morfiyusebo2
profili

  • artık yoruldum denilen şeyler

    gecim derdi yaninda hayatta ve ulkemde olan bu kadar olumsuzlara, esitsizlik ve adaletsizlige sahit olmaktan.

    sahsi derde inmeden bi cok derde maruz kalıp dagilmaktan.

    calistigimin karsiliginda refah duzeyimin yukselememesinden.

    insanların gorgusuzluk seviyesinin yukselmesinden.

    temel ihtiyaclar dahilinde bile yasamin git gide zorlasmasindan.

    en cok da takildigim konu ise: 20'li 30'lu yaslarda gelişmiş bi ulkedeki gencin derdiyle, bizim derdimiz bir olabilir mi? neden bizim derdimiz sadece kisisel gelisim, kariyer, hayat, kisisel tercihler degil?

    kuresel bi - hilesiz- oyun bolgesi icinde, en fazla canimizin eksildigi bölgelerden birinde, ayni zamanda en fazla kazanabilite olasiliginin da olmasi gerekmez miydi?
    surekli kayip.

  • 1 liran var mı yolda kaldım da

    kadikoy kartal metrosu. şimdiki ismi ve hatti kadikoy tavsantepe olan.

    neyse bi adam oturduğu yerde, bes lirasi olan var mi, izmit'e gidecek param yok, ailem oradalar. biraz destek olursaniz kartaldan iett ile gidecegim gibi seyler soyledi. utandigini ama mecburda oldugunu, zor gunler gecirdigini, isten cikarildigini. ben de sadece izledim acikcasi, yuzunu dikkatlice suzdum. belliydi ama yine de ne bileyim demistim.

    kuru yas meselesi belki ama destek olmak istemedim. neyse bi adam kirmizi bi sey cikardi sıkıştırdı eline, on lira diye tahmin ediyorum. bir de ne görelim, bir sonraki durakta inmesin mi! ben cok sasirdim daha kartal metroya dort durak vardi. anlasilmisti niyeti, kurulardandi.

    gorsel hafizam iyiydir. kac ay gecti hatirlamiyorum ama kozyataginda bir simitci de oturduk kahvalti ediyoruz. capraz masaya oturan adama bir saniyeligine baktim ki o adam, cay soyledi kendine. sonra hede abiyle muhabbete basladi(oranin sahibi sanirim, kasadaki adam). birilerine borç verdiğini, istese su kadar verebilecegini ama adami aslinda cok sevmedigini, diger yandan da o adamla iliskini kaybetmek istemedigini falan.

    su an hatirlayamadigim ama parasının olduguna delalet eden bir kac bilgi daha.

    ve bu adam dileniyor, metroda aslinda hic kimseden utanmadan, zerre pismanlik duymadan. cok ilginc.