facetooface5
profili

  • ramazan pişkin

    adamı epeydir takip ediyordum. net bir tekke ehlidir. bakın tarikat demiyorum zira tarikatların hepsi şer yuvası, dinle bağı olmayan islamcı diskolardır.

    kendi düşüncesine uymayana kendince saygısı olan, kendi doğrusunu yaşayan ama başkalarını zorlamak yerine anlatarak, kuran önderliğinde ilerleyen biriydi.

    zira tarikatların hepsi, hadisçi tiplerdir. yani alternatif tıp gibi alternatif kurancılar. son zamanlarda bunların hedefindeydi zaten.

    allah aşkına küfretmek istemiyordum ama edeceğim. behey amına koyduklarım, mercedes sahibi, audi sahibi şeyh mi olur? islam, masraftan lüksten kaçınmadır deyip konvoy yapan orospu çocukları. ne istediniz bu adamdan?

  • eski muş valisi mi muş eski valisi mi sorunu

    öncelikle konumuz tamlamalar.
    bu tartışmayı ortaya atanın süleyman demirel olduğu söylenir. kendisine soru soran bir muhabirin "eski devlet bakanı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "eski devlet bakanı değil, devlet eski bakanı diyeceksiniz çünkü eski olan bakandır, devlet değildir." demiştir.

    ve o tartışma sürüp gelmiştir, derler. rivayet bu.

    burada esas konu, belirtisiz ad takımıdır. belirtisiz ad takımları, bir grup oluşturur. genel anlamda bir kavramı karşılamak için iki sözcüğü birlikte kullanmak gerekir. bu nedenle bu tamlamalar, sıfat alınca "çoğunlukla" sıfat, tamlamanın tamamını karşılar.

    örneğin "kadın pantolonu" ifadesinde "kadın eski pantolonu" demek oldukça absürttür. bu nedenle "eski kadın pantolonu" demek gerekir. burada vurgunun kadına değil, "kadın pantolonuna" olduğunu algılamak gerekir.

    bir başka örnek de "ferah dağ havası" örneğidir. burada ferah olan dağ değil, dağın havasıdır. bu nedenle "ferah" sıfatı, dağ havası ifadesinin tamamını karşılar.

    sonuca gelirsek bu ifadelerden yola çıkarak doğru olanın "eski muş valisi" olduğudur. zira burada "muş valisi" ifadesi bir kişiyi karşılamak amacıyla kurulmuş kalıp bir sözcük grubudur ve önüne sıfat alınca "muş valisi"nin eskiliği vurgulanır.

    saygılar... :)

  • cüneyt çakır

    şimdi zıplamış bir futbolcu var. bu zıplamış futbolcunun göğsünden koluna seken bir top var.

    allah aşkına kurallarda vücuttan seken top için uyarı yok mu?

    senin allah belanı versin.
    senin var ya allah çoluğundan ve de çocuğundan çıkarsın.
    sen var ya, yediğin emeklerden kazandığın paranın hayrını göreme.

    allahsız herif.

    @psydick istekte bulundu.

    yazık şu pozisyona...
    kör herif

  • aselsanın lazer silahı

    aselsan gibi bir kuruma dünya laf eden ekşicileri gözler önüne seren haber.

    burası bildiğin gerizekalı kaynıyor. şu an net hüküm verdiğim için kendime kızıyorum. geç kalmışım.

    evde makarna yapmaktan aciz herifler, aselsan'la dalga geçiyor. sana geliyorum ey yaratıcı. :(

  • boş arsada mastürbasyon yapmış efsanevi nesil

    bulvar gazetesini tüm sülale evdeyken banyoda kullanıp ardından atomlarına ayırana dek parçalayıp adeta yok eden şahsıma garip gelmemiştir.

    o koca gazeteyi nasıl yok ettim halen anlamıyorum. çöpe falan da atmadım. bildiğin yok oldu aq.

    (bkz: melali anlamayan nesle aşina değiliz)