emanual10
profili

  • bjk'nin ligin en kritik haftası paylaşımı

    rahmi koç 93 yaşında. 64 yıldır beşiktaş kongre üyesi. koç grubu 35 yıldır beşiktaş'a sponsor oluyor.
    buna rağmen sponsorlukları hâlâ ali koç'a bağlıyorsanız gidin engelli raporu alın. devlette işe girersiniz , vergiden muafiyet var , evinizin önünü engelli park yeri olarak ayırabiliyorsunuz falan , bir sürü avantajı var.

  • bulgaristan göçmenleri

    olm siz gerizekalı mısınız? savunurken bile salak salak şeyler yazmış bazıları. bulgaristan dediğin edirne'ye yürüme mesafesi , yüzlerce yıl osmanlı toprağı olarak kalmış. bağımsızlığını ilan edeli 100 yıl bile olmamış. bizden 2 hadi bilemedin 3 nesil öncesi orada doğanlar türk vatanında doğmuş. gelmiş türklüğümü sorguluyor. saatimin kurma kolu seni.

  • izmir'in türkiye'nin avrupa'sı olması

    sadece sahil kısmı , o da belirli bir alanı için böyledir. kalan yerlerinin çoğu gecekondu mahallelerine benzer. bırak avrupa’yı, türkiye ortalamasının bile altındadır.

  • yeni akit'in dolar 6 liraya düşecek haberi

    akşam bir astrolog dolar fırlayacak, temmuz ağustos'ta her şey aşırı zamlanacak diyordu. şu an astroloğun söylediklerine daha fazla inanıyorum

  • 2021 türkiye genelinde fahiş zamlar

    bugün işyerime yakın diye kahvaltıya gidelim dedik. kurtköy'ün göbeğinde cadde ve beton manzaralı özsüt'e gittik.
    menüde 70 lira yazıyor fiyat. garson geldi, orada yazan fiyatlar eski, 105 lira oldu dedi.
    %50 zam.
    yan tarafta da mado var. onlar daha da delirmiş. 156 lira diyor iki kişilik kahvaltıya.
    sikerim böyle işi dedim çıktık kahvaltı yapmadan.
    maliyetler arttı tamam da , bu kadar da değil yani.

    bir yazar arkadaş artış maliyetlerden kaynaklı değil, ticareti bilmiyorsun demiş.
    valla bilmek zorunda olduğumu düşünmüyorum, artışın nedenini de bilmek zorunda değilim. sonuçta %50 zammı çakmış adamlar, giren benim götüme girmiş. işin acı tarafı insanların bu zammı kanıksaması, kimse "ulan yüzde 50 zam yapmışlar daha da gelmem" demeyecek, kuzu kuzu gitmeye devam edecekler.

  • 7 şubat 2020 iett zammı

    31 mart seçimi öncesi verdiği vaatler:
    https://www.google.com/…rini-tanitiyor-3722109/amp/

    çok önemli 4 harcama kaleminde istanbullunun cebinden çıkan parayı azaltacağız. 4 artı 1 formülüyle istanbul’da pahalılığı gerileteceğiz.
    vatandaşın cebinden çıkan parayı azaltacağımız 4 kalem şunlar olacak:
    – istanbullunun gıdaya harcadığı parayı azaltacağız.
    – istanbullunun ulaşıma harcadığı parayı azaltacağız.
    – istanbullunun eğitime harcadığı parayı azaltacağız.
    – istanbullunun suya harcadığı parayı azaltacağız.

    seçildikten sonra 3 ay geçmedi suya %80'e varan oranda zam yapmak istedin. utanmadan %20 diye kandırmaya çalıştın ama detaylara bakınca bazı kademelerde %80 zam yapılmak istendiği ortaya çıktı.

    yetişkinlere ilk aktarma ücretsiz dedin yapamadın.
    israf düzenini kaldırıp ulaşımı ucuzlatacağız dedin, akaryakıt fiyatları 2019 mart ile hemen hemen aynı olmasına rağmen %35 zam yapıyorsun. ya hesap bilmiyorsun, ya da yalancısın.

  • yarın işe gidecek olmak

    1.5 senedir işsizim. keşke işim olaydı da bayramda da çalışsaydım.

