yga4
profili

  • 17 mart 2023 kalamış'ta kedi katliamı

    edit 3: cansız bulunan kedi sayısı 34 oldu.

    edit 2: başka mecra üzerinden haçiko'dan ulaştılar. yerinde görüp bilgi alacaklar.

    edit 1: savcılığa şikayet edilip kamera kayıtları yollandı. kedilere otopsi yapılacak ve neden dolayı öldükleri tespit edilecek. bu taraftan bir sonuç alınır mı bilmiyoruz, pek ümidimiz yok açıkçası. başlığa fotoğraf eklemedim zira farkındalık yaratmak adına bir katkısı olacağını düşünmedim fakat bir çok kedinin fotoğrafı ve videosu var. halen dahi cansız bedenleri bulunmaya devam ediyor.

    rüştiye sokak içerisindeki sokağımızda yirmiyi aşkın kedi zehirlenerek canice öldürülmesi. sabahtan beridir mahalle sakinleri olarak şoktayız. aralarında benim kedim de var. kaldı ki buralarda oturanlar bilir, hepsi bizim kedilerimiz gözüyle bakıyorduk. hepsinin bir adı vardı, gördüğümüzde başlarını okşamadan geçmezdik. nesillerdir baktığımız, büyüttüğümüz, beslediğimiz, üzerlerine titrediğimiz kediler gece vakti etrafa zehirli mama konularak tabiri caizse katledilmiş.

    kendi kedimi de ara sıra oynasın diye dışarıdan yemek de yememesi için karnını doyurup evimin bahçesine bırakıyordum. bu sabah da 6.30 gibi bıraktım, bir kaç saat sonra ise cansız bedenini buldum. evimin etrafındaki kediler, sokağın içindeki kediler, yan bahçedeki kediler hepsi aynı durumda idi. hepsinin cansız bedenleri etrafta yatıyor. yıllardır mahallemizde yaşamın bir parçası haline gelmiş kediler artık yok.

    mahalledeki veteriner zehirlenmelerin gece başladığını zira gece 1'de zehirlenme şüphesi ile iki kedi getirildiğini söyledi.

    gerekli yerlere bildirimler yapıldı ama aramızda yaşayan bu canilerin bir an önce bulunması ve cezalandırılması gerekiyor. etrafta artık utanmaları kalmamış bir şekilde bir dolu atıp tutan hayvan düşmanlarının, son dönemde iyice ayyuka çıkan ve cesaretlenip bu eylemlerde bulunan canilerin bizi getirdiği son nokta işte bu manzara. kim şu manzarayla, nasıl bir kafa yapısıyla karşılaşmayı hayal edip de bunu yapabilir?

    edit: kedimi sokaktan sahiplendim. kendisi gelip beni buldu hatta. istanbul'da kediler için en güvenli yerlerden biri bu sokak. bütün kedileri temizdir, hepsinin kontrolleri yapılır. ev kedileri de arada çıkıp sokakta gezebiliyor burada, başlarına bir şey gelmişliği, hasta olmuşlukları henüz yok. bütün binalar bahçeli. kendi bahçemde kedim zehirlenerek öldürüldü (bir çok kedi ile beraber), yine de suçun kedinin sahibinde olduğunu düşünüyor iseniz bile tavsiyenin de yeri ve zamanı var arkadaşlar, 34 kedinin canice duygularla öldürülmesinden bahsediyoruz zira.

  • zengin ile fakirin karşılaştığı mekanlar

    hala mezarlık, morg falan yazan var. vay be, sözlük yazarları adeta birer sartre, birer bukowski. gözlerim yaşarıyor. çok akıllısınız yahu, bu zeka ağırlık yapmıyor mu? hayatın acı gerçeklerinin üzerinde harmanlandığı boya paletinizi, bizim gibi sıradan insanların zihnini bir tuval varsayarak adeta birer ressam gibi kullanıp, ince fırça darbeleri ile nasıl ahenkle şekillendiriyor, ufuklar açıyorsunuz? bana da öğretin, nasıl ulen nasıl?

    biz niye böyle başlıkları görüp de direkt olarak 'morg' veya 'mezarlık' diye düşünmüyoruz? neden çoğumuzun aklına ilk olarak bunlar gelmiyor? neden benim aklıma sadece 'ehehe benzin istasyonları olabilir aslında yav orada karşılaşıyorlar genelde :-)<-<' demek geliyor? pff.. :(

    neyse, başlıkta gerçekten karşılaşılabilecek mekanlardan bahsediliyor. iki ölü insan karşılaşamayacağına göre lütfen iki canlı insanı içeren ve fiziki mekanların içinde bulunduğu olası karşılaşmalardan bahsedelim. zira kalkıp da siz ufuk açan soyut benzetmeler sıçın diye açılmış edebi kaygı güden bir başlık değil bu.

    yahu her şeyi geçtim, zengin adamı zincirlikuyu'ya gömerler, fakir adamı ise ya hasdal'a ya da köyüne. dediğin şeyin bir ihtimal olduğunu varsayıp da değerlendirirsek, orada da karşılaşmıyorlar yani.

    ayrıca daha önce yazılmış: (bkz: benzin istasyonları) hehe :-{<-<

  • 5 kasım 2016 ankara patlama sesi

    yahu bu 'doğru olmamasını umduğum patlama.. psikolojimiz bozuldu..' olayı da yeni cıktı. kardeşim bir dur da habere ulaşalım. o zaten herkesin temennisi. şuraya fazladan yazı yazmana ne gerek var?

    tanım: doğru olmamasını umduğum patlama.

    edit: başlığı açma hatasında bulunan arkadaş samimi bir şekilde hatasını kabul ettiğini ve özür dilediğini belirtiyor. sözlük'te çok sık yaşanan bir durum ne yazık ki bu. bir çok kişinin, gördüğü anda, başlığa bile tıklamadan telefona sarılabileceği bir 'haber' bu. bu başlığa özel olarak, ankara'daki tanıdıklar yataklarından kaldırılabilir idi mesela.

    daha az yaşanması temennisi ile.

  • yaya geçidinde bekleyen kediye yol veren şoför

    iki adet ters şeritten giden arac barındırdığı için büyükçekmece'de gerçekleştiğini bulduğum olay.