kemiklerin toparlak ucu1
profili

  • köfteci yusuf

    adamdır adam!

    yediğiniz her şey dışarıda karşılaşacağınız "ortalama" muadil üründen daha lezzetli ve daha ucuzdur. sıcak ve tazedir. üstelik hızlı servis olunur.

    yoğun zamanlarda masalar arasında koşturarak çalışan elamanların bile yüzü daime güler. bir iki kelam edip halini hatırını sorduğunuzda size mutlaka -duyguları olmayan programlanmış bir robot gibi- değil de içtenlikle ve insan gibi cevap verir.

    çalışanları mutludur çünkü iyi maaş alırlar. ve kendileri mutlu olduklarından sizi de mutlu etmek için ellerinden ne geliyorsa canla başla yaparlar.

    çay, kahve, nestcafe tamamen ücretsiz ve sınırsızdır. bir porsiyon biftek yeyip kol gibi hesap ödediğiniz steakhouselardakinin aksine, yemek bittiğinde kalkıp gidin diye gözünüze bakmazlar. beş dakika bir gelip çay kahve ikram edip bir arzunuzun olup olmadığını sorarlar. 3-4 saat otursanız da yüzleri asla asılmaz.

    asla ramazan fırsatçılığı yapıp, ramazandan önce 20 liraya yediğiniz 3 çeşit yemeği ramazan menüsü adı altında size 50-70 liraya kakalamaya çalışmazlar. sadece ne istiyorsanız onu yersiniz ve eskiden yediğiniz fiyata...

    tuvalete gitme ihtiyacı hissettiğinizde kara kara düşünmezsiniz. tuvaletleri her daim temiz, sabunu, tuvalet kağıdı, kağıt havlusu her daim hazırdır. tuvaletler geniş ve ferahtır. kapıdan yan dönerek geçmek zorunda kalmazsınız.

    vize ve final haftası gece ikilere kadar geniş masalarında arkadaşlarla ders çalışıp ücretsiz çay kahve içmişliğim çoktur. laptopumun şarj kablosunu ara kablo ile kasaya kadar uzatıp şarja taktıkları da olmuştur. kişi istenmediği ve huzursuz olduğu yerde durmaz. köfteci yusuf huzur kaynağıdır adeta. yüzlerce çalışanı binlerce müşterisi olduğu halde, -yazımdan da anlaşıldığı üzere- burada çok zaman geçirmeme rağmen, kavgayı bırakın ses yükselmesine bile tanıklık etmedim.

    benim gözümde köfteci yusuf, otoyol gibi, baraj gibi, köprü gibi bir hizmettir. ben bu adamın karakter yönünden değişeceğini düşünmüyorum ama umarım bu çizgide uzun yıllar devam eder....