esplendor12
profili

  • kocası tarafında ölüm tehdidi alan kadın

    boşanmak isteyince kocasından ölüm tehdidi alan ve yardım bekleyen kadındır.

    kendisi kuzenim olur. uzun süredir evli ve çocuk sahibi olduğu eşinden alkol ve şiddet yüzünden boşanmak istiyor. ancak boşanmak istediğini belirttiğinde kocası tarafından ölüm tehdidi aldı ve almaya da devam ediyor. uzaklaştırma kararı var ancak dava sürecinde olduğu için 2 gündür kapıya dayanıyor ve darp etmeye çalışıyor. adaletin sağlanamadığı şu ülkede bir kadın cinayetine daha göz yumulmasın, bu sefer olmasın! lütfen yardımlarınızı bekliyoruz. konuyu ilgili mecralara duyurmamız gerekiyor.

    edit: destek mesajlarınız için teşekkürler.

    kocası olacak adam(!) uzaklaştırma kararını ben bilmiyordum demiş polise. bu kişi avukat tutmuş. avukat da mı bilmiyor?

    edit2: dm'den yardım etmek isteyen, öneriler veren herkese sonsuz teşekkürler. önerilerinizi ilgili kişilere iletiyorum. twitter'dan da ilgili tweet'e destek verebilirsek, twitter'da da gündem yaratabiliriz. tekrardan çok teşekkürler.

    kuzenimin tutanaktaki ifadesi:

    "boşanma aşamasında olduğum eşim, beni ölümle tehdit etmesinden dolayı can güvenliğimin olmamasından dolayı şikayetçi olup koruyucu tedbir kararı almıştım ancak eşim 4 defa tedbir kararını ihlal eti. beni öldürmekle tehdit ediyor. bugün 09.07.2021 günü saat 20:30 sıralarında evimin balkonundayken eşim mustafa'nın apartmana doğru geldiğini ve apartman kapı şifresini girmeye çalıştığını gördüm. şifre değiştiği için açamadı benim balkonda olduğumu fark etti. elini kolunu sallaya tehditvari bir şekilde bağırdı bende hemen polisi aradım. eşimden artık kurtulmak istiyorum, can güvenliğim yoktur. işime gidemiyorum böyle bir şey yapılmadığı sürece beni öldürebilir. eşim alkoliktir. alkol aldığında ne yaptığını bilmiyor, alkollü olduğu zamanlarda bıçak ile üzerime yürüdü, ekmek bıçağı ile üzerime yürüdü. kadın sığınma evinde kalmak istemiyorum. devam eden bir tedbir kararım olduğundan koruma tedbir kararı istemiyorum. beni sürekli olarak ölümle tehdit eden ve koruma tedbir kararını ihlal eden eşim mustafa'dan şikayetçiyim."

  • evrim ağacı'nın sözler köşkü'ne verdiği cevap

    videonun başında kendi videoları için "bu video bile başlı başlına bir zaman kaybıdır" demeleri aslında her şeyi açıklıyor.

    evrimi bilimsel olmayan yöntemlerle -hatta bilimselliği geçtim saçma sapan argümanlarla- çürütmeye çalışan bir kesimin bütün argümanlarını oturup tek tek analiz edip yalanlamak aslında koca bir zaman kaybı ve bunu daha videonun başında kendisi söylüyor. buradan bile kimin sahtekârlıkla kimin bilimsel gerçeklerle uğraştığını çok iyi anlayabilirsiniz.

    çağrı mert bakırcı'yı ve evrim ağacı'nı gerçekten kutluyorum bu konuda.

  • netflix'in sansüre başlaması

    küfür, sevişme gibi şeyler ahlaksızlık değildir. asıl ahlaksızlık, insanların ücret ödeyerek izledikleri şeylere sansür koymaktır.

    sansüre uğraması gereken sizsiniz!

    edit: insanları sözde ahlaksızlıklardan korumak için yapılan gerçek ahlaksızlıktır.

