followtheleader9
profili

  • cüneyt özdemir

    çok enteresan bir adam. bugün yaptığı canlı yayında ümit özdağ'ı canlı yayına konuk etti, yayın koptu bir ara. bir boşluk oldu. ümit özdağ bu sırada göktürk alfabesi ile "türk" yazan bir şapka takıyordu.

    "şapkada ne yazıyor onu merak ettim, farklı bir alfabe mi var? ırkçılığı mı simgeliyor?" dedi. devamında "tuhaf bir şey, kiril alfabesi mi başka bir alfabe mi ne, neyi temsil ediyor ırkçılığı mı temsil ediyor" diye devam ediyor.

    kaç senelik gazeteci hayatında göktürk alfabesini hiç görmemiş anladığım kadarıyla. çok enteresan. cehalet mi, yoksa aşağılama mı çözemedim.

    sonra insanlar şapkada "göktürkçe türk yazıyor" falan deyince "niye türk yazıyor, niye göktürkçe ? böyle daha mı türk olunuyor" falan gibi söylemler yaptı. rahatsız oldu, bir beğenmedi falan.

    yani sen bir türksün, ben türküm diyorsun ve senin tarihteki ilk devletinin, ilk alfabesi ile "türk" yazan bir şapka takman ırkçılık oluyor çok enteresan. e o zaman ne mutlu türküm diyene diyen, her konuşmasında türk ırkı diye hitap eden atatürk ne oluyor ? ırkçı, faşist bir lider mi ? öyle mi değerlendiriyorsun cüneyt ?

    ama bu zihniyetteki arkadaşlar ingiliz, amerikan bayraklı üstünden propaganda sözleri olan marka t-shirtler giyiyorlar mesela. onlar ırkçı şeyler değil ama kendi kültürünün tarihinin parçası bir şapka takmak ırkçılık.

    kendi milletinden, tarihinden bu kadar uzak ve nefret eden başka bir millet var mıdır bu dünyada çok merak ediyorum.

    edit: wikipedia'dan pek kaynak olmaz ama bir türk olarak hiç yoktan biraz bilgi için buyurun: https://tr.wikipedia.org/wiki/eski_türk_yazısı

  • 13 ocak 2022 ömer koç açıklamaları

    aramızdaki gerizekalılara mala anlatır gibi anlatmaz lazım.

    adam yurt dışına gitmeyin demiyor.
    adam size n'olur gitmeyin demiyor.
    adam benim tuzum kuru siz gelin "yanın" demiyor.
    adam zengin diye söyledikleri anlamsız mı oluyor ?
    adam bu gençler niye gidiyor sorgulamak lazım diyor.
    adam niye gittiğinizi biliyor.
    adam devleti yönetenlere ve oy verenlerine sesleniyor.

    amınızakoyayım bı kadar basit ve düzgün bir açıklamayı bile anlamayıp “bondo godocom” yazmak nedir e siktir git.

  • içlik giyen erkek

    benimdir.

    yıllarca sanki erkeklikmiş gibi giymedim. üstünden espriler yaptım. (ergenlik dönemi) ama yaş aldıkça anladım ki asıl olay götü, beli sıcak tutmakmış. erkeklik öyle bir şey değilmiş.

    o zamanlar lise dönemi tabi. biri görürse dalga geçer diye korkardık. ulan neyiyle dalga geçecekse. ergenlik işte. sonra askere gittim geldim. dedim ki abi olay budur.

    hatta bir kere içlik olduğunu unutmuştum bir hanımefendiyle geceye hızlı bir giriş yapıyorduk bir baktı içlik var.

    +aa içlik mi giyiyorsun dedi hafif şaşkın.
    -giyiyorum tabi götüm donuyor dışarısı kaç derece biliyor musun sen dedim
    +evet çok soğuk

    dedi ve devam ettik. bu kadar yani.

    gençlere tavsiyler:

    kimseden çekinmeyin, utanmayın. bu tür şeylerden dolayı sizle dalga geçmeye çalışan biri olursa bilin ki asıl ezik odur. oradan derhal uzaklaşın. arkadaşlık etmeyin. zaten siz özgüvenli olursanız kimse sizinle dalga geçemez. en baştan siz geçin hatta dalgayı kendinizle ve konu kapansın. özgüvenli olun, sizin dışınızda herkesin amk.