  • 9 şubat cuma a101 yoğurt rezaleti

    birşah dediğin a101'in pl markasıdır, üreticisi bölgeye göre değişmekte, danone ya da pinar ya da başka bilindik markalar. zaten daha önceden yazılmış. ama eksi ahalisinin bazı üyeleri okumaktan ya da araştırmaktan aciz olduğu için gelip burada ötüyor hâlâ.
    http://gurmik.com/birsah-uretim/

    eğer belirtildiği gibi güvenlik amacıyla konulan bir malzemede sıkıntı olduysa makul olarak değerlendirilebilir, tabi ki böyle bir şeyin olması normal görülemez, bir şekilde telafi edilmeli .ancak olmaması gereken bir madde ise büyük rezalet.

    daha önceden birkaç kez bu markanın ayranını aldım. skt geçmemesine rağmen tadı bozuktu. bir keresinde de içinde siyah bir madde çıktı, nohut büyüklüğünde. bahsedilen koruma zımbırtısı olabilir. bir yakınım a101'de çalışıyor, kendisine ilettim, test yaptıralım dedi ama ses çıkmadı sonrasında. artık birşah marka ürün almıyorum.

    #74013467
    #74115395

    bundan 4-5 sene önce eşime demiştim, "a101, bim , tatbak gibi yerler olmasa millet tatlı bile yiyemeyecek." diye. şimdi neredeyse biz o duruma geldik. aile gelirimiz yoksulluk sınırı civarında, hatta çok az üstünde. ama ben bu gelirimle gidip migros ya da benzeri bir marketten 2 kişiye yetecek şekilde tüm yiyecek ihtiyaçlarımı almaya kalksam gelirim yetmez. a101 diye küçümsediğiniz mağazaya sadece ekmek ve su almaya girsem bile 20 liradan aşağıya çıkamıyoruz. fasulye, barbunya, nohut gibi bakliyat ürünleri bile 10 liranın üstünde. fiyatları görünce ciddi anlamda psikolojim bozuluyor. çoğu zaman eşimi gönderiyorum alışverişe.

  • sosis satan adamla bir değilim

    90'lı ve 2000'li yılların başlarında en sikko şarkıları yapmış, şarkılarıyla çoğu zaman dalga geçilmiş bir adamın verdiği beyan.
    "o zaman bu şarkıları buyursunlar onlar yapsın. bana ne gerek var ki o zaman?" yok zaten, son albümündeki şarkıları da dinledim , daha doğrusu ilk üçünü dinledim, "oldu da bitti maşallah" dedikten sonra bıraktım dinlemeyi.

  • otoyolda herkesin sağladığı yavaş yavaş giden öküz

    orta şeritte istediği hızla gidilebileceğini sanan insanların olduğunu gösteren başlık.
    mümkün mertebe kurallara uyarım, hız sınırını aşmam. geçiş yaptıktan sonra hızım uygun değilse sol şeridi hemen boşaltırım. bazen canım yavaş gitmek ister, otobanda en sağa geçerim, hiç üşenmeden tek tek kamyon sollarım. çünkü otobanda 90 ile orta şeritten gidilmez!
    istanbul'da bu tiplerle sık karşılaşırsınız 50 ile orta şeritten giderler, üstelik sağ şerit de boştur. oysa ki orta şeridin gerektirdiği hız 70 civarıdır. (akıcı trafikte)sağa geç diye uyarırsınız tınmaz. sol şerit boşalsın diye beklersiniz.

    orta şerit kafana göre gideceğin şerit değildir.

    buyrun kanuna bakalım.

    karayollarında trafiğin akışı ve karayolunun kullanılması
    madde 94- karayollarında trafik sağdan akar.
    aksine bir hüküm veya işaret bulunmadıkça karayollarında;
    a) araç sürücüleri;
    a) araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,
    zorundadır.
    ayrıca,
    ı) araçlarının cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmeleri yasaktır.

    bu başlıkta bahsedilen sol şeritte 120 ile gidip yol vermeyen adam değil, 70-80 ile sol şeridi kapatan adam.

    3 şeritli yolda , en sağ şeritte 70 ile giderken selektör yapan sığır görmüşlüğüm de var, orası ayrı.