  • fazla düşünme sorunu olan insanların ortak yanları

    bir şeyler düşündükten sonra bir de bakarsınız ki aslında kitap okuyorsunuz ve o sayfadaki hiçbir şeyi anlamamışsınız.

  • köleliğin kaldırılmasının nedeni

    kaldırılmadı şekil değiştirdi şeklinde cevap verilebilecek soru.

    eskiden kölelik, bir başkasının malı olmaktı. o kişi sizi istediği gibi kullanırdı, bunu yap derdi yapardınız, acımasızca işkence yapabilirdi yani bildiğiniz sizi, her şeyi yapabilen bir robot olarak kullanırlardı. şimdiki kölelik de ise kimin kölesi olacağınızı -eğer eğitimde iyi noktalara geldiyseniz- siz seçiyorsunuz. yine bunu yap denildiğinde yapmak zorundasınız. sadece üstüne para kazanıp, işte harcadığınız zamandan arta kalmayan(!) zamanda bu parayı harcayıp hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

  • dinin çocuklar üzerinde bıraktığı etki

    psikolojik sorunlara neden olabilecek etkilerdir.

    küçükken köye gitmiştik. yaklaşık olarak 6-7 yaşındaydım. birkaç arkadaşla birlikte köyde oyun oynuyorken yerde ölmüş kurbağa gördük. ben de ilk defa böyle ölü bir hayvan görüyordum heralde gömmek ve mezar yapmak istedim. bunu yapınca arkadaşlar ve ailem bana yapma olum günah, insan olmayan gömülür mü hiç dediler. bakın burada bile nasıl bir ayrımcılık, hayvan sevgisi yoksunluğu var. neyse işte dediklerine aldırmadan gömdüm. sonrasında o günün akşamında köyde yaşlı bir amca öldü. ailem, bak sen kurbağıyı gömüp mezar yaptın o yüzden öldü dediler. o günden sonra 2-3 gün üzüntüden kahrolmuştum, benim yüzümden öldüğünü zannederek. şimdi anlıyorum ki ne kadar saçmaymış ama bıraktığı etki gerçekten psikolojik yönden çökerticiydi. eminim bu tarz bir sürü olay vardır çocukların korkutulduğu, psikolojisinin bozulduğu. daha iyi bir gelecek için çocuklarınızı bu tür şeylerden uzak tutun.

  • geceye bir astronomi bilgisi bırak

    pluton, biz onu keşfettiğimizden beri, henüz güneş'in etrafındaki turunun yarısını bile tamamlayamadı.

    keşfedildiği tarih: 1930
    bir tam turunu tamamlayacağı tarih: 2178

  • bursa şehit cenazesinde chp çelengi parçalamak

    madem böyle bir ayrım yapıyorsunuz artık almayın o zaman chplilerin çocuklarını askere kendi sahte çürük raporlu oğullarınızı gönderin.

    tanım: ülkede ayrıştırılmayan bi' bu kalmıştı dediğim olay.

  • muharrem ince'yi desteklemek türkiye'ye ihanettir

    (bkz: hayko bağdat kim amk)

    hem selahattin demirtaş'ın dışarı çıkmasını istiyor hem de muharrem ince başkan olunca selahattin demirtaş'ı çıkartacağım dese de oy vermem diyor. nasıl bir omurgasızlıktır.

  • bir gün akp'li olmadıklarını ispata çalışacaklar

    tehdit içermeyen sözdür.

    eskiden bu kesim fetö deyince, hoca efendiden özür dile diyordunuz. ne oldu şimdi fetöcü değilim diye kırk takla atıyorsunuz. ileride aynı şeyi akp için yapmayacağınız ne malum.

  • oyumu akp'ye vermiyorum çünkü

    siyasal islam istemiyorum.
    insanları ayrıştıran bir siyaset istemiyorum.

  • füzelerimiz geliyor hazır ol rusya

    yine bilgi almak için girdiğimiz ama boş boş espri kasanları okuduğumuz başlıklardan biri.

    böyle bir ciddi konuda bir bilginiz yoksa yazmayın kardeşim yazmayın çok mu zor?