cncrdnz12
profili

  • okan buruk

    bayern maçını kazanamadığı için değil, kazanabileceği bayern maçını kendi elleriyle verdiği için eleştirilen, aklı çalışan ama pek geç çalışan teknik adam.

  • merdan yanardağ

    merdan gitti, hukuklu - hukuksuz fark etmez bu saatten sonra. kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek veren ne kadar gazeteci varsa reis hepsini toparlasın. bu konuda arkasındayım. hatta abdullah öcalan övgüsünden ziyade, "kemal kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemek suretiyle ülkenin anasını sikmek" suçundan yargılansa davaya tanık olarak müdahil bile olmak isterim. ez cümle, bu yangına su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim!

  • 1 haziran 2023 mehmet barlas'ın vefat etmesi

    engin ardıç ile arasında bir hafta var. nazlı ılıcak sıkı tutunsun.

  • counter-strike'tan akılda kalanlar

    akılda kalanlar mı? çocuğun makineye kurdum haftada bir kaç saat hala oynuyorum yahu ben.

    yaş 37. sevdiğiniz şeylerden fırsatınız varsa kopmayın gençler.

  • seküler olup lgbt karşıtı olan tip

    bir ateist olarak içine dahil edebilirsiniz beni bu grubun. hayır ne yapıyorsan yap, nasıl bir cinsel hayatın olursa olsun bana ne? yani gerçekten bana ne kardeşim? cinsel hayatınızın bayrağı var lan, daha ne olsun? biz heteroseksüeller olarak orak çekiç gibi penis vajina temalı bayrak yapıp, üniversiteye tepeden atanan rektörü protesto ettiğimiz eylemde sallıyor muyuz? sallamıyoruz. neden? çünkü ne alaka?

    ek: hic bir hakaret bulunmayan bir entry var yukarıda. hatta yönelimin beni ilgilendirmez ne yaşarsan yaşa demişim. katılırsın, katılmazsın ama cinsel yönelim üzerinden örgütlenmeye katılmadığımı beyan ettim. yemediğim küfür, hakaret yok. harikasınız vallahi. heteroseksüeller olarak asıl biz naneyi yemişiz.

    ek2: hakaretle dolu bir mesaj kutum oldu. sağolun arkadaşlar. hiç bir şekilde size hakaret etmemiş birine bu şekilde davranmak kesinlikle kabul edilemez bir davranış. politik olaylara cinsel yönelim bayrağı ile katılmanın manasızlığını daha detaylı anlatacağım. katılırsın ya da katılmazsın ama katılmadığın için hakaret etmen son derece vahim bir durum çıkarıyor ortaya. yani şöyle mesaj var şaka gibi. "küfür küfür küfür küfür sen hiç cinsel yöneliminden dolayı hakarete uğradın mı lan küfür küfür küfür." ayıp, gerçekten ayıp!

    ek3: eşcinselinden dindarına, devrimcisinden ülkücüsüne herkesin demokrasi istediği ancak sadece kendine demokrasi istediği bir toprak parçasının üzerinde yaşadığımızı, erki eline kim geçirirse geçirsin berikini ekseriyetle ezme potansiyeli olduğunu bir kez daha görmüş oldum bugün.

  • izmir'i tuncelililerin yönetmesi

    izmir'in küçük bir merkez ilçesinde belediyede çalışan çok sevdiğim alevi bir abla var. geçen gün onunla sohbet ettik bu konu hakkında. ben bir chp'li olarak ayrım ve mezhepçilik yapıldığını düşündüğümü söylediğimde bana katılmadı. ben ona tek bir şey sordum. "pekâlâ çalıştığın belediyede çalışanların ne kadar alevidir?" ablamın cevabı "yarısından biraz fazladır" oldu. ablaya "o ilçedeki alevi nüfusun %1'in altında" olduğunu söyledim. sadece kaldı, bakıp kaldı. çok sevdiğim bir insan olduğu için daha da üstüne gitmedim. ancak ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.

