uzun namlulu cetvel3
profili

  • cahil insanların ortak özellikleri

    "kırılgan ego"
    muhakkak daha önce yazılmıştır. bugüne kadar hiç haksız cahil görmedim. hep haklılar, hep onlar biliyor. hep mağdur onlar, hep hakkı yenen onlar, hiçkimse onları anlamıyor, sizin onları anlamanızı bekliyorlar, size seçenek sunuyorlar ama siz anlamıyorsunuz, siz onların seçeneklerini göremiyorsunuz. 2 kere 2 onlara göre 3'se 3, başka bir olasılık yok. tillahı gelse 4 dedirtemez. bildiklerinden dönmezler. sizinde bunu kabul etmenizi beklerler. kabul etmezseniz onu anlamıyorsunuzdur, "bencilsinizdir" ve "empati" yapamıyorsunuzdur. ama şunu da biliyorum. cahil insanları yönetmek, sevk ve idare etmek, hatta istekleriniz doğrultusunda onları kullanmak bir yönden çok kolay. egolarını okşadığınız vakit cahil kişi kendisini salıveriyor. mutlaka denk gelmişsinizdir. çevrenizde tartışmalarda doğrusunu bildiğiniz halde anlatamadığınız, sizi dinlemeyen, ne olursa olsun sizi suçlu bulan, hep sizin kendinizi düzeltmenizi bekleyen ve sizin onu anlamadığınızı söyleyen insanlar vardır. bir konuyu ona anlatmak, açıklama yapmak ölümdür değil mi? var böyleleri. benim gördüğüm kadarıyla böyle cahil kimselere bir şeyler anlatmaya çalışmak boşuna bir emek. fırsatınız varsa irtibatınızı kesin. eğer kesemiyorsanız; en doğrusu onları istediğiniz doğrultuya kanalize etmek. bunun yolu da kırılgan egolarını okşamaktan geçiyor. yani onu göklere çıkartıp, ilgiye doyurup, kendisini bulunmaz hint kumaşıymış gibi hissettirip, diğer insanlardan bariz farklarının olduğunu söylemeniz ve bu yalanları söylerken sizinde çoktan inanmış olmanız gerekiyor. ne demiştik, cahil insanın temel sorunu kırılgan egosu. kendi fikrine muhalif her yoruma bu yüzden kapalı. siz onun egosunu okşar, onu övmeye başlarsanız, cahil kendisini güvende hissedecek. kendisini önemli hissedecek ve istediğiniz rotaya kanalize olmaya hazır hale gelecektir. cahil insanla mücadele etmenin en iyi yolu mücadeleye girmemektir. akşama kadar size havlayacağına, önüne kemik atın-başını okşayın sizin kapınızda başkalarına havlasın. sizin kapınızı beklesin.

  • pkk'nın saldırı görüntüleri

    güncelleme: öncelikle şehitlerimize yüce yaradan'dan gani gani rahmet diliyorum. lafı dolandırmanın alemi yok, ne yapsak ne etsek haklarını ödeyemeceğimizi çok iyi biliyorum. bu yazıyı yazma sebebim kendi çapımda olayı tahlil etmek, ders çıkartmaktır. bugün askerlerimize hınçla saldıran caniler sürüsü yarın doğrudan sivil ayrımı yapmadan bizlere saldıracaklar. adım gibi eminim. bunun için çıkarımlar yapmak ve kendime ders çıkartmak amacıyla görüntüleri inceledim ve aynısı başıma gelince neler yaşayacağım modellemesi yaptım. mekanları cennet olsun demeyeceğim, bu adamlar cennete gitmeyeceklerse kimse gitmeyecek. bizlere emanet ettikleri vatana layık olma umuduyla.
    ----------------------------------------------------------
    "türk-ırak sınırı mayıs 2018 türk savaşçıları pkk kürtleri" başlıklı 5 dakikalık bir video.
    -görüntülerin en başlarında askerimizden ele geçirdikleri mühimmatlarla yazdıkları xakurke yazısı, bir adet pkm makineli tüfeği, bir adet hk-33 piyade tüfeği, tüfeğe sabitlenmiş reddot, 3 şarjör, bir dürbün ve bir tane kuksa bardak bulunuyor.

    -sonrasında ekranda uzun ali vadisi güney kürdistan bölgesi tanımlaması yapılıyor. 31 mayıs 2018 tarihi belirtiliyor. 3 askerimizin ardı sıra yürüdüklerini aralarındaki uzaklığın 2 metrenin altında olduğunu görüyoruz. bir eğimi tırmanıyorlar. bir tepeye çıkıyorlar. çevreleri ile ilgilenmeden.

    -30. saniyeden sonra askerlerimizin tırmandığı eğim doğrultusunda teröristlerin mevzilendiğini görüyoruz. teröristin kafasındaki kamera ile kayıt alınıyor. sağı solu kollayan teröristin önünde krom sürahi görülüyor. ihtimaldir ki içerisinde su var. uzun süre orada bekleme olasılığına karşın(muhtemeldir uzun süre orada mevzilendi) yanında su getirmişe benziyor.

