pilavustu bilgisayar16
profili

  • avm'lerin batıyor olması

    daha çok arap gönderin, daha çok arap. araplar gelsin... araaaaap. arapça yapın hemen batan dükkanları. arap gelecek kurtaracak hepimizi. arap arap arap... batan avm yoktur, yetersiz arap vardır.

  • beşiktaşın 1986-1987 sezonu tescili açıklaması

    mesut bakkal ne güzel anlatıyordu pişkin pişkin. umarım hakkında gereken yapılır. bu kadar kepazelik yeter.

    edit : hala şampiyonluk için ağlıyorlar demezler mi? al sok götüne şampiyonluğu. istersen 88. yıldızı tak. adam çıkmış nasıl da şike yaptık, dopingler, teşvikler anlatıyor. bunlar gelmiş hala ağlamayın diyor. sizin onurunuzu sikeyim.

  • 10 aralık 2016 beşiktaş bursaspor maçı

    gişe fiyatına devredilen kombinelerine tüküreyim. 100 - 200 lira beşiktaş üzerinden para kazanacağınıza 3'üne 5'ine bakmadan maça gidemeyecek, durumu olmayan kişilere hediye edin. lafa gelince iyi insan olunmadan iyi beşiktaşlı olunmaz ama eyleme gelince gişe fiyatı... şapka içinde para toplayıp, dışarıda kalanlara bilet aldığımız günlerden, gişe fiyatına... takımın taraftara en çok ihtiyacı olan maçlardan biri şu maç ama maç başlığı karaborsacı tezgahına dönmüş. üzücü.

  • vincent aboubakar

    ligue 1, lorient ile 38 maçta 17 gol, 8 asist

    liga nos, porto'da 63 maçta 26 gol, 7 asist

    kamerun 46 maç 13 gol.

    şampiyonlar ligi, avrupa ligi, dünya kupası tecrübesi var. iki büyük ligde düzenli oynamış, 2,34 gol ortalaması yakalamış. oldukça fazla asist yapmış, büyük kulüplerin radarına girmiş ama beklenen sıçramayı yapamadığı için biraz gözden düşmüş, henüz 23 yaşında olan oyuncu. bu adamdan beklenen aşama arsenal gibi bir kulübe gidecek performansı göstermesiydi, zaten bayağı yakından ilgilenmiş arsenal scoutları ve olmamış. porto bu oyuncuya finansal olarak çok büyük yatırım yapmasa bile inanmış 2 sene forma vermiş, faydalanmış. hulk'un, falcao'nun, lisandro lopez'in, jackson martinez'in takımı porto yani. bizim gibi 40 yılda bir mario gomez, demba ba görüp aklını yitiren insanlar da değiller. bizim insanımız 2 maçta kendisini karalarken, porto kendisine tam 63 maç şans vermiş. gönderirken de çok cazip bir teklif olmadan göndermeye yanaşmamış. (2.5m eur kiralama, 10m opsiyon)

    özetle, oyuncu afrika'dan, balkan liglerinden ya da güney amerika'dan gelmedi ki?! oyuncunun cv'si zaten kendini hiç ileri taşımasa bile türkiye ligi'nde faydalı olabileceğini gösteriyor. 23 yaşında, ve çok büyük patlama yapma şansı var. yapamayabilir hatta geri bile gidebilir. ama bunu 2 maçta görmek imkansız. porto'nun beklediği patlamayı yaparsa bonservisi el yakar. yapamazsa sezon sonu pazarlıkla alınır ya da çok kötü bir sezon geçirir ve geri gönderilir.

    sabır.

  • beşiktaş

    ahah bak ya. "caner'i ve gökhan'ı alabildiniz çünkü biz bıraktık... " demiş.

    kardeş uyan, seni kandırıyorlar. türkiye'nin en iyi bekleri bizde diye övündüğünüz iki beki de biz aldık. ikisini de yedek oturtuyoruz. ok?

    biz caner'i adriano'yu yedeklesin diye transfer ederken, siz de bizim bıraktığımız, gidişine göbek attığımız ismail'i hasan ali'yi yedeklesin diye aldınız.

    bunun nesine seviniyorsun ki?

    not : kağıt üzerinde beşiktaş'ın çok çok güçlü ve alternatifli kadrosu oldu. bu konu yorum kaldırmaz. kağıt üzerindeki kadro sahada ne yapacak o önemli. transfer şampiyonu olmak değil, sezon sonu şampiyon olmak mühim. artık top şenol hoca'da. biz kağıt üzerindeki kısmı konuşuyoruz sadece.

