nickbulbana7
profili

  • radar var diye selektörle uyaran sürücü

    bunu karşı şeritten değil de aynı şeritte önündeki araca yapanını gördüm ve önünde saygıyla eğildim. gece yolculuğunda 1 km'den daha uzak mesafeden arka arkaya selektör yiyince bir sorun mu var diye yavaşlayıp gelmesini bekledim. boş yolda sağa yanaştım, gözüm o araçtaydı. araç sakince beni geçti ve geçer geçmez bir selektör daha çakarak tepemizde duran, ilçe girişinde tam yokuşun başında, hızlı giren bir aracın fark ettiğinde yavaşlamak için vakit bulamayacağı eds sistemini aydınlattı. gecenin kahramanı sonrasında aynı sakinlikle uzaklaştı.

  • aynı zarfa koyulan 3 oydan 1'inin geçersiz olması

    adamlar bu kararın sebebini açıklama gereği bile duymuyor. "sandık kurulları seçime şaibe düşürdü ama öyle cumhurbaşkanlığı seçimi, anayasa referandumu falan gelmesin aklınıza hatta aynı zarftan çıkan diğer 2 pusula ile muhtarlık kağıtlarında bile yok, sadece büyükşehir seçimlerine şaibe düşüyor böyle olunca" diyorlar ve kimse de "o nasıl oluyor?" diye soramıyor ya da sorsalar da karşılarında umursayan yok.

    chp'nin seçimle ilgili vereceği kararı bilemem ancak chp, iyi parti ve saadet'in ilk işi kesinlikle istanbul'daki ilçe belediye seçimlerinin de iptalini sağlamak olmalı. zaten bu haliyle bile siyasi bir karar olduğu açıkça belliyken ysk'nin bu talebe karşı tutumu görülmeli.

  • izmir'in ak belediyecilik ile tanışacağı gün

    ilk hizmet olarak kordon'a beton dökülür ve artık izmirlilerin kıçı başı çimen lekesi olmaz. (bkz: urfa'nın central park'ı kıskandıran meydanı) sonrasında otobüsler sadece metro ve banliyö duraklarına servis vermeye başlar ve insanlar aktarma yapmaya zorlanır (hoş bildiğim kadarıyla şu anda da benzer bir durum var) üçüncü sırada ise toplu taşımanın 22.30'da kesilmesi gelir. geri kalanı zamana yayılacak değişimler olacaktır. örneğin birkaç yıl içinde alkollü mekanlar belli birkaç sokakta toplanacak, parklarda ya da kordon'da alkol almak yasaklanacak, deniz kenarı yerler lüks nargile kafe tarzı mekanlara peşkeş çekilecek ve vatandaşın denizi görmesi engellenecek, konak gibi tarihi dokusu bulunan yerlere denize sıfır lüks rezidanslar ve avm'ler dikilecek vs. sonuçta ak belediyeciliğin hizmet sınırı yok, yazdıkça yazılır.

  • türkiye'nin en kötü araba kullanılan şehri

    başlıkta her entryde farklı şehirden bahsedilmesinden de anlaşılabileceği gibi memleketin geneli sığır.

  • hababam sınıfının milli eğitimi dejenere etmesi

    hababam sınıfı zaten bozulan ya da başlık sahibinin deyişiyle dejenere olan türk eğitim sistemini eleştiren bir roman ve ondan uyarlanan film serisi olduğu için yanlış önerme. hababam sınıfı milli egitimi dejenere etmedi, dejenere olan milli eğitimi gözümüze soktu.

    ekleme: kitabı okumamış olanlar için kitapla filmlerin bir hayli farklı olduğunu belirtelim. filmler işin güldürü boyutunu ön plana çıkaracak şekilde çekilmiş ancak buna rağmen başlıktaki görüşe katılmıyorum zira rıfat ılgaz'ın çizgisinden uzaklaşmış olsalar da filmlerin vermeye çalıştığı ileti romanla aynı. gençler bu filmleri izleyip de haylazlığa, hababamlığa özeniyorsa bu gençlerin zaten "dejenere" olmasıyla açıklanabilir. bu filmlerden bu iletiyi alan gençler tam da filmlerin eleştirdiği şeydir aslında. bu kafadaki insan ne izlerse izlesin zaten kendisine olumsuz örnek oluşturabilecek bir davranış modeli bulacaktır.

  • fakirlerin isyan edip ayaklanmama nedeni

    kesinlikle bunun temel nedeni dindir. tarih boyunca din adamları hep yönetici sınıfın yanında yer almış, onların çıkarlarına göre hareket etmiş ve karşılığında da mükafatlarını alarak hep yönetici ve zenginler sınıfından sonra gelen seçkin sınıf olmuşlardır. tarih içindeki dönemi ya da inancı fark etmeksizin tüm dinler fakirlere hitap eder ve onları aza kanaat etmeye, fakirliği kabullenmeye yönlendirir.

    televizyonlarda, yüz binlerce lira maaş alarak lüks içinde yaşayanların ağlaya ağlaya peygamberin "bir hırka bir de postu"nu anlatmasının sebebi veya milyon liralık mercedeslerle gezen tarikat şeyhlerinin aza kanaat etmekle ilgili fetvalarının sebebi hep bu durum.

    düzeltme: sanırım doğrusu" peygamberin bir lokma bir hırkasıymış" sonuçta anafikir aynı. ayrıca ateist değilim, tanrıya inanıyorum.

  • yurtiçi kargo'nun paketleri tekmeleyip fırlatması

    adamlar müşteri tekmeliyor millet kargo tekmelemesine şaşırıyor dedirten görüntüler. adamlarda iş ahlakı yok ki. yurtiçi kargodan bahsediyoruz hala kullananlar varsa o paketleri bir taraflarına soksalar müstahak. belki o zaman akılları başlarına gelir.