sercovi2
profili

  • maliye bakanlığı için alternatif vergi önerileri

    %99'u müslüman kabul edilen bir ülke için en mantıklı öneri:
    (bkz: allah vergisi)

    öyle beleşe iman yok karşim.

  • cumhuriyet halk partisi

    "şehitlikte içki içtiler" gibi sığ bir iktidar sataşmasına yatakta basılan eş modeli gibi tepki vermiş partidir. içki içmeyi "ahlaksızlık" olarak değerlendirip içki içtiğini tespit ettiklerini partiden ihraç edeceğini duyurmuş.
    bu hadise chp'nin asla muhalefet yapamayacağının teminatıdır.
    çünkü muhalefet, sığ muhafazakar "eleştiriye" karşı kendi özgürlükçü ve demokratik vizyonundan cevap vermekle mümkün olabilirdi, aynı sığ sularda çıplak yüzmeye çalışan ergen gibi kaçmaya çalışarak değil.
    chp'nin bu kararı akp karşısındaki acziyetinin refleksif yansımasından başka bir şey değildir.
    örneğin muhalefet, çanakkale şehitliğine saygı ile günlerce kamp yapılan bir organizasyonda insanların alkol alması gibi bir şeyin birbirinden alakasız iki şey olduğunu anlatabilmekten geçer. ya da çanakkale şehitlerinin verdiği mücadelenin uluslararası tahakküme karşı olduğu kadar bağnazlığa ve yobazlığa karşı olduğunu hatırlatmakla yapılır. alkol almanın etrafındaki insanlar ve mekanlara rahatsızlık vermediği sürece kişilerin kendi tercihleri olduğu ve buna kimsenin karışamayacağını savunmakla yapılır.
    mehmet bekaroğlu'nun açıklaması da tüy dikmek artık:
    "chp kimsenin içkisine karışmadı... "kurultay alanında içki içilmeyecek" kararı aldı, bu karara uymamak disiplin suçudur, gereği yapıldı."
    yayınlanan "kurallar" bildirgesinde içki içmekle ilgili herhangi bir şey yok bu arada, olay kafalardaki örümcek ağlarında.
    adalet yürüyüşü, kurultay, toplumsal uzlaşma vs diye ulan acaba diye düşünmeye başlarken yine kafamıza baam diye inmiştir soğuk gerçekler. bakalım daha kaç defa akp'nin bu basit ve sığ politik oyunlarına düşecekler. milyonlarca insanın umudunun saygısına çekin şu g.tünüzü yapıştığınız koltuklardan, bırakın batacaksa gençlerin elinde batsın parti, belki atatürk'ün anısı anlam bulur da bununla övünürüz.