  • şenol güneş

    sezonu degil yillari tamamlayacak. bos konusmayin. senol hoca sahipsiz mi sandiniz? 2-3 kendini bilmeze hocayi yedirmeyiz.

  • tolga zengin

    beşiktaş forması altında tolga'nın bariz bir hatasını görmediğini iddia eden birisi olsa olsa amadır, kördür, şaşıdır.

  • beşiktaş

    alexis delgado, serdar kurtuluş, ismail köybaşı gitti, görünen o ki alexander milosevic de gidecek. aman yerappim şampiyon kadro dağıldı. tüh ya... ya bırakın bu işleri.

    mario gomez'in gitmesi kötü oldu, yerine yapılacak transfere göre durum değerlendirmesi yaparız hep beraber. samuel eto'o olursa sezonu kurtarmış oluruz en azından.

    jose sosa'nın durumunun belli olmaması can sıkıcı. ya iyi para getirecek ya da çıkıp oynayacak. başka çare yok. iyi para getirirse yerine yapılacak transfere göre durumu değerlendiririz yine. dünyada futbolcu bolluğu olan bir mevki forvet arkası. birinci rakibimizin o bölgeye aatif chahechouhe transfer etti, sosa'dan gelecek parayla aatıf'tan iyisi alınabilir değil mi?

    gökhan töre, çok severim, bir sezon daha oynayıp iyice parlayıp gidebilirdi ama şunu da sormak lazım, ne oynuyordu ki? sezonun ikinci yarısı hiç oynamadı gibi, oynadığında da pek katkısı olmadı. şöyle söyleyeyim, ligin ikinci yarısında 90dk hiç oynamadı, toplam aldığı süre 270 dk civarı. sadece 1 asisti var, o da osmanlıspor maçında, kornerden. yani gökhan bizden çoktan gitmişti.

    kadro dağıldı geyiği yapanlara kafa atasım geliyor. bu kadar kırılgan bir taraftar kitlesi olabilir mi ya? ya hemen göklere çıkarma ya hemen sırt dönme. biraz sabır ya.

  • jose ernesto sosa

    başkan kelimesi kelimesine cevap verdi hakkında hala mal mal konuşan var. futbolcu köle miymişmiş... herkes mafya olmuşmuş. ne salak salak sorular bunlar ya?

    sayesinde ülkemizde iç savaş çıktığını da öğrenmiş olduk. 1.

    sosa beşiktaş'a kiralık geldi, ortamı sevdi, kendi rızası ile sözleşme imzaladı, bunun karşılığında kulübüne bonservis bedeli ödendi. 2.

    bre angut; başkan bedeli neyse ödetirim derken, sosa'dan değil milan'dan bahsediyordu. 3.

    hiç bir kulüp başka bir kulübün rızası olmadan sözleşmeli futbolcusu ile transfer görüşmesi yapamaz. 4.

    sosa ve menajeri daha atatürk havalimanından patlama olmadan koştur koştur milana gidip transfer görüşmeleri yapmış. 5.

    bu sözleşmeler tek taraflı imzalanmadı, hukuken ne gerekiyorsa yaparız dedi. bedeli neyse öderler dedi. hukuka başvurmak mı mafya olmak? 6.

    beşiktaş nasıl ferrari'nin, del bosque'nin tazminatlarını ödediyse, cas'ta kaybettiyse, sosa da, milan da bedelini ödeyecek. tıpkı lassana diarra gibi. 7.

    fikret orman: "11 eylül yaşandı abd'de..fransa'da stat önünde bomba patlattılar..oradaki sporcular ülkeyi mi terk etti?" dedi. 8.

    birisi de diyor ki, madem göndermiyorlar, bütün sezon yat paranı al sözleşme sonuna kadar. tam çomar ahlakı işte. evet çok var bunu yapan ülkemizde. 9.

    beşiktaş başkanı sosa'nın bugünkü şark kurnazlığına taviz verirse, türkiye'de hiç bir futbolcuyu tutamazsınız. canı sıkılan ben gideceğim diye tutturur. çocuk oyunu değil bu. nereye gitmek istiyorsa gider, bunun yöntemleri var. hem etik olarak, hem profesyonel olarak. 10

    kendinizi angut pozisyonuna düşürmeyin.

    fikret orman sosa konusunda son derece kararlı ve doğru bir duruş gösterdi.

