montaya5
profili

  • 31 temmuz 2021 türkiye arjantin voleybol maçı

    son orman yamginlarindan sorumlu tutulan kadin voleybol takimimizin kazandigi mactir.

    bunu ben demiyorum yanlis anlamayin.

    biraz once is yerimde izliyoruz maci. o sirada tajsilat icin bir lavuk geldi.

    ne maci izliyorsunuz diye sordu.

    dedim boyle boyle.

    herif demez mi aman abi izlemeyin gotleri baslari acik bu yanginlar bu yizden cikiyor diye.

    herifi sikecektim kovmaktan beter ettim . su istedi pos dan kredi kartini cekerken su kalmadi yeni siparis ettik dedim siktirdi gitti.

    ulan ulke ne hale geldi.

    bakin yobazlar bu cografyada hep vardi. ama bu kadar cesur olmamislardi .

  • eminevim vs fuzulev vs birevim vs katılımevim

    ıs yerinde bir kiz basladi. nasil itici biri anlatamam. tam comar. bagira bagira konusur suh kahkaha atar herkese atarlanir falan .

    neyse bu gecen telefonda konusuyor (bagira bagira ) bunlardan birinin musteri temsicisi ile.

    anladim ki adam bunu bayagi kafalamis. tam diyecektim ki bak yapma sakat is diye vazgectim .

    simdi ne karisiyorsun falan diyecek . ama vicdanim da rahat degil.

    neyse sirketin finans muduruyum diye bana danismaya geldi.

    guzelce anlattim . bunu da annesi kandirmis. ıste onu da komsulari.

    actim sikayet vari. orada yazilanlari gosterdim. sozlugu bu basligi actim gosterdim .

    elimden geldigi kadariyla sistemi anlattim. rahmetli ponzi ye kadar degindim . tamam dedi gitti.

    bir iki hafta sonra sordum ne yaptiniz diye ?

    yatirmislar cok da memnunmus. soylenenden biraz fazla komisyon odemisler ama sorun yokmus.

    dedim o kadar anlattim sana niye yatirdin diye .

    demez mi senin dediginin tersini yapacaktim diye .

    olur musun oldurur musun ?

  • az nüfuslu denize kıyısı olan bir kasabada yaşamak

    sana 2012 bu zamanlar.

    eşim ile datcadaydik.

    bi işimiz düştü bankalardan birine girdik. neyse orada bireyselci bir kız bizimle ilgileniyor falan kızla muhabbete başladık.

    kız datcaya nasıl yerleştiğini anlattı. kız aslında söz konusu bankanın genel müdürlüğünde yani istanbulda muhabir bankalar bölümünde arap bankaları biriminde çalışıyormuş.

    çok iyi arapça biliyormuş v.s

    bir gün otobüsle ise giderken saatine bakmış 1 saattir yoldaymış. her gün böyle 1 saat 15 dk gidiş 1 saat 15 dakika eve dönüş.

    demiş ben ne yapıyorum????

    bu arada aynı bankada datça şubesinde uzak bir akrabası varmış.

    o demişki bizim şube bireysel bankacı arıyor.

    kız anli sanli kariyerini bırakıp tayin istemiş. müdürü falan delirmiş. kızım işte dil tazminatı alıyorsun eşşek gibi şöyle kazanıyorsun falan bireysel bankacılık kariyerinde bir geri adım sonuçta

    kız inat etmiş genel müdür yardımcısı ile falan konuşmuş resmen torpille kız datça şubesine bireysel bankacı olarak tayinini yaptırmış.

    neyse bize bunları anlattı şimdi mobilet ile 5 dk da ise gidip geliyorum dedi. bazı öğlenleri de denize giriyoruz dedi. plaj da düş var dusumuzu alıp öğleden sonra ise devam ediyoruz dedi.

    ben kıza hayran hayran bakarken eşim kritik soruyu sordu

    "saçını nasıl kurutuyorsun?"

  • ekşi yazarıyım seni ifşa edeceğim

    tam hali eksi sözlük yazarayim adını soyadıni biliyorum seni homofobik olarak ifşa edecegim " olan basliktir .

    biraz önce ankara incek migros otoparkinda kendi aracanin sol kapisini sonuna kadar sert bir sekilde acarak, aracimin sağ kapisina vuran ve hemen kaçmaya kalkan biri tarafindan aldıgım tehdit.

    alısverişimi yapmis calisir vaziyetteki aracımda cep telefonu ile konuşurken sağ
    tarafima beyaz bir arac park etti. sofor aractan inerken kapisini sert bir sekilde açıp benim sağ kapima çarpti.

    bunu farkedince de arabasına aynen binip kaçmaya kalktı. ben koşturup önünü kesmesem de kacacakti. (ben hasarın derecesine bile bakamadim hemen kaçtığı icin ).

    onunu kesince frenledi ve kapisini kitledi . adama in diyorum inmiyor. etraftakiler falan geldi. dedim kardes birsey yapmayacam ( yapmam da zaten ). zabıt tutalim sigortalar halletsin. belki de birsey yok. ınsan bi durur ozur diler falan diyorum.

    neyse uzatmayım etraftakilerin baskısı ve guvencesi ile indi arabadan o zaman anladim gay olduğunu (kılık kiyafetten )

    ama benim için zaten onemli degil. bir dayı olaya mudahil oldu kısaca arabulucu oldu.

