burayanickgelcek6
profili

  • formula 1 türkiye'ye dönsün kampanyası

    change.org'da başlatılmış kampanya

    sevgili suserlar ve değerli okuyucular,

    yıllardır sözlüğü takip ederim, okurum ara ara yazarım. okuduğum süre içinde birçok kampanyaya tanıklık ettim, yeri geldi burs sağladık yeri geldi bir vatandaşımızın sağlık problemine çözüm olduk. şimdi ise ülkemizin uluslararası imajını yükseltecek bir kampanyayla karşınızdayım. formula 1 ülkemize geri dönsün diyor, ilk kurşunu sıkıyorum*.

    malum bu sene covid-19 pandemisinden birçok spor organizasyonu etkilendi; organizasyonlar ya ertelendi ya da seyircisiz bir şekilde gerçekleştirmeye başlandı. formula 1 de seyircisiz devam etme kararı alan bir organizasyon ancak diğer branşlardan bir farkı var: organizasyonun işleyişi diğer ülkelerle yapılan anlaşmalara bağlı. bu sene birçok pist takvimden çekildi ve bu boşluktan yararlanan başka ülkeler ve pistler kendilerine yer buldu. istanbul park, izleyicilerin aşina olduğu gibi pilotları ve araçları zorlayan, seyir zevki yüksek olan bir pistti. belki seyirci sayısı son yıllarında azalmıştı, belki ekonomik sebepler beklentiyi karşılamadı ve 2011’deki son yarışın ardından takvimden çekilmişti.

    şimdi ise bir şansımız olduğunu düşünüyorum. hem seyircisiz gerçekleşen etkinlikten dolayı pist üzerindeki seyirci azlığı söz konusu olmayacak hem uluslarası bir organizasyonda heyecanlı geçen bir yarış sonrası ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak. belki formula 1’e dönüşümüzün en yakın anı budur, son bir kez de olsa denemeye değmez mi? hem de belki normalden çok daha ekonomik bir anlaşma sağlanabilecekken.

    formula 1 severler olarak intercity istanbul park’ta formula 1 turkish grand prix’in tekrar gerçekleşmesi için (bkz: #bringbackturkishgp) hashtagiyle twitter’dan desteğinizi bekliyoruz. kolektif emeğimiz sayesinde umarım yarışlar ülkemize döner, umarım seyirciyle buluşur.

    okuduğunuz için teşekkür ederim.

    edit: birçok mesaj aldım, ne yazık ki hepsine dönmem mümkün değil ancak destekleyen, desteklemeyen saygı çerçevesinde fikrini belirten herkese teşekkür ederim.

    ayrıca bu ülkeden geçen ilk formula 1 macerası hakkında size birkaç link bırakmak isterim:

    socrates dergi-rüzgar gibi geçti türkiye grand prix'i hakkında gördüğüm en açıklayıcı yazı. ne şartlar altında gerçekleştiği birinci ağızlardan anlatılmış.

    socrates-formula 1 türkiye'den neden gitti? türkiye grand prix'in çekilmesi hakkında yine türkiye'de f1 denince akla ilk gelen isimlerden serhan acar anlatıyor.

    formula 1'in cumhurbaşkanlığı himayesine geçmesi-2017 2017'de organizasyonla cumhubaşkanlığı ilgilenmeye başlamış, ne yazık ki gözle görülür bir gelişme yok.

    formula 1 organizasyon bedeli ve getiri götürüsü hakkında

  • 30 yaşındayım demek yerine 85'liyim demek

  • erdoğan'dan gerekirse mevzuatı çiğneyin tavsiyesi

    (bkz: dingonun ahırı)

  • dostoyevski iyidir ya severim o yazarı

    dostoyevski ne yazardır ne de gitaristtir. dostlar kahvesinin yegane işletmecisidir. çaycısı da tabiki çaykovski

  • sokakta alenen kürtçe konuşana ne yapmalı

    hiçbirşey. kürtçe konuşmak yasak mı ki bir şey yapılsın? resmi dilin türkçe olması sokakta kürtçe gibi dillerin konuşulmasını engellemez.

  • kapitalizmi eleştiren en iyi film

    charlie chaplin'in modern zamanlar filmidir.