  • beşiktaş

    çok iyi beşiktaş'ı takip eden yazarlar var, üşenmedim sizin için yazdım, biraz uzun oldu ama en azından en son kısmını okuyun. bu yazıyı görsel ve basılı medyanın yaptığı algı yönetimine sosyal medyanın gücü ile bir nebze de olsun karşı koyacağımıza inandığım için yazdım;

    tribünden, sağdan soldan beşiktaşlı arkadaşlarım twitter'dan, whatsapp'tan günlerdir başımın etini yiyor yandık bittik kül olduk diye. dün artık en üst seviyeye geldi bu yakınmalar. medyanın bizim taraftar üzerinde acayip büyük etkisi var, çok uzatmadan yazacaktım ama yine de uzadı, özet isteyenler, okumaya vakti olmayanlar son bölüme atlasın.

    bakalım beşiktaş nasıl güç kaybetmiş, iskelet nasıl bozulmuş.

    gökhan töre<-> aras özbiliz; ligin ikinci yarısında neredeyse hiç oynamadı. yerine kerim frei ya da olcay şahan oynadı, devre arası satılması gündemdeydi. satılacağı zaten biliniyordu. ikinci yarı itibari ile ilk 11'den düşmesi bir yana ilave olarak gidişi ile sayısal olarak kanat oynayacak oyuncu sayısı azalmayacak çünkü devre arası o bölgeye aras özbiliz alınarak takviye yapıldı. aras özbiliz de, kerim frei da gökhan kadar potansiyelli oyuncular. gökhan'ın beşiktaş forması giyene kadar profesyonel olarak çıktığı hiç bir müsabakada gol atamadığını, ilk golünü beşiktaş ile attığını hatırlatalım. aras'tan ve kerim'den büyük aşama kaydetmelerini bekliyorum. zaten ilk 11 oynayan oyuncuları olcay şahan ve ricardo quaresma olacaktı. gökhan töre yedekte tutmak için oldukça lüks olmakla beraber, partlatma şansımız olan iki genç oyuncunun önünü tıkayacaktı.

    sonuç, gökhan töre'nin gidişi ile beşiktaş'ın ilk 11 düzeni değişmeyecek.

    serdar kurtuluş<-> gökhan gönül; çoğu taraftarımızın aksine serdar kurtuluş kin tuttuğum bir oyuncu değil. iki ayrı dönemde de beşiktaş formasını hakkıyla taşıdı, emek verdi. fakat kapasitesi hiç bir zaman büyük takımda oynamaya yeterli değildi. bir önceki sene kendini aşarak vasat üstü bir performans sergilese de geçen sene yine vasatın üstüne çıkamadı ve neredeyse hiç oynamadı. oynadığı maçlarda döküldü. düne kadar türkiye'nin en iyi sağ beki ilan edilen gökhan gönül, beşiktaş'a gelince bitik, müzmin sakat vs. diye tü kaka ilan edildi. geçen senenin ilk 11 oyuncusu andreas beck takımda kalıyor.

    sonuç, serdar kurtuluş'un gidişi ile beşiktaş'ın ilk 11 düzeni olumsuz olarak değişmeyecek. gökhan gönül alıştığımız performasını sergilerse adreas beck'ten formayı her türlü alır.

