berkinho3
profili

  • muharrem ince

    son yazdıklarına bakarsak hayal falan görmüyor, kazanamayacağının farkında ve bu seçimi ikinci turda tayyip'in kazanmasını istiyor, fakat bunun sebebi satın alınmış olması veya kk'dan intikam almak istemesi değil. evet kk'dan intikam alma motivasyonu da var fakat esas yaptığı hesap bu seçimi tayyip kazandığı takdirde altılı masayı oluşturan aktörlerin siyaset sahnesinden silinecek olması ve bir sonraki seçim için en güçlü muhalif aktör olarak kendisinin kalması. seçim kaybedildiği takdirde chp seçmeninin kayda değer kısmı muharrem'i suçlayacak olsa bile kk'nın aday olmasını istemeyenlerin, iyi parti seçmeninin, genç seçmenin vs. ağırlıklı olarak altılı masaya faturayı keseceklerini düşünüyor, o esnada kendisi de “ben demiştim bunlar kazanamaz” diye tepinecek.

    eğer z kuşağında kayda değer bir destek bulabilir de ilk turda yüzde 5'i aşabilirse bir sonraki seçimde ilk kez oy kullanacak seçmenin de bu trende katılacağını ve 2028 için arkasında daha büyük bir rüzgara sahip olacağını hesap ediyor. kk kazandığı takdirde ise küçük partinin küçük aktörü olarak yetinmeye devam etmek zorunda kalacak. bu anlamda kaybedecek bir şeyim yok diye düşündü ve bu topa girdi. mesele kendi ikbali. 5 sene önce “gönlümden geçen hdp'nin de ittifaka dahil olmasıydı, kazanırsam bakanlıklarda hdp'liler de olacak” diyen adamın şu anki hdp alerjisini samimi bulanlar için de elimde satılık köprü var.

    peki tayyip'in 5 sene daha ülkeyi yönetmesinin yol açacağı felaketler umurunda mı? elbette değil, şunu aklınızdan hiç çıkarmayın bu adamların hepsinin tuzu kuru, politikacıların hiçbiriyle duygusal bağ kurmayın, bu kk için de geçerli, ekrem için de geçerli. muharrem hiçbir zaman geçim sıkıntısı yaşamayacak ve ülke gerçek anlamda yaşanmaz bir hale gelirse de istediği yere basıp gidebilecek imkanlara sahip. kıymanın 1000 tl olacak olması, doların 30'a yükselme ihtimali falan muharrem'i sarsmaz, aksine bir sonraki seçim için ellerini ovuşturmasına neden olur.

    zorluğu çekecek olan sade vatandaş, muharrem'in peşinden gidenler de dahil genç kuşak hayatının en güzel dönemini sefalet içinde geçirecek. dünyaya sadece bir kez geliyorsunuz ve zamanı geri alamıyorsunuz arkadaşlar, insan 20'lerindeyken bu farkındalığa fazla sahip olamıyor, çoğunlukla ölümsüzmüş gibi yaşıyor, 30'lu yaşların ortalarına gelince kafaya dank etmeye başlıyor birçok şey. umarım ileride bu pişmanlıkları ve üzüntüleri yaşayacağınız bir tablo ortaya çıkmaz.

  • didem arslan yılmaz

    ciner’in bu sene tayyip’le biraz limoni olmasından dolayı habertürk’ün görece doğan dönemi cnn türk’üne benzer bir pozisyona geçmesi sonucu kendisi de sanki tarafsız bir moderatör gibi görünmeye başlamıştır ve fakat bu kendi inisiyatifiyle gerçekleşen bir durum değildir, balık hafızalı olmayın bu seneye kadar neredeydi tarafsızlığı? aynı koşullar altında habertürk’te çalışan fatih altaylı kendisine göre çok daha cesur davranmaktadır şu anda illa kötünün iyisini arıyorsak, bu kadını neden bu kadar abarttınız?

  • erdoğan'ın statlardan arena ismini kaldırması

    sn. cumhurbaşkanımızı dilimize sahip çıktığı için destekliyoruz. sırada türkçe ezan var biiznillah.