’ diyor. de ki: ‘onları ilk defa yaratmış olan diriltecek.’ çünkü o, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir. ……… gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? elbette kadirdir. o, her şeyi hakkıyla bilen yaratıcıdır. bir şey yaratmak istediği zaman o’nun yaptığı ‘ol’ demekten ibarettir. hemen oluverir. her şeyin mülkü kendi elinde olan allah’ın şanı ne kadar yücedir! siz de o’na döneceksiniz.” (yasin, 77-83)