    ismail köybaşı <-> aleksandar kolarov; öncelikle kolarov'un transferi henüz %100 netlik kazanmadığı için, aksilik olması halinde yerine alınacak kalburüstü her bek için söyleyeceklerim geçerlidir. ismail'e dönersek, söyleyecek şeyler az çok belli. sözleşmesinin büyük bir bölümünde (yaklaşık 2 sene) sakat olmasına rağmen parası eksiksiz ödendi, sahip çıkıldı buna karşılık kuvvetle muhtemelen para için gidiyor. gitsin, yolcu açık olsun. ismail'de serdar gibi formayı giydiği sürece karakter olarak bir yanlışı olmadı. onu bu konuda eleştirmek haksızlık olur. zaten kalsa iyi çocuk, beşiktaş'ın çocuğu kontenjanından kalacaktı. zira oynadığı dönemde oldukça istikrarsız bir grafik çizdi, performansı maçtan maça değil maç içinde bile değişkenlik gösteriyor. hücumcu bir bek olarak hücumcu bir takımda nadiren gole katkı yapıyor, sıkça adam kaçırıp, ofsaytı bozuyor. 34 maçta 4 maç süper oynayacak, 10 maçta takımı yakacak, en fazla yedek olurdu, olmadı. dusko tosic sene başında kendi kalesine goller atarak büyük antipati oluşturdu fakat sezonun ikinci yarısı stoperde oynadı ve günü kurtardı. hem sol bek, hem stoper'i yedekleyecek. türkiye ligi için yeterli bir yedek.

    sonuç, ismail köybaşı gidişi ile beşiktaş'ın ilk 11 düzeni olumsuz olarak değişmeyecek. ismail gitti, yerine, yabancı bir sol bek, kuvvetle muhtemel aleksandar kolarov, düşük ihtimal emmanuel mas geliyor. kolarov gelirse bu bölge için ciddi oranda bir iyileştirme olacağını söyleyebiliriz.

    atiba hutchinson | oğuzhan özyakup| mario gomez vs. ; sürekli gidecekleri konuşuluyor. oğuzhan ve atiba antrenmanda. gomez geliyor. basın atiba gitti diyor, atiba antrenmanların en çalışkanı olmaya devam ediyor. bu futbolcuların hepsinin sözleşmesi var, giderlerse çok iyi bonservisler getirmeleri gerek. basının yazmasıyla olmuyor bu işler.

    jose sosa -> ; belli ki sosa gidecek. gidişi de oldukça olaylı olacak. yaptığı etik değil hoş değil. bu ülkenin 80 milyon vatandaşı var, herkes her gün kalkıp işine gidip geliyor. belçika'da patlama olunca belçika'lı futbolcular da tutturdu mu ben gideceğim diye, fransa'da patlamalar, terör saldırıları olmadı mı? amerika'da? üstelik bu ülkelerde de oldukça sık oluyor terör saldırıları. sosa'nın problemi başka. juan veron ile aralarında bir iş var. ne zaman arjantin'e gitse, veron ile çalışmak istiyorum, estudiantes'e döneceğim gibi açıklamalar yapıyor, sonra da mızmızlanıyor. bu sene terörü bahane etti ama aynısını geçen senede yapmadı mı? kimse duyarlılıktan bahsetmesin, sosa gitmek istiyorsa ya futbolu bırakacak, ya da bonservis bedelini getirecek. özetle sosa'nın gelecek sene beşiktaş forması giymesi zor olarak görünüyor. bonservisinden gelecek para ile transfer yapılacaktır.

    sonuç, takımın iskeleti korunuyor. burada beklenmedik tek gelişme jose sosa'nın gidişi oldu. onun dışında beklenmedik bir gelişme yok. doğru düzgün stoper zaten yoktu, bir tek marcelo guedes kalmıştı elimizde. luiz rhodolfo sakatlıktan döndü. 2 de stoper transfer edilecek.

    şöyle bir bakalım;

    geçen sene ligin ikinci yarısı;

    tolga zengin
    adreas beck - marcelo guedes- luiz rhodolfo - ismail köybaşı
    atiba hutcinson - oğuzhan özyakup
    ricardo quaresma- jose sosa - olcay şahan
    mario gomez

    işte kardeşlerim, geçe senenin ideal 11'i aşağı yukarı yukarda yazdığımdır. rhodlfo sakatlanınca yerine alexis delgado ve dusko tosic forma giydiler. tamam o halde bir de yedeklere bakalım;

    cenk tosun
    kerim frei
    necip uysal
    tolgay arslan (bu senenin en büyük transferi)
    alexis delgado (yerine ilk 11 oynayacak stoper gelecek)
    dusko tosic
    denys boyko
    günay güvenç (fabricio agosto ramírez)
    serdar kurtuluş (gökhan gönül)
    veli kavlak
    gökhan töre (aras özbiliz)
    mustafa pektemek (umarım gider, yerine ömer şişmanoğlu geri döndü 3. forvet olarak.)