    sakalım çıkmıyordu benim lisede. köse diye takılıyorlardı, üzülüyordum. sonra baktım böyle olmuyor onlar bişi demeden "amk ben köseyim ne anlarım" falan diyordum, gülüyorduk hep beraber. sonra bir baktım kimse bu konuyla alakalı şaka bile yapmıyor. çünkü ellerinden kozlarını aldım. o yüzden tekrar ediyorum. özgüvenli olun, kendinizle dalga geçin. ve önemli olanın kendiniz olduğunu unutmayın.

    not: içlik dediysek gidip dede içliği giymeyin tabi amk. termal, siyah renkli bir sürü içlik var.

  • michy batshuayi

    ilk 11 çıktığı ilk maçta 1 gol attı (ince bir ofsayt), 1 direkten döndü, 1 topu çizgiden çıktı, 1-2 tane rakip kaleci çok iyi çıkardı, 1-2 tanede araya çok iyi asist tadında pas bıraktı. bunların dışında her topa bastı, savunmayla boğuştu, top tuttu, top indirdi.

    çok heyecanlı ve istekliydi.

    gerçekten çok kötü transfer.

    edit: finishing çok yüksek değil. bir mario gomez bitiriciliği yok maalesef. zaten son vuruşta çok iyi olsa lukaku oluyorsun. aboubakar düzeyi finishing var kendisinde yeterli olacağını düşünüyorum. her maç 1-2 kaçırır 1 atar gibi duruyor.

  • galatasaray

    bir beşiktaşlı olarak tamamen dostane bir yorum olacak acilen fatih terim'den kurtulması gereken takım.

    fatih terim bu saatten sonra kendisi isterse galatasaray başkanı olur -ki yakışır- hocalık falan bitti onun için artık. hoca olarak kaldığı her an kendine ve kariyerine zarar veriyor. ha bu bizim işimize gelir ama objektif olmak gerekirse bu iş böyle.

    10 senedir muslera'nın sırtında giden kaç sezon oldu. net 2 şampiyonluk getirmiştir muslera. bir gün biteceği belliydi bu adamın. büyük hayranıyım ama elbet bitecekti. 30 senede 1 kere bulunabilecek bir adam. aynı fenerbahçe'nin alex'i gibi. alex gittiğinden beri fener yerine bir adam koyamadı. başarı ? gelmedi.

    aynı şey gs için geçerli. terim olmayınca başarı yok, muslera gidince, yeni bir muslera bulacak kadar şanslı değilseniz başarı zor.

    başkan değişti falan yeniden yapılanması gerekirken terim ve yardımcıları?? necati, selçuk falan. şaka mı ? koskoca gs aile şirketine dönmüş amk.

    ne vasıfları, ne yetenekleri, ne tecrübeleriyle yardımcı olarak çalışıyorlar abi ? tamam bir tanesi eski oyuncu yetişmek üzere yanında diyelim. bu kadar adamı toplamak nedir ?

    dolasıyla kafa yapısı değişmediği sürece işleri zor. ghezzal peşinde koşacaklarına keşke eksiklerini tamamlasalardı ama yönetim değişiyor zihniyet değişmiyor maalesef.

    edit: avrupa'da her zaman türk takımlarını tutarım. amınakoyayım türkiye liginin. kansız değiliz rakibiz. dostane fikirlerdir.

  • rte'ye 100 kıtalık şiir yazan akademisyen

    (bkz: siyin cimhirbiskinim)

    gerçekten, samimiyetle soruyorum; "hiç mi utanmıyorsunuz?"

  • edinson cavani'nin fenerbahçe'ye transferi

    ya amk kulüpler batmış, transfer yapamıyoruz diye ağlıyorlar, sene başında bu nasıl transfer limiti diye olay çıkartıyorlar, sonra biri çıkıyor cavani diyor millet de buna inanıyor.

    gerçekten enteresan bir milletiz.

  • her ilde pavyon garılarıyla yatan atatürk

    anasından duydu sanırım.

  • söylemesi zevkli basketbolcu isimleri

    (bkz: tracy mcgrady)

    lakabı bile jilet

    (bkz: t-mac)