olimpiyat mesalesi1
profili

  • beşiktaş

    şampiyonluğumuz hala kesin olmadığı için, varsayımlar üzerinden analiz yapmayı oldum olası sevmem fakat şampiyonlar ligi için yapacağım bu analiz başakşehir takımını da ilgilendirdiği için yapmakta bir problem görmüyorum. bu konuda bazı spekülasyonlara da el birliği ile son vermiş oluruz.

    buradan bakabileceğimiz gibi güncel kulüpler sıralaması bu şekilde. buradan hangi takımların şampiyonlar ligi organizasyonuna katılıp katılamayacağı, ön elemeleri hangi takımların geçip geçemeyeceği, beşiktaş'ın muhtemel şampiyonluğu ile 3. torbadan gruplara katılımı açısından önem arz etmekte.

    bu sene kesinlikle şampiyonlar ligine katılamayacak ve puan olarak bizim üzerimizde olan kulüpleri sıralarsak :

    (bkz: arsenal) premier ligi 5. bitirdi.
    (bkz: schalke 04) ligde 10. sırada yer aldılar.
    (bkz: bayern leverkusen) 12. sırada bitirdiler.
    (bkz: zenit) rus ligini 3. sırada tamamladılar.
    (bkz: valencia) la liga onlar için kötü başladı bu sene haliyle 12. sırada yer aldılar.
    (bkz: olympique lyonnais) fransa ligine çok önem vermediler. 4. sıradan kapattılar.
    (bkz: fiorentina) serie a'da şuan 8.sırada 1 maçları daha var.
    (bkz: villarreal) 5. bitirdiler uefa kupasına direk katılacaklar.
    (bkz: athletic bilbao) la liga'yı 7. olarak tamamladılar.
    (bkz: galatasaray)
    (bkz: lazio) italya liginde 4. olarak bitirdiler.
    (bkz: wolfsburg) ah gomez ah
    (bkz: borussia mönchengladbach)
    (bkz: dnipro) şuan ukrayna liginde play-out oynuyorlar düşmeleri de muhtemeldir.
    (bkz: fenerbahçe)
    (bkz: sparta prag) çek liginde 3. sıradalar 1 maçları daha var fakat eleme gruplarına katılma şansları yok.
    (bkz: milan) ah sosa ah
    (bkz: psv eindhoven) ligi 3. olarak sonlandırdılar.

    burada gördüğümüz gibi beşiktaş'ın önünde 18 tane takım var. hali hazırda 43. olduğumuz için şampiyonlar ligine katılan takımlar arası bir puan sıralaması yaparsak 25. oluyoruz. ancak spartak moskova bizden daha az puana sahip olmasına rağmen rus ligini şampiyon tamamladığı için turnuvaya 1. torbadan katılacak. bu da puan olarak önümüzde olup, ön eleme oynayacak takımların en az ikisinin elenmesini bekleyeceğimiz anlamına geliyor. asıl ilgileneceğimiz kısım da burası oluyor doğal olarak. peki bu takımları inceleyelim.

    liverpool premier ligi 4. bitirdi bu yüzden ön elemelere play-off serisinden katılacak. çok formda bir takım ön elemede elenme ihtimalleri çok düşük.

    bildiğimiz gibi manchester united - ajax uefa finali oynuyor. kazanan takım şampiyonlar ligine direk katılacak. elenen takım eğer ajax olursa, ajax ligi 2. bitirmesi sebebiyle ön eleme oynayacak. ajax genç bir takım ama hali hazırda finalde olan bir takım. uefa finali oynuyor olan bir takımın ön elemeyi geçmesi çok olası. eğer ki ajax kupayı kaldırırsa, manchester united ligi 6. bitirmesi sebebiyle şampiyonlar ligi vizesi alamıyor.

    diğer takımımız napoli. geçen sene nasıllarsa hala öyleler. italya liginden geldikleri için elemelere play-off serisinden katılacaklar. ön elemede elenmeleri için mucize gerek.

    ukrayna ligi hala devam etmekte fakat. görünüş o ki dynamo kiev ön eleme oynayacak. garip bir takım hepimiz biliyoruz. inişleri çıkışları var. izleyip göreceğiz.

    ve son takımımız ve benim en umutlu olduğum takım olympiakos. geçen sene hapoel beer shevaya ön elemelerde elenmişlerdi. eski çizgisinden çok uzaktalar ama yine dediğimiz gibi futbolda hiç bir şey belli olmaz.

    işin özü beşiktaşlı kardeşlerim dynamo kiev ve olympiakos ön elemelerini takip edeceğiz. ajax'ın kupayı alması işimize gelir. diğer takımlardan sürpriz beklemiyorum. ama tabi play-off'ta sert eşleşmeler olursa favori gördüğümüz takımlarda elenebilir.

    3. torbadan turnuvaya katılmanın bize çok şey katabileceğini düşünüyorum. çünkü 4.torbadan turnuvaya girip ilk 2 için savaşmak çok daha zor oluyor. bu konudaki bu seneki şanssızlığımız -eğer ki biz 3. torbadan katılırsak- 4.torbada nice, leipzig gibi dişli takımıların olması. tabi önümüzdeki sezona daha aylar var ve o zamana kadar çok su akar bu dereden, henüz şampiyonluğumuz bile kesinleşmemişken tamamen bazı gerçeklerden, varsayımlar türeterek, beyin fırtınası yapıyoruz.

    edit : spartak moskova'nın 1. torbadan katılması detayını atlamışız. arkadaşlar da saolsunlar uyardılar. bu yüzden elenmesini gözleyeceğimiz takım sayısı 2'ye çıktı. güzel eşleşmelerle 3. torba yaparız umarım.

    not : gelişmeleri ilerleyen dönemlerde bu entrye eklemeye çalışacağım. eğer siz de bir hata görürseniz burası böyle değil kardeşim derseniz lütfen yeşillendirin.

    önce ilk işimiz olan şampiyonluğu alalım.