    tema kullanmıyorsanız bkz verdiğim yeşil olanlar takımda kalan kalması %99 olan futbolcular, bkz vermediğim siyah olanlar ise giden futbolcular.

    bu şartlar altında her allahın günü neye istinaden takım dağıldı diye kafa şişiriyorsunuz yazar mısınız? lütfen. serdar kurtuluş'un, ismail'in, günay'ın ve dahi sürekli salladığınız gökhan töre'nin arkasından mı ağlıyorsunuz? jose sosa dışında kime ağladığınızı sorabilir miyim?

    (bu entry'de rakip analizi hiç yapmadım. rakip hakkında yazmayı çok sevmiyorum zaten ama dağılan kadro arıyorsanız fener'e bakacaksınız.)

  • ismail köybaşı

    kendisini eleştirirken "ibrahim üzülmez'i her maç ıslıklayan" diye bir atıp tutma olmuş. yoktu öyle bir şey. ibrahim üzülmez her zaman tribünün göz bebeğiydi. ayrıca özellikle son 3 sezonunda çok üst düzey futbol oynadı. ibrahim'in takımdan ayrılmadan önceki sezon 90. dakika deparlarını ve ardından yaptığı ortaları ağzımız açık izliyorduk. merak eden başlığına gidip dönemin entry'lerine bakabilir. benim entry'lerim orada en azından.

    beklentimiz büyüktü fakat ibrahim üzülmez'in tırnağı olamadı ismail. ibrahim'in en kötü sezonu, ismail'in en iyi sezonundan iyidir. ibrahim'in barcelona kanadını koridor'a çevirdiği, galatasaray maçını alıp şampiyonluğa direkt katkı sağladığı, sıfıra inip fink'e çıkarttığı ve fenerbahçe maçını kopardığı dün gibi aklımızda. kaldı ki, ibrahim defansif yönleri daha ağır basan bir bekti. ismail ise, gol atamayan, asist yapamayan hücumcu bir bek. bir maç, iki maç iyi sonra bir anda ölümcül bir hata. istikrarsız. ismail keşke olsa, ama olmuyor. büyük takımların bu futbolculara, hele ki yabancı sınır yokken bu kadar uzun süre tahammül etmesi doğru değil. bu futbolculardan kastım; mustafa pektemek, tolga zengin, serdar kurtuluş... denedin olmadı. denedin olmadı. denedin olmadı. hemen geçeceksin. bu kadar tahammül edemezsin. edersen rakiplerinin şampiyonluklarına uzaktan bakarsın.

    kime tahammül edeceksin, necip'e, cenk'e, töre'ye, oğuzhan'a... bu çocukların yaşları daha genç ve dönem dönem ya da sürekli katkı sağlamayı başarıyorlar, ışık veriyorlar. olacak bu çocuk ya da acaba diyorsun.

    şimdi aranızda ismail'e acaba diyen var mı? mustafa pektemek'e acaba diyen var mı? tolga zengin'e 10 maç kurtarsa bile, maç kaybettirmez diyebilecek olan var mı? yok. bu oyunculara acaba diyecek takımlar anadolu kulüpleridir. az maaşla denerler. olursa büyük takıma geri gönderirler. (bkz: burak yılmaz)

    bu iş bu kadar basit. çok efendi, çok kral adam diye şişik sözleşmeler yaparsan. çok kral hatalar yapar, şampiyonluk yolunda, avrupa ligi yolunda canını acıtırlar.

