tutkun firari3
profili

  • biontech'in 3. çeyrekteki net karı

    avustralya'da bir eyaletin başbakanına verilen 60 milyon dolar rüşvet iddiaları var, gerçekse onu düştüler mi acaba? başka yerlerde aynı durumun gerçekleşmediğinin kim garantisini verebilir?

    süreç içerisinde herkes dozsuz oldu, olacak. sağlıkları pahasına dozları yakalarsa temel insani haklarını alabilecekleri söylenen milyarlarca insan bir yerde gidişatı değiştirecek. abd ve avrupa'da sağlık şikayetleri oluştuğu kayıt altına alınan milyonlarca kişi var. zincirleri dozlanan kişilerin sağlık şikayetleri bozacak. avrupa'da 75 sporcunun dozlardan spor hayatı bitti. kalp krizi ölümlerini duymayan kalmadı. tuğçe dozdan sonra bir gözüm kör oldu dedi duymadınız mı? 21 yaşında kendisi. uzun ömür sağlık dilerim.

    dozları önerenler siyasetçiler, medya ve ilaç şirketleri. hepsinin ne kadar dünya halklarının dostu olduğunu, herkesin sağlıklı yaşamasını isteyeceklerini anlatmaya gerek yok, biliyorsunuz.

    konu sağlık değil, süreçteki tutarsızlıklar herkesin gözlerine güçlü projektörlerini tuttu. konu sağlık değil. yasaklar, kısıtlamalar, tam kontrol, mal sahibi olunmayan efendileri dinlerseniz kiralayabildiğiniz, sahte et tüketmek zorunda bırakılacağınız, barkodlanarak gen terapisiyle bir ürün haline getirildiğiniz dünya.

    fikirlere ve düşüncelere katılıp katılmamak, inanıp inanmamak onların gerçek olup olmamalarını etkilemez. adım adım ilerleyen gerçekleri şimdiye kadar farkedemediyseniz yan etkili bir dozla, barkodlu yaşamınızda da farkedemeyeceksiniz. abuzer abi inekten bulaşan virüsten ölmüş duydun mu? diye bile sorabilirsiniz.

    konu sağlık değil.

  • büyük chp boykotu

    kimseye 10 seçim tahammül edilemez. değişimin genel başkan ve üst kadro düzeyinde yaşanması şarttır.

    konu muharrem ince'nin kusursuz muhteşem birisi olması değildir. onu da eleştiriyoruz ve eleştireceğiz konu genel başkan değişikliğinin makul süreye bağlanmasıdır. ülkenin ana muhalefete ve umuda ihtiyacı her zaman vardır.

    bugün umut değil yılgınlık ve koltuğa yapışıp bırakmam da bırakmam diye çırpınan genel başkan tablosu var. parti tabanı hesabı patronun ödemesini istiyor ve bunda da haklı. genel başkana "bay kemal" diye seslenir olmuş bundan daha kötü bir duruma düşülemez.

    milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, delege vb. beni bu adam seçti yanında durayım havalarında. taban on seçim oldu söz de umut da bitti yeter diyor.

    durum şuna benziyor koca bir otobüs fiyakalı koltukları var. kaptan istediğini yolcu olarak alıyor, otobüste yüzlerce koltuk var milletvekilinin ayrı, belediye başkanının ayrı, delegenin ayrı ama marş basmıyor. kaptan otobüsün etrafında dönüp duruyor kaputu kaldırıp bakıyor da bakıyor ama otobüs bir türlü gitmiyor. fiyakalı koltuklar otobüsle birlikte yerinde sayıyor. otobüse tamirden anlayan yeni bir şoför lazım. başka yol yok. üç imza eksik beş imza eksik masalları konuşuluyor otobüsün içinde en büyük kaptan bizim kaptan naraları atılıyor. maalesef bu masallarla da otobüs gitmiyor.

    delegeler bu durumu ortadan kaldırabilecek yegane güçteler. sokağa çıksınlar tabanla konuşsunlar. yol bitti. gereği derhal yapılmalı ardından hemen birlik ve beraberlik sağlanmalıdır. partiler kimsenin çiftliği değildir. yerel seçim vurur döner döner vurur.

  • mastürbasyona türkçe isim önerileri

    çekhoşol