    peşin bir not girmek isterim ki; ben aleviler kadar dürüst, temiz bir topluluk tanımadım bu topraklarda. velakin ben burada bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.

    hz. ali'nin dediği gibi; haksızlık karşısında eğilmeyiniz. çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

  • türk ve kürt milliyetçiliği arasındaki fark

    ben bir türk milleyetçisi olarak vatan topraklarında yaşayan ve türk'ü, laz'ı, çerkez'i, kürt'ü, bu ülkeye vatandaşlık bağı olan herkesi hiç ama hiç ayırt etmeden seviyor ve savunmuyorum. şimdiden ön almalıyım ki sığınmacı olup yeni vatandaşlık kazananları bu potanın dışında tutuyorum. elbette vatansever bir iktidar hükümet olunca bu yapılan hatadan dönülecektir.

    ve daha dün bir sohbet ortamında şundan bahsettim; "biz bu memlekette yüzlerce yıldır kürt kardeşlerimiz ile birlikte mi yaşıyoruz? evet. milli mücadelede omuz omuza mıydık? evet. bu devletin kurucu unsurları mıyız? evet. o halde daha dün ülkeye nasıl girdiği belli olmadan girmiş milyonlarca sığınmacının dili devlet dairelerinde, sağlık merkezlerinde ikinci bir dil gibi afişleri, tabelaları süslemeye başlamış mı? evet. ben bir türk milleyetçisi olarak kürt kardeşlerimden özür dilerim o zaman arkadaş. memlekete dün girmiş ne idüğu belirsiz tiplerin dili tabelada, hastane afişlerinde, memleketi birlikte kurduğum kardeşimin dilinden öcü gibi korkuyoruz.

    işte benim anladığım türk milleyetçiliği budur. bu vatana ihanet etmemiş her bireyi eşit yurttaş olarak görüp, savunmaktır.

    ek1: kemalizm pragmatik bir ideolojidir ve güne ayak uydurur. mustafa kemal'in dönemki milliyetçilik tanımının bugünkü izdüşümü budur. ötesini kimseyle tartışmam. bu devletin kurucu ideolojisinin çıkış noktamız olduğunu biliyorum. ne mutlu ki bir gün fikirlerim bilimle çelişirse bilimi tercih edin diyen bir bayrak adama sahibiz.

    ek2: olumlu olumsuz bir çok mesaj aldım. kimisine yanıt verme gereği de duymadım. 36 yaşında uzunca yıllardır kuvâ-yi milliye, kemalizm, mustafa kemal yaşamı, milli mücadele süreci ve kongreler ile ilgili alan araştırmaları ve okumalar yapan bir kardeşiniz olarak eklemekte fayda görüyorum. günün problemlerinin en büyük nedeninin kemalizmin sivil ideolog yetiştirmekte geçmişte ve bugün eksik kaldığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. güzelim ideoloji uzunca yıllar yalnızca militer yapının elinde kaldığından ne yazık ki sivil hayattan, toplum yaşamının gerçeklerinden uzak kalmış bulunmakta. rahmetli uğur mumcu belki de kemalizm için son sivil ideolog olarak karanlık odaklarca katledilmiş. bildiğim bir şey var ki; bu ülkenin mürekkep yalamış gençleri bu devletin kurucu ideolojisini güne adapte edebilir ve günün gerçekleri ile yüzleştirirse hem olması gereken türk milleyetçiliği'nin kapsamı net olarak ortaya çıkacak hem de memleket olarak daha ferah günlere hızlıca yürünecektir. ve üzülerek söylemekte fayda görmekteyim ki; cumhuriyet halk partisi bu çizgiye çekilmeden türkiye'nin kurtuluşu ve sıçrayışını mümkün görmüyorum. bugün yüce türk milleti'nin gençliğine önemli bir görev düşmektedir. iktidar partisi'nin üye sayısı 11 milyon.
    100 yıllık kurum olan cumhuriyet halk partisi'nin günkü üye sayısı ise 1 milyonun biraz üstünde. değişimin başlaması için yapılacak ilk icraatın şu olduğunu düşünüyorum; ülkede kendini vatansever olarak tanımlayan 30 yaşının altında 4 milyon genç bir hafta içinde örgütlenecek ve her nerede yaşıyorsa o ilçenin chp teşkilatına nüfusunu alıp gidecek. oradaki dinozor amca ya da fönlü teyzeye diyecek ki; "yaz dayı/teyze beni oraya, sizi buradan def etmeye geldik." 100 yılda 1 milyon üyesi olmuş bu partiye mustafa kemal'in gençleri bir haftada 3 - 4 milyonluk bir akınla istila gerçekleştirecek. önce partimizi, sonra ülkemizi geri alacağız. başka bir çıkış yolu göremiyorum.

