juglans nigra3
profili

  • anıtkabir'in yıllık masrafı ve vergiden giden oran

    şöyle bir teklifte bulunuyorum. benden alınan vergilerle diyanete giden kısmı anıtkabire aktarılsın. ben diyanete vergi aktarmak istemiyorum. dinini seven diyanetin bütçesiniödesin ok? ben atamın evine bakarım. gerekirse bağış da yaparım.

  • caretta caretta'ların insanlara saldırması

    hayvan karaya cıkıyor insan tacizine maruz kaliyor, neyse diyerek tekrar denize dönüyor bu sefer insan orda da tacizde bulunuyor. son derece haklı olan caretta eylemi.

    edit: @ucanspagetticanavarininsolkoftesi daha önce caretta caretta koruma programında gönüllü görev aldığını söyleyerek mesajını eklememi rica istedi:

    "geçtiğimiz 2 senede 7 aya yakın bir koruma programında gönüllü çalıştım antalya'da belek sahillerinde, sabahın 4ünden başlıyorduk arazilere, 11, 12'ye kadar kalıyorduk. sen kimsin ulan dememeniz için yazıyorum bunları, isterseniz belgeleyebilirim de.

    insanların bu konuda en çok yanıldığı nokta şu: carettalar saldırgan bir türdür

    carettalar aslında saldırgan sayılabilir amcak insan etiyle ilgilenmiyorlar, burada ısırıldığını zanneden insanların büyük bir çoğunluğu sadece burunla dürtülmüş veya biraz çeneyle bastırılmış oluyor, gece arazilerinde bize söylenen aynen şuydu: elinizi asla hayvanın ağzına sokmayın. bu hayvanın çenesi rahatlıkla ufak boyutlu bir tahta parçasını kibrit gibi kırabiliyor, kemiğin de karşısında pek bir şansı yok.

    ikincisi caretta turları. herkes yazlık alanlarda bu olaya hasta ama bu tarz sorunların başlıca sebebi bu turlar. carettaları belli bir bölgede/insanlara yakın tutup müşteri kazanabilmek için dönem dönem gidip besliyorlar ve şartlıyorlar, hayvanlar da beslenmedikleri zaman gördükleri insanların yanına gidip dürtüyor ve yem istiyor, et olur, balık olur. dolayısıyla suç yine otel sahiplerinde, water sport alanlarında.

    ayrıca karadayken hayvanları atv'lerle kovalayan, sırtına binip fotoğraf çeken, arkasına takılıp takip eden, hayvanın gözüne flaş patlatan insanlar ve buna izin veren işletme sahipleri var ülkemizde."

  • 14 nisan 2017 adil gür referandum anketi

    -allah allah arkadaşlar hayır oyları neden önde çıktı böyle olmaması gerekiyordu?
    +efendim bir hata olmalı tekrar en baştan inceleyelim istatistikleri.
    -şimdi onun sırası değil zaman da yok, siz en iyisi hayırdan 5 6 puan alıp evete yazıp yayınlayıverin gitsin.