kabızlığa iyi gelen çözümler

  • sinameki tavsiye edenler var ama sinameki kabızlığa iyi geliyor hadi içelim denecek bir ot değil. çok dikkatli kullanmak lazım çünkü bağırsak florasını bozuyor. müshil etkisi var ve faydalı bakterileri de atıyor. uzun süreli kullanımlarda ciddi bağırsak hasarlarına sebep oluyor. bir tanıdığımız kronik kabızlık problemi için sinameki çayı içmiş bir süre ve geri dönülmez sorunlar yaşadı. ibrahim saraçoğlu çok kötü durumdaysınız yılda bir kaç kere müshil niyetine içebilirsiniz diyordu.

    kabızlığınız eğer kronikse öncelikle yaşam şeklinizi ve yeme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. aktif bir yaşam özellikle yürüyüş şart. bol su içmek ve lifli beslenmek ve karbonhidratı azaltmak lazım ayrıca.
    kayısı, hurma ve incir gibi lifli meyveler çok yardımcı oluyor.
    tazesi yoksa bile kurusunu bol suyla veya akşamdan suda bekleterek tüketebilirsiniz. (beklediği suyu da içmek lazım)
    keçiboynuzu da tüketebilirsiniz, özellikle kurusunu ısırarak yemek çok faydalı.
    sabahları aç karnına iki bardak sıcak su içebilirsiniz, anında etkili oluyor.
    normalde de sabahları mutlaka aç karnına su içilmeli. suyu bir kaşık zeytinyağı ile beraber içerseniz daha etkili olur.
    zeytinyağı-yoğurt kürü de yapılabilir.
    kemik suyu içmek çok faydalı. (ekmeksiz)
    magnezyumun sitrat formu da çok yardımcı oluyor.(akşamları içilmeli, derin uyutuyor ayrıca)
    probiyotik kullanımı da çok faydalı. (probien)
    eğer mide probleminiz yoksa aç karnına bir bardak suya bir kaşık doğal elma sirkesi karıştırıp içebilirsiniz.

    bunlara