laureux2
profili

  • 35 tl'yle sevgiliye alınabilecek hediye

    zor olsa da elbet bulunur:

    - kitap
    - büyükler için boyama kitabı + boya kalemleri (9-10 liraya büyüklere boyama kitapları var)
    - oje, ruj ya da göz kalemi gibi alternatifler (amazon prime varsa ücretsiz kargo seçeneği olan birkaç ürün bir araya getirilebilir)
    - çikolata (afilli olan tabletlerden)
    - saksı çiçek (kaktüs falan)

    benim fikrimi sorarsanız georges perec'in her durumda yapmam gereken şeylerden bazıları kitabı bir kalem ve küçük bir not defteri olurdu. kitap, georges perec'in ölmeden önce yapmak istediği şeylerin listesini barındırıyor. her bir istek sevimli çizgilerle birer kartpostala dönüştürülmüş. bu kitabı alıp kitabın içerisindeki şeyleri onunla birlikte yapmak için can attığımı söylerdim. sonrasında hadi gel kendi listemizi yapalım der ve not defteri ile kalemi çıkarırdım.

  • 1 mart 2017 çanakkale depremi

    son günlerde gün aşırı meydana gelen çanakkale merkezli depremlerinden sadece biri. hafif sallantılar halinde olması belki beklenen istanbul depreminin şiddetini azaltıyordur diye umut ediyorum. her sallayışında ev arkadaşım olan simba beyin, kendisi kedidir, "panik yapıyım mı, yoksa yalanmaya devam mı edeyim?" bakışı ile karşı karşıya geliyorum. bense yıllarca kandırıldığımızı düşünüyorum. hani kedi, kuş, köpek gibi hayvanlar önceden hissedip haber veriyorlardı. hatta sadece depremi değil bir çok tehlikeyi önceden sezip sahiplerini falan ölümlerden kurtarıyorlardı. bizimkinin götünde pireler uçuşuyor arkadaş. yat sen yat ikide bir sallıyor alışamadın mı daha.