  • beşiktaş

    kayserispor ile içeride oynuyoruz. kayseri götünü yırtıp başına geçirse de oradan çıkamaz. çıkartmayız. kendimi paralarım gerekirse tribünde. 10 gün sesim soluğum çıkmasa da olur. öyle diyim. kaldı ki, beşiktaş kayseriyi dümdüz edebilecek kalitede bir takım. (ilk devre deplasmanda 2-1 yendik)

    galatasaray'ı rahat yenecek kalitede bir takımımız var. galatasaray'ın ayakta duramayan defans hattı, beşiktaş'ın yerinde duramayan hücumcularına karşı tutunamaz. ligin ilk yarısındaki maç 2-1 bitmiş olsa da, tarihi fark olacak maçtı. oyun üstünlüğü olarak bu sene hiç bir rakibe karşı bu kadar üstün oynamadık. (ilk devre kendi sahamızda 2-1 yendik)

    osmanlıspor tek korktuğum maç. içeride oynuyoruz. osmanlı ölümüne kapanıp, kontra yapacak. ilk devre zorlamışlardı bizi. kayseri maçı gibi, tribündeki gürültü ile birlikte 1 kişi fazla oynayacağız. osmanlı'dan çok çok daha iyi bir takımız. osmanlı en fazla beraberlik alabilir. (ilk devre deplasmanda 3-2 yendik.)

    konyaspor, konyaspor işi garantiledi. ununu eledi, eleğini astı. bitse de gitsek modunda çıkacaklar bu maça. basının ve aykut hocanın gazı ile maça çıkacaklardır. rahat kazanacağımızı düşünüyorum. (ilk yarı içeride 4-0 yendik, kupada bizi elediler fakat kupada oynanan maçların ilkinde rakibi sahadan silmiştik, hatalı bir kırmızı sonrası 10 kişi kalıp, sezonun en üstün oynadığımız maçlarından birini kaybetmiştik şaka gibi. kupanın ikinci maçı da skora yattı konya. bu maçlara rotasyon oyuncuları ile çıktığımızı da hatırlatmak isterim)

    fenerbahçe tüm maçlarını kazansa dahi, beşiktaş savunması onlarca hata yapsa dahi şampiyon olacağız. bu takımı şampiyon yapacağız. gram şüphem yok.

    ha şampiyon olamazsak da, buradaki güya beşiktaşlı gerizekalılar gibi ne beşiktaşlılığımız azalır, ne de takıma tepki gösteririz. kendi yaramızı kendimiz sararız. eksiklerimizi tamamlar seneye daha güçlü geliriz. sorun yok.

  • mario gomez

    evet, bu saatten sonra her şey mario gomez'in elinde. kalmak isterse hiç bir kuvvet onu beşiktaş'tan ayıramaz. 1000 euro bonservis ile beşiktaş'ın futbolcusu olur, konu kapanır. gitmek isterse de hiç bir kuvvet onu döndüremez.

    bana göre;

    - fiorentina'da oynamak istemez, lige ve takıma uyum sağlayamamıştı. kariyerinin en kötü 2 sezonunu geçirdi orada. kan uyuşmadı. başka bir takıma transfer olmak için dönebilir. bu durumda da transferden yüzde alacağı için beşiktaş'ın kasasına ciddi bir para girecektir.

    - şampiyonlar ligi'ne gidersek takımdan ayrılma ihtimali çok düşük. şampiyonlar ligi'nin en çok hat trick yapan oyuncularından biri mario gomez. üzerine eklemek için can attığına eminim. bu maçların havası başka oluyor ve tüm futbolcular bu ortamı yaşamak istiyor. o yüzden şampiyonlar ligi, mario gomez'in tercihini doğrudan etkileyecek bir faktör. (şampiyonlar ligi'ne gidemezsek ne olur. bilmiyorum ama zor bence kalması.)

    - takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. mario gomez de bunun bir parçası. oyuncuların çoğu almanca konuşuyor. gomez'in ingilizcesi çok iyi, muhtemelen ispanyolcası da vardır. herkes ile iletişim kurabilir. mutsuz, huzursuz bir ortamda değil. herkes ona saygı duyuyor.

    - tesisler ve stadyum çok iyi. evet, çoğu kalburüstü avrupa kulübünden çok daha iyi antrenman tesislerine ve stadyuma sahibiz.

    - bitik kariyeri, beşiktaş sayesinde canlandı. beşiktaş'ın lider isimlerinden biri. en verimli 2 sezonuna geliyor. başka bir maceraya atılıp risk almak ister mi? ben almazdım. gol kralı olmuşsun, şampiyon olmuşsun, milli takıma dönmüşsün... daha ne istersin ki?

