refreshing towel1
profili

  • chp'ye başkanlığı kazandıracak seçim vaatleri

    valla chpsini vs bilmem lakin sıradan bir vatandaş olarak benim kriterlerim belli;

    -tarım kalkınma planı

    bu ülkede tütüncülüğü, pamukçuluğu bitirdiler yetmedi biber ihtal eden ülke haline geldik. biber ulan biler, mango değil. yetmedi cezasını ödemek kaydıyla zeytin ağaçlarının kesilmesinin ve arazinin imara açılmasının önünü açtılar.

    -hayvancılık kalkınma planı

    düşünün lan, koskaca ülkeyiz yüzölçümü olarak, angus denen hayvanları ithal ettik bir dönem. dünyanın en pahalı benzini/mazotu ile milletin anasını ağlattılar, anamız ağladı diyenlere ananı da al git dediler. yıl olmuş 2017 hala et fiyatları şöyle et fiyatları böyle diye her akşam haberlerde lan yemin ediyorum izledikçe utanıyorum hala şu mevzuların tartışıldığını görünce.

    -internet yasakları

    önceleri terör, uyuşturucu, intihara sürükleyen ve porno siteler gibi makul nedenlerle başlayan internet yasakları vikipediaya kadar uzandı. hatta öyle fütursuzca yapılıyor ki artık bu sansür işleri, zahmet edip mahkeme kararı yazısı bile koymuyorlar. sanki sitede bir sorun var zannediyorsunuz fakat vpn ile açılıyor. o kadar zevk alıyorlar ki bu sansür işlerinden, vpn engellemeye kadar götürdüler işleri.

    -vergi düzenlemeleri

    fazla detaylı uzun uzun anlatmayacağım, en basitinden; cep telefonunda faturalı hat kullanıyorum. faturamın %25'i özel iletişim vergisi + %18 kdv. lan 1999 yılında cep telefonu lüks bir gereksinim olabilirdi fakat artık öyle değil. nasıl mal bir bakış açısıdır ki internet ve iletişim gibi gereksinimler lüks kategorisinde değer görürken elmas ve lüks yat satışlarında vergi %0 adaletine yandığımının ülkesinde.

    elin almanının 60bin euroya aldığı arabaya neden 170bin euro veriyoruz kardeşim? almanlardan daha mı zenginiz de haberimiz mi yok? adamlar 5bin euroya 6-7 yaşında araba alırken biz neden alamıyoruz?

    yazacak daha çok şey var tabi ama neyse.

    bu yukarıda saydıklarımı düzeltmeyi/düzenlemeyi kim vaad ederse oyumu gidip vereceğim arkadaş. diğer ülkelerde temel ihtiyaç (bkz: basic needs) olarak görülen şeyler bizde neden lüks aklım almıyor.