pek yaratici degilim gibi3
profili

  • ibb temizlik işçisinin 27 bin lira maaş alması

    serbest avukatım; aylık net 30.000 tl kazanmam için gelir vergisi (stopaj), kdv, baro aidatı, ofis kirası ve aidatı (tabi kiranın da duruma göre kdv veya stopajı), yakıt ve yemek masrafı, muhasebe ücreti, kırtasiye masrafı ve ofis faturaları ile birlikte düzenli olarak aylık ortalama 70.000 tl para kazanmam gerekiyor. (tabi ki şimdilik, önümüzdeki yıl muhtemelen 100.000 tl üzerine çıkacak)

    bunu halihazırdaki hiperenflasyon ve ekonomik kriz ortamında; memleketin yarısı peynir dahi alamazken, mecburen yapılan taksitlerin amortisman masrafıyla birlikte yapmam, asgari tarifedeki artık çok komik rakamlara dahi çok pahalı diyen bir insan kitlesiyle boğuşmam, üstelik bunu yaparken necip milletimizin "iyi avukat" kriterlerine uygun lüks bir arabaya binip sürekli janti gezmem ve gerçekten riskli ve stresli bir işin bütün zorluklarını göğüslemem gerekiyor.

    zamanında il derecesi filan yapıp iyi bir hukuk fakültesinden onur belgesiyle mezun olan bir insan olarak, tüm bu kriterleri eksiksiz yerine getirdiğimde; elinde paspasla ortalıkta dolaşan, tek özelliği memleketi ve tek niteliği torpili olan vasıfsız bir temizlikçi kadar parayı ancak kazanabiliyorum.

    vasat insanların tahakkümü altındaki bir ülkede nitelikli bir insan olmak zor bir şey; umarım bir gün bu devran döner ve bizler de döndüğünü görürüz.

  • liverpool türkiye liginde olsa olabilecekler

    premier ligde halihazırda aldığından 2 puan daha fazla alırdı. adamlar için pek de farkı yok. *

  • göztepe taraftarı

    zamanında bir takım yeşil formalı eziklerin yaptığı gibi beşiktaşla didişerek kendini adamdan saydırmaya çalışma gibi aksiyonlara ihtiyacı olmayan taraftar grubu.

    birader siz zaten tribün anlamında kendini kanıtlamış, saygı gören adamlarsınız. böyle salakça şeylerle uğraşmanıza gerek yok. kasmayın, kendinize gelin.