    - çok prestijli takımlardan teklif aldı diyelim. şu sıralar mesela adı manu ile ismi anılıyor. sürekli üst düzey bir rekabet ortamı yaşayacaksın. rooney var, martial var. asla yerin garanti değil. en ufak bir formsuzlukta kızağa çekilirsin. bir bakmışsın yaş 32, gidecek kulüp bulamıyorsun. gomez'e çin'de, katar'da yapabilecek karakterde bir oyuncu değil bence.

    hepsi benim şahsi kanaatlerim. bekleyip göreceğiz. şu artık %100 net. beşiktaş mario gomez transferinden kazançlı çıkmıştır. gomez kalsa da gitse de kazanan beşiktaş oldu. tamamen yönetim başarısı. şimdi o yönetim büyük bir sınav verecek, sosa ve gomez elde tutulacak mı? yoksa gönderilip, yerine yeni transferler mi yapılacak?

    ben ne pahasına olursa olsun ikisini de göndermezdim. beşiktaş başarıya aç. başarı da istikrar ile gelir. sosa ve gomez karakterleri ile de beşiktaş'a yakışan futbolcular.

  • 34 gc 0115

    biri de gelmiş bunu savunuyor.

    utanmaz. ayıp yazmış bir de.

    arabada iş yerinden arkadaşlarım vardı. insanlar durup dururken korktu, tedirgin oldu.

    sorun varsa delikanlı gibi gelir durursun önümde, kalleşçe vurup kaçmazsın.

    1) hiç bir aracın sağından geçilmez, sağlanmaz. sollanır. baştan bu falso. trafik kuralı ihlal ediyorsun.

    2) hiç kimse, hiç bir şart altında başka bir aracı taciz edemez. daha benim arkama gelmeden uzun farların açık, dikiz aynasından ben arkamdan ne geldiğini göremiyorum ki senin uzunlarından. cahil.

    3) alenen, düşünerek ve planlayarak vurup kaçıyorsun. maddi hasar veriyorsun. hiç bir suçun cezasını sen kendin veremezsin ki, bu örnekte tek suçlu olan da sensin. senden önce ve senden sonra her gün binlerce motorsiklete sırf motorsikletli diye geçiş üstünlüğü olmasa da yol verdim/veriyorum ben. böyle cahil, ahlaksız ve insanlıktan nasiplenmemiş sürücüler yüzünden motorculara karşı da antipati oluşuyor

    gelmiş bir de utanmadan vurup kaçan, maddi hasar veren, taciz eden, trafik kuralı ihlal eden adamı savunuyorsun.

    çok merak ediyorum şu hikaye o çok özendiğimiz avrupa ülkelerinden birinden mesela almanya'da, isviçre'de falan yaşansa ne olurdu.

    1) uzun ve korna ile taciz
    2) hatalı sollama
    3) bilerek ve isteyerek maddi hasar verme
    4) vur kaç, hit and run

  • olcay şahan

    besiktas takiminin kanat oyunculari arasinda en az ozel yetenegi olan futbolcu. spektakuler hareketleri yok. teknigi cok iyi degil. fakat eldeki tum kanat oyunculatindan daha zeki, oyun okumasi daha iyi, daha hirsli, daha iyi bir pas istasyonu, daha iyi topsuz oyunda, dayanikliligi ve konsantrasyonu daha iyi, daha golcu...

    ben sov istemiyorum, 3 puan istiyorum. q17 ve g7'den once olcay bankodur. varsin sac bas yoldursun. olcay olmayinca top donmuyor, ver kaclar, al verler yurumuyor.

  • 19 ağustos 2015 dolar kuru

    benim dolarım yok ki diyen orospu çocuğu seçmen kitlesine sesleniyorum;

    az önce çalıştığım şirkette iç pazara "try" kurunda sattığımız ürünler için, arkadaşlar maliyetlerimizin hepsi "usd" fiyatlandırmayı ona göre yapalım diye uyarı geldi.

    açlıktan terlikleri kemirirsiniz inşallah. o koalisyonu kurdurmayan reisiniz de saraylarda keyif çatsın.