ahshasha1
profili

  • game of thrones

    kendimce şöyle bir en iyi 15 bölüm listesi yaptım ve bölümleri önemli olaylarıyla kısaca anlattım.

    1-) the rains of castamere (3x9)
    dizinin en dramatik sahnesi olan kızıl düğün bu bölümde olmuştu. jon snow yabani esaretinden bran stark sayesinde kurtulur, daenerys targaryen yunkai şehrini alır, catelyn stark, robb stark ve robb'un kurdu olan boz rüzgar vahşice bu bölümde öldürülür.

    2-) blackwater (2x9)
    bu bölümde stannis baratheon'un king's landing kuşatmasını anlatılmıştı. tyrion'un çılgın alevi kullanarak stannis'in donanmasını yok eder, tywin lannisterin arkasına tyrlel'leri alarak savaşı kazanır ve king's landing'e ayak basar. got evreninde ilk büyük ölçekli savaş göstermesi bakımından, serinin en önemli bölümlerinden birisiydi.

    3-) winter ıs coming (1x1)
    herşeyin başladığı yeri, gözümüze sokmadan mükkemmel bir şekilde, neyin ne olduğunu anlatan, bütün ana karakterlerin yollarının kesiştiği tek bölüm. ayrıca şok edici sonu dizinin geleceği hakkında izleyiciye fikir veriyordu.

    4-) the children (4x10)
    stannis baratheon yabanilerin ordusunu dağıtır, daenerys targaryen ejderhalarını hapseder, bran stark üç gözlü kargaya ulaşır, tyrion lannister hapisten kaçar ve tywin lannister, the hound, shae bu bölümde ölür.

    5-) mother's mercy (5x10)
    bence en çok olayın olduğu bölüm beşinci sezon finalidir. jon snow bıçaklanarak öldürülür, stannis baratheon savaşı ve ordusunu kaybeder gösterilmesede yüksek ihtimalle öldürülür, selyse baratheon kendini asar, myrcella baratheon zehirlenir, arya stark meryn trant'ı öldürür ve sonra kör kalır, cercei lannister utanç yürüyüşü yapar, gregor clegane zombi olarak geri döner.

    6-) hardhome (5x8)
    daenerys targaryen ve tyrion lannister karşılıklı birçok konuyu tartışır ve daenerys tyrion'u danışmanı olarak almaya karar verir. jon snow yabanileri ikna etmeye çalışırken white walker'ların saldırısına uğrar ve görsel olarak, şu ana kadar gelmiş geçmiş en güzel bölüm olur.

    7-) you win or you die (1x7)
    robert baratheon'un ölmesi ve ned stark'ın lannister'lar ile ilgi gerçeği öğrenip taht odasına gittiği sahne, got tarihinin en gerilimli ve aynı zamanda en önemli sahnelerinin başında gelir. entrikanın kralları bu bölümde döner ve ned stark ihanete uğrayarak rehin alınır.

    8-) the lion and the rose (4x2)
    joffery baratheon ve margaery tyrell'in epik düğünü ve düğünde joffery'in epik (!) ölümü bu bölümde olur. sadece bu ölüm bile bölümü başlı başın epik yapar. ayrıca cücelerin savaş parodisi görülmeye değerdir.

    9-) the watchers on the wall (4x9)
    bu bölümde yabaniler duvara saldırır ama jon snow ve gece nöbetçileri duvarı savunurlar. en güzel savaş sahneleride bu bölümde bulunur. ayrıca çok sevgili ygritte, jon snow'un koynunda bu bölümde ölür.

    10-) baelor (1x9)
    diziyi gelmiş geçmiş en iyi dizi yapan olaylar silsilesinin en önemli olayı, ned starkın başının kesilmesi bu bölümde olur ayrıca jamie lannister bu bölümde stark'lar tarafından rehin alınır.

    11-)the mountain and the viper (4x8)
    gregor clegane ve oberyn martell karşılaşması ve obery tam dövüşü kazanacakken vahşi bir şekilde öldürülmesi dizi tarihinin ned stark'tan sonra en büyük şoku olur. ayrıca bu bölümde ramsey snow piçlikten terfi ederek ramsey bolton olur, sansa stark ise lord bealish'i savunarak ve onu vadiye sahip olamasına yardım ederek, ilk defa bir akıl belirtisi gösterir.

    12-) fire and blood (1x10)
    bu bölümde ise daenerys targaryen ejderhalarını doğurur, khal drogo ölür, tyrion lannister kralın eli olur.

    13-) the laws of gods and men (4x6)
    bu bölümü efsane yapan kriter tyrion lannnister'in duruşmasıdır. başlı başına bir bölüm konuşsa izlenecek kadar etkili konuşur ve bizi bizden alır. ayrıca stannis baratheon, braavos'taki demir bankadan borç alarak ordu kurmanın hazırlıklarını yapar.

    14-) and now his watch ıs ended (3x4)
    daenerys targaryen'in lekesiz ordusunun başına geçmesi ve ejderhasını ilk defa kullanması, duvarın ötesinde gece nöbetçilerinin nöbete ihanet ederek jeor mormont'u öldürmesi, theon greyjoy'un ramsey snow tarafından esir alınması, jamie lannister'in aşağılanması bu bölümde olur.

    15-) the dance of dragons (5x9)
    drogon'un, daenerys targaryen'i kurtaması ve shireen baratheon'ın babası tarafından yakılması izleyiciye farklı farklı duygular yaşatır. ayrıca jamie lannister ve doran martell karşılıklı oturup muhabbet etmesi güzel bir andı.