    -40. saniyeden itibaren 5 askerimiz kameranın görüntüsüne giriyor. ilk başlarda 3 asker gözükmekteydi. kamerayı kullanarak askerlerimizin tırmanışını uzaktan kaydeden unsur, büyük olasılıkla tepedekilere askerlerin yaklaştıklarını haber veriyor. 30'lu saniyelerde gözetleme yapan teröristlerin bir kısmının mevzi değiştirdikleri görülüyor. önceki mevziyi gözetleme amaçlı kullandıkları belli, sonrasında yerleştikleri mevzide, kendilerine örtü görevi görmesi maksadıyla tahkim ettikleri kayalar göze çarpıyor.

    -55. saniyede; mevzilenmiş terörist, tüfeğinin fişek yatağını kontrol edip emniyeti yarı otomatik atış kertesine getiriyor. dinleme amacıyla tahkim edilmiş kayalara sokuluyor. görüntünün tam burasında bir kırpılma söz konusu, bir anda güneşin çıkmış olduğu, tahkim edilen kayaların üzerindeki gölgenin kalktığı fark ediliyor. büyük olasılıkla bu kırpılan kısım teröristlerin dinleme yaptıkları kısımdı. ayrıca kaya parçalarının arasından gözetleme yapmaya çalışıyorlar.

    -1:05 dakikada artık askerin çok yakınında olduğunu fark ediyor. heyecanlanarak ayağa kalkıyor. ve kontrolsüzce atış yapmaya başlıyor. yakın mesafe olduğu için nişan alarak değil tevcih ederek yani tüfeği askere doğrultarak ateş ediyor. nitekim ilk iki atışında kaçırıyor. kütlenin sağına-soluna atıyor. üçüncü atışından itibaren hedefi tutturabiliyor. maalesef askerimiz bu 3-4 saniye süre içerisinde kafasını kaldırmadan tırmanmaya çalışıyor. teröristin ne denli heyecanlandığı, bulunduğu yerden kalkmaya çalıştığı, kalkarken sağa sola tutunmaya çalışarak çıkarttığı sesten ve 3-4 metre uzağındaki birisini ilk iki atışında vuramamasından anlaşılıyor.

    -ilk ateş anından itibaren diğer teröristlerinde ateşi başlıyor. hedef gözetmeksizin sayısal üstünlüklerini ve o anki şoku kullanarak sağa sola ateş etmeye başlıyorlar. örgütün geleneksel dağ taktiği olarak karşıdan ateş gelen bölgeye el bombası atarak mevzilerini terk ediyorlar. alana dağılmaya başlıyorlar.

    -2:30'dan itibaren bir şehit uzman çavuşumuzun naaşını görmeye başlıyoruz. bir kayaya doğru gelişi güzel sağlı sollu atıyorlar. kayanın ardında bikisi çalışıyor. yaklaşamıyorlar. ilkin deneme yapıyorlar ama başarısız oluyorlar. çareyi her zaman yaptıkları gibi el bombası atmakta buluyorlar.

    -3:40'dan itibaren el bombasıyla yumuşattıkları mevziye sızmaya çalışıyorlar. çoktan can vermiş olan askerlere onlarca kez atış yapıyor, tabiri caizse cesetlerini dövüyorlar. tam burada bikisiyi kullanan asker görülüyor. üzerine kalaşnikoflarla ateş edilmesine rağmen hala silahını manipule etmeye çalışıyor. onu da şehit ediyorlar. akabinde tüfeklerini ele geçirip hızla bölgeyi terk ediyorlar. bu arada arkalarından asker olduğu için hedef küçülterek uzaklaşıyorlar.

    benim gördüğüm gözlemlediğim bunlar. içimi parçaladı. belki üs bölgesinde askerlik yapmadım ama izlerken sanki çatışmanın bilfiil içerisindeymiş gibi hissettim. anladığım kadarıyla saldırıyı düzenleyen terörist unsuru aslında oldukça heyecanlı. bununla beraber hınçla dolular. çoktan canını teslim etmiş olan askerlerin üzerine şarjör boşaltacak kadar hınçla dolular. en çok üzüldüğüm nokta ilk ateşi üzerine alan askerimiz ki ileri ki dakikalarda onun 1 kazık uzman çavuş olduğunu görüyoruz, teröristin bulunduğu mevziye oldukça yakın olmasına rağmen onun kalkmak için çıkarttığı sesi duymuyor. terörist bariz bir hata yaparak ilk iki atışını kaçırıyor ve resmen titriyor buna rağmen askerimiz sanki başka bir dünyadaymış gibi tırmanmaya devam ediyor. ve gene takip ettiğim kadarıyla teröristlerden, aralarından birisi diğerlerini yönetiyordu. atış yoluna adam sokmayacak kadar ekibini iyi takip ediyordu. diğerleri tamamen çapulcu. karşı yakadan telsizle iletişim kuruyorlar. en uygun anı kolluyorlar. bununla birlikte yukarıda olmanın aşağıda olmaktan daha avantajlı olmasını kullanıyorlar. umarım ordumuz bu görüntülerden ders çıkartır.

  • rte ve fetö'nün barışması

    f. gülen'in tüm faaliyetlerini ve işledikleri suçları atatürkçü-ulusalcı-laik sistem yanlısı kesime yıkmaya başladığına göre olabilitesi yüksek durum.

    önlerden yerimizi ayırtalım.