    ha sen chp'ye sırt çeviremez misin? elbet çevirebilirsin. ben de sana chp'de mücadeleyi bırakmış insanları ve bugünkü karşılıklarını sorarım. misal; emine ülker tarhan, misal muharrem ince!

  • kemal kılıçdaroğlu'na bir mesaj bırak

    elinde seçimi açık ara kazanacak adaylar varken, çevreni sarmış yalakaların gazına gelip aday olur da bir 5 yıl daha bu ülkeyi akp'ye teslim edersen seni ömrümün sonuna kadar en büyük vatan haini olarak anacağım. ve seçimden hemen sonra iktidarı eleştirmeyi bırakıp önce senden kurtulmak için her türlü eylemin içine girişeceğim.

  • 22 ağustos 2021 t.c. dışişleri açıklaması

    iyi de sayın dış işleri, cumhurbaşkanı'nın abd başkanı biden ile bu konuyula ilgili yaptığı toplantıda siz odada değildiniz ki. merve kavakçı'nın kızını arayıp bir sorsaydınız, böyle bir şey var mı yok mu diye.

    arasanız bize de neticeyle ilgili bir haber verin, haberimiz olsun.

    öptüm kib bye.

  • tayyip'in cb seçimini kaybettiğinde yaşanılacaklar

    herkes, hiç bir zaman akp'ye oy vermediğini açıklayacaktır. yok sokağa dökülme, yok karşı çıkma diyenlere şaşıyorum. bir gün içerisinde türkiye'de nasıl hiç akp'li kalmadığını göreceksiniz.

    öncelikle kendilerini imha ederek azalmaya başlayacaklar, kendi içindeki gruplar bir bir birbirlerini yok edecek evvela. en son konyadaki dayılar terk edecek gemiyi küfür kıyametle.

    kaybettiklerinde zaten sokağa çıkacak adamları kalmamış olacak.

    fark ettiysen süreç başladı hatta. içerideki gruplar birbirlerini yok etmeye başladılar usul usul.

    küçük bir örnek vereyim; yakalanmamış olması için dualar ettiğin, verdiği bilgileri can kulağıyla dinlediğin ve hatta yavaş yavaş sevmeye başladığın sedat peker bir kaç yıl önce iktidara destek için mitingler düzenliyordu, unutma. şimdi belki de en güçlü muhalefeti yapan isim.

  • mustafa sarıgül'ün sandalyeye çıkıp gaza gelmesi

    sanırım ilk kez bir siyasetçinin karşısında tayyip erdoğan'ı daha çok seviyorum. ben hayatımda her hareketi bu kadar yapmacık bir adam daha tanımadım.

  • mars'ın 1.8 milyar pixellik panoraması

    güzel fotoğraf.

    iki parmağımla yakınlaştırıp su aradım ama yok gibi.

    neredeyse insanlığa büyük bir hizmette bulunuyordum.