    gittik benim arabanin basina gocuk ve boya kalkmasi var. ama sanmiyorum cok tutacağını. yine de ne olur ne olmaz tutanak tutalim istedim. sigortam 750 tl ye kadar hasarlari tutanaksiz falan karşılıyor . ama ne olur ne olmaz. neyse zaptı tuttuyoruz hatta dayı yardım ediyor.

    zabıt tutuldu ben gene medenice elimi uzattım gecmis olsun ama yaptıgın cok ayıp insan bi durur bakar özür diler dedim .

    demez mi "sen benim üstüme yürüdün,ben ekşısözlük yazarıyım adını soyadını biliyorum seni homofobikolarak ifşa edeceğim. "
    len dedim önünu kestim eyvallah da araba ile kaçıyordun kaldı ki sen araçtasın ben yaya. ( benim ki de salaklik vursa gecse )

    uzatmayım efem . aradım daha birsey yazmamiş ya da gozümden kaçtı . hadi ifşa et

    açık soyleyim homofobik olabilirim de olmayabilirim de . notr goruyorum kendimi haklarıni da savunurum ama tiksinirim ne yalan söyleyim . (tiksinme olayi da filmlerden falan cinsel birliktelik opusme falan anlarıni gorunce (bkz: oz) )

    neyse haklı oldugum bir konuda kendimi savunmama gerek yok .

    eğer bu kişi kisilik haklarima ifşa yontemi ile tecavüz ederse onun da adı soyadi bende her turlü davami acarım .

    bekliyorum ifşasını

  • en büyük güneş santralinin türkiye'de kurulması

    çekilin konu ile ilgili olarak az da olsa bilgim var . müşterilerimden biri ihaleye girecekti. sonra çinli ortağı nedeniyle vazgeçti ama biz bu arada bayağı bir çalıştık projeye . kesinlikle akıllı bir yatırım değil ihaleyi alanlar için . muhakkak bir çapanoğlu çıkacak.

    öncelikle bu santral tek santral olmayacak . 3 tane yapılması planlanıyor ve bu ilki. ayrıca bu santralin avantajı ( dezavantajı da ) güneş enerjisi panellerini üretecek olması ve diğer santrallere de söz konusu panelleri satacak olması .

    projenin toplam maliyetinin 1,5 mia usd olması bekleniyor. devletin alım garantisi 15 yıl ve inşaat süresi de içinde . kısaca önce panellerin üretimini yapacak fabrika kurulacak işletmeye geçilecek ardından paneller üretilip santral kurulacak. ama panellerin üretileceği fabrikanın yıllık üretim miktarı 500 mw lık panel olacak .yani panellerin bile üretimi 2 yıl .

    fabrika +tesisin kurulması v.s sonrası yaklaşık 4 yıl geçecek.kaldı geriye 11 yıllık garanti süresi.

    kaba bir hesap yapılırsa da ihale açık eksiltme yolu ile yapıldığı için 6,99 kw/saat fiyatında anlaşıldı .

    360 gün üretim olacağı ve günlük ortalama 7 saat ışınım süresi olacağı varsayılırsa ki kapasite % 100 kullanım varsayıldı ama panel verimliliği ömrüne göre ortalama % 80 dir ki ben aşağıda ki hesapta yok saydım

    1.000.000 kw *7*360*0,0699 usd = 176 mio usd yıllık geliri olur .

    11*176 mio usd = 1.937.628 usd olacaktır .

    bu brüt getiridir.içerisinde işletme giderleri v.s yok .ortalma % 25 işletme gideridir .( 44 mio usd /yıllık ) . özkaynakla yapmayacaklarını düşünürsek kredinin faizi de olacak ki rahat minimum 15 yıl vadeli 4 yıl geri ödemesiz bir kredi kullanılacak % 10 dan aşağı bu vadede kredi zor bulunur.

    kısacası ihaleyi alan yerli ortağın durumu malum . çok ciddi sözler alınmadıysa bu proje feasable değil .girmek enayilik .zaten ihaleye girmek isteyen müşterim yandaş değildi ve çinli ortak da projeyi feasable bulmadı . bu arada ihale şartlarından biri güneş enerjisi paneli üreten yabancı ortak zorunluluğuydu.

    edit : bazı arkadaşlar refarandum asparagası demiş ama muhalif olacakken ne olur bilgi sahibi olun .bu adamlara güldürtmeyin bizim gibi muhalifleri . bu proje 2 yıldır var. hatta bir sonra ki aşama benzer rüzgar tarlararı kurulması.ihale ekimden beri çeşitli nedenlerle erteleniyordu. bunun sebebi de aslında projenin ihaleyi alacak ortaklıklar açısından karlı olmamasıydı. kısacası katılım olmadı bir de ihale tarihinin açıklanması ile ihale arasında 1 ay gibi kısa bir süre olmasıydı.dediğim gibi ihaleyi alan firmanın durumu belli ve şartnameye bağlı kalınılmaz. tıpkı köprü olayı gibi çeşitli bahaneler ile fiyat arttırılır .

    edit 2 : @atomabi düzeltti , 11 yıllık proje gelirinde 3 sıfır yazmamışım 1.937.628.000 usd olacak . hesap doğru yazım yanlış .