erennyildizz10
profili

  • cağ kebabı vs adana kebabı

    cağ kebabının herhangi birşeyle kıyaslanması suçtur. kınıyorum.

  • ikinci el otomobil piyasası

    mesela 400 bin tl ye 2007 -2008 model clio ,symbol ,

    98-2000 model corolla civic ve türevleri satılmaya çalışırken ,

    bir yandan 2013-2016 model arasında c-ellysse ya da 301 , clio gibi daha yüksek model araçlar alabiliyorsunuz.

    öte yandan 390 bin tl ye 425.000 km de 2000 model focus alabilirsiniz. ama 5 bin tl daha az ödeyip 2014 model linea ya da punto alma ihtimaliniz de var.

    mesela 200 bin tl ye anadolu bozkırlarında eşşeklerin kemirdiği 84 model lezzetli bir toros alabilir veya üzerine bi 15 bin daha ekleyip 2007 model ford fiesta alabilirsiniz.

    türkiye özgür bir ülke. ne tarafa domalırsanız o taraftan gondiklenebilirsiniz. sonuçta ona karışan yok. fakış serbest

  • taksiciler battı mutlu musunuz

    sizler para kazanabileceğiniz dönemlerde müşteri seçip 3 e 5 e bakmadan hizmet vereceğinize türlü türlü bahanelerle uzak mesafe müşterisi beklediniz. yağmurda kötü hava koşullarında insanlar işine evine gitmeye çalışırken bile onlara hizmet vermediniz. aracınıza aldığınız müşteri 5-10 km lik mesafeye gitmek istediğinde türlü türlü afra tafra yapıp üzerine saçma sapan yollarla mesafeyi uzatıp hak yediniz.

    sizce de batmanız normal değil mi ? rabbim belanızı vermeyecek miydi ? verdi. geçmiş olsun. tek batan siz değilsiniz sıkmayın canınızı

  • türkiye avrupa birliğine girebilir mi

    türkiye küreselleşmediği sürece, insanlık için üretmediği sürece, toplumsal olarak güvenlik, eğitim ve refah seviyesini yükseltmediği sürece ve oraya buraya atar gider yaptığı sürece asla giremeyecek.

    avrupa birliği denilen olayın bitmesi ve tarafların dağılması da bir sonraki jenerasyonun görebileceği bir olay olabilir. yeraltı kaynakları biter kıtlık ve su savaşları başlar öküz ölür ortaklık bozulur misali

  • ikinci el otomobil piyasası

    genel olarak türk milletinin karakterinin açıkça anlaşılabileceği piyasadır

  • trabzon'da hükümet istifa sloganları atılması

    iç anadolu ses ver sıra sizde ... şaka bir yana insanlar gerçekten yoruldu artık. karadeniz bile renk değiştiriyorsa akp nin sıkıştığının kanıtıdır. yiyorsa oraya da terörist desinler. bıktık olm 20 senedir hergün sizi görüp duymaktan. ulan gençliğimizi çaldınız geleceğimizi çaldınız doğmamış çocuklarımızın rızkını bile çaldınız be

  • istifa doğru ama istifa mektubu habersiz yazılmış

    hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey olmuş o zaman

    edit: yazım hatalarım için sözlük halkından özür dileyerek gerekli düzeltmeleri yapmış bulunmaktayım.

    2. edit : " o zaman " diye ikinci düzeltmemi yapayım sözlükte ne çok tdk çı varmıştı.

    dipnot: muhalifim ama mallıkta sizi geçemem. ( anlaması gereken anladı. )

  • ikinci el araba jargonu

    araç ağır hasar kayıtlı olup boya değişen yoktur...

    edit : arkadaşlar bu yorumla ilgili çok mesaj aldım. aracın kalbi kırıldığı için ağır hasar kayıtlıymış değişen boya yokmuş. bilgilendiren arkadaşlar için teşekkür ederim.

    2.edit: biladerlerim ben eksperim. aracı satan , araç ile ilgili tüm hasar ve mekanik durumları bildirmekle yükümlüdür. sadece " ağır hasar kayıtlı ama boya değişen yok " diye cümleyi bitirirsen ben onu yan yatmış takla atmış olarak kabul ederim.

  • arabasına kasko yaptırmayan insan

    15-20 bin bandında araç alanların yaptıkları eylem. kasko ücretlerinin yüksek çıkması sebebiyle kasko yerine muska tercih ediyorlar.

  • mhp seçmeninin %100'ü referanduma hayır diyor

    ülkeyi bu duruma getiren milliyetçi hareket partisi başkanıdır. ülkesini ve davasını satmıştır ama seçmenlerinin ülkesini sevdiğine inancım tam. oyüzden sonuçlara hile karışmadığı sürece referandumdan evet çıkma olasılığı çok düşüktür.