polisiklikaromatikhidrokarbon6
profili

  • yazılım sektöründe mühendislik mezuniyeti şartı

    4 sene okulunu okuyup, akademik ortamda gelişip her türlü imkana sahip olup da evinde oturup video izleyenlere fark atamayanların ağlama duvarı.

    gelsin gelmesin benlik problem yok da, bunun tartışılmaması gerekir.

    ortopedi uzmanlarının kırıkçı çıkıkçı yasaklansın diye ağladıklarını duyuyor musunuz? ha bunu diyorlarsa da insanların sağlığı, iyiliği için söylüyorlar. (bir de bunların dağıttıklarını toparlamak için daha fazla uğraşılması gerektiğinden rahatsız olabilirler en fazla.)

    ben öğrensem, evde kendime kadar kod yazsam polis kapıma mı dayansın "sen niye diplomalı birine para kazandırmadın" diye? özel sektör için yapılan işler de aynı sınıfta. patron da biliyor o adamın diploması olmadığını, işi görülüyorsa sıkıntı yok onun için. bu ikisi arasındaki sınırı nereye, nasıl ve neye dayanarak çizeceğiz?

  • mrna aşısı olan 3-5 yıl içinde ölecek

    aşı olanlar: hemen hemen bütün sağlık personeli, ağırlıklı olarak varlıklı ülke vatandaşları, hatta varlıklı ülke sağlık personelinin neredeyse tamamı

    aşı olmayanlar: her öküzün altında buzağı arayan komplo teorisyenleri, sigorta sistemine dahil olmayanlar, parası olmayanlar, ve üçüncü dünya ülkesi vatandaşları.

    evet kanka küreselcilerin ilk grubu komple dünyadan silip bütün dünyayı ikinciye bırakmak gibi bir planı var. niye? zevkine.

  • imza benim değil diyerek evliliği iptal ettirmek

    adama hak vereyim diye gelmiştim ama tamam da adam 20 yıl bu evliliği yaşamış. çocuk yapmış, nüfusuna kaydettirmiş. sağda solda eşim demiş. geç kalsa da gidip düğününde oynamış. bir evlilik sözleşmesinin hükümlerini yerine getirmiş ve bu sırada kendisi adına bir imza atılarak resmen evli olduğunun bilgisi de kendisinde var ve buna uygun davranmış. şimdi 20 yıl sonra imza benim değil diyip de bu toplumsal sözleşmeden kaçamaz.

    ayrıca 20 yıl evli kalan bir insana da nafaka avcısı demezsiniz yav. 1-2 senelik evli olsa neyse.

    adam imzanın kendisine ait olmadığını iddia edip 20 yıldır aslında evli olmadığını öne sürüyorsa kadın da dolandırıcılıktan dava açabilir bence 20 yıl beni kandırdı evli olduğumuza inandırdı diye. çünkü adam 20 yıldır biliyor imzanın kendisine ait olmadığını. sağda solda "kadın da yanındayken bu kadın benim eşim dedi, evli olduklarını ima etti" diyen 2 şahit bulsa yeterli gibi sanki. kaynak: mabadım. olmuyorsa hukukçu arkadaşlar neden olmayacağını izah ederse dinleriz.

  • 15 bin tl'ye bedelli yapan ballı tayfa

    o dönemki lansman kampanyası nedeniyle yaklaşık 2750 dolara yapmıştır. hemen kampanya bitiminde 30 bin olarak 5000 dolar seviyelerine çıkmıştı. fiyat güncellemesi geldi mi bilmiyorum ama gelecek ay filan gelecekse dolar da 28 olur o zamana yine 5000 dolar düzeyinde sabit kalır fiyat.

    siz türkiyede 6 aydan uzun süreler için tl ile hesap ve kıyaslama yapmamanız gerektiğini hala öğrenemediyseniz ben bir şey demiyorum.

    alım gücü, asgari ücrete oranı filan beni bağlamaz, o metrikler kimi ilgilendiriyorsa o yapsın hesabını. ama küçük bir tüyo vereyim, bedelli askerliğin somut "bedeli" artmadı. o zaman karşılayabilecek durumdayken şimdi değilsen sen küresel ölçekte bireysel olarak fakirleştin/fakirleştirildin kardeşim, onu bil de, sonra bu bilgiyle ne istiyorsan yapabilirsin.

    edit: imla

    edit2: sözlükteki hesaplayan adamlardan* mesaj yağmış, ben eylülde ödemiştim gibi hatırlıyorum ondan 2019 eylülü baz aldım. farklı aylara göre farklı sonuçlar bulunur elbet.

  • tezsiz yüksek lisans

    yüksek lisans kavramını anlamamış kimselerin hakkında atıp tutmaması gereken kavram.

    yüksek lisans sadece tez demek değildir. lisans alanının özelleşmiş bir alanında detaylı bilgi sahibi olup kendini geliştirmektir. bunun tamamlayıcısı olan tez bu alandaki araştırma geliştirme kabiliyetini gösterir. bu akademik kariyerin özelliğidir.

    dolayısıyla akademik kariyer yapma hedefi olmayan ancak alanda derinlemesine eğitim görüp uzmanlaşmak isteyen kişiler için idealdir. kişinin alanında ileri düzry eğitim aldığını gösterir.

    tabi çoğunuz türkiyede işlemeyen eleman ihtiyacı olmayan bölümleri sırf yeşillik olsun diye okuduğunuz, eğitimini aldığınız iş yapılamaz durumda olduğu için tek çıkış yolunuz olarak akademik kariyer odaklı düşünüyorsunuz. hayat üniversiteden ibaret değil. bazıları çıkıp iş yapmak istiyor.

    malesef türkiyede akademiyi bitiren şey sizin kafanızın akademik pozisyonlara getirilmesidir. oldukça cool bir meslek olan akademisyenliği ne hale getirdiniz "üniversiteye kapağı atayım" kafası ile. yazıklar olsun.

  • hastalar her muayeneden sonra doktorları puanlasın

    doktorlar da her muayeneden sonra hastaları puanlayacaksa desteklediğimdir.

    tedaviye uyum ve nezaket alanlarında ayrı ayrı puanlama yapalım,
    nezaketten düşük puan alan hastaların doktor puanlamadaki etkisi azalsın, randevu verirken tedaviye uyum puanı yüksek hastalara öncelik versin sistem.

    hatta herkes herkesi puanlasın, düşük puan alanlar sosyal hayatın her alanında sürünsün.

    aa bi dakika black mirror lan bu. *
    güzel de bölümdü ha. benim orda çok aklıma yatmıştı açıkçası.

    ben varım ya, bugüne kadar muayenemden çıkan hastaları düşündüm de benim puanım baya yüksek olurdu. cidden yapalım bunu. ama karşılıklı. *

    gelip burda insanları ayırıp ayırıp sıkışınca eşitlik dimi, tamam getirelim o zaman liyakata dayalı bir kast sistemi, herkes rahat etsin. sonra altta kalınca ağlamak yok ama?