maymun saniye3
profili

  • türk halkının 5 şirkete 240 milyar $ borcu olması

    https://mobile.twitter.com/…tus/1304124422547177474
    bu videoda bahsedilen vahim olaydır. türk halkı önmüzdeki yıllarda bu 5 müteahhit'e 240 milyar dolar borç ödeyecek. yani bu torunlarımızın torunlarının da rızkı. bir de bu rakam açık bir şekilde yapılan ihaleler çerçevesinde çıkarılmış bir rakamdır. gizli ihaleler ile ortaya çıkan rakam belli değil.

    5 müteahhit:
    limak
    cengiz (bu milletin amına koyacağız)
    kolin
    kalyon
    mng

    yapılan sözleşmelerle ilgili uyuşmazlık söz konusu olursa gidecekleri yer londra mahkemeleri. çünkü garantör onlar. yani ilerde devlet buraları kamulaştırsa bile muhatabımız londra mahkemeleri olacak. sonra gelsin yaptırımlar. minareyi çalan kılıfını hazırlar.
    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı yağma sizin,
    doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!

    (bkz: limak-kalyon-cengiz elenince ihaleyi iptal etmek)

  • 25 temmuz 2019 mb'nin 425 baz puan faiz düşürmesi

    an itibariyle gerçekleştirmiştir. yüzde 24 olan faiz 19,75'e gerilemiştir.
    https://www.tcmb.gov.tr/…ular/basin/2019/duy2019-29

    az bir şey piyasaları takip eden birisi olarak söylüyorum ki ev ve araba satışlarında çok az artış olabilir asla eskisi gibi olamaz. bu faizi sen yüzde 10'da düşürsen yine ev ve araba satışları artmayacak. çünkü insanlar geleceğine güvenemiyor. türkiye'de işten atılmak çok kolay. atılınca yenisini bulmak çok zor. istihdam her geçen gün düşüyor. her şeyin ötesinde faiz enflasyon nedenidir diyen bir zihniyetle yönetiliyoruz. siz daha çok faiz indirip yükseltirsiniz bu kafayla.

  • partili tarafsız cumhurbaşkanı

    az önce bekir bozdağ tarafından meclis tv'de söylenen olay. bozdağ'a göre partili cumhurbaşkanı tarafsızlığına gölge düşürmüyormuş.

    başıma bir şey gelmiyecekse bir şey söylemek istiyorum.
    tarafsızlık yemini etmiş sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan beyefendi şu an akp ile resmi bir bağlantısı olmadığı halde, akp genel başkanı gibi hareket ediyor. chp, mhp ve hdp ile laf dalaşına giriyor. akp için çıkıp meydanlarda isim vermeden oy istiyor. ayrıca bu konu üzerine bir üsürü tartışma var. şimdi sayın cumhurbaşkanımız akp ile resmi bir bağı olmadığı halde tarafsızlığı muallaktaysa akp genel başkanı olarak nasıl tarafsız kalacak. birisi açıklasın.