halfmind2
profili

  • yağmacı akademik dergiyi trolleyen profesör

    türkiye akademisinin geldiği hali özetleyen hadisedir. prof. dr. recai coşkun içerik ve kaynakçası tamamen uydurma makalesini çeşitli indekslerde taranan yağmacı bir akademik dergiye gönderiyor ve makale olduğu gibi yayımlanıyor.

    yaşanan durum her ne kadar yağmacı yayıncılık alanının içler acısı durumunu özetlese de makaleyi okuyunca (özellikle kaynakçasını) gülmemek mümkün değil.

    söz konusu "bilimsel" makale

    derginin yayımlanan sayısı

    bunun abd'deki bir örneği için (bkz: sokal olayı)

    edit: derginin önceden dergipark'ta da sayfası varmış. dergi ağustos sonrası birkaç gün arayla bir sürü sayı çıkardığı icin dergipark sayfası kapatılmış. yani, "blogspot dergisi yeea" diyecek kadar basit bir mesele değil gibi bu.

    diğer yandan hocanın troll makalesine “bir akademisyene yakışmamış” veya “boş yapmış” diyenler var. buna katılamıyorum. çünkü, recai hoca otursa yağmacı dergilerin akademiyi ne kadar kötü etkilediğine ilişkin gerçek anlamda bilimsel bir yazı yazsa bu kadar etkili olmazdı ve ses getirmezdi. bazen eleştirdiğiniz şeyi, eleştirdiğiniz araçlarla vurmanız gerekir ki hoca da tam olarak bunu yapmış. ayrıca, makalenin tamamını okursanız hocanın dalga geçtiği bütün kaynakları çok iyi okumuş ve tartmış olduğunu da göreceksiniz. diğer türlü bu kadar nitelikli trolleyemezdi zaten. ezcümle, bence hoca boş yapmamış; tam tersi mizahla, akademideki çok büyük bir soruna işaret ederek eleştirinin dibine vurmuş.

  • eskişehir'in tek kelimelik özeti

    tek kelime olmadı ama:

    (bkz: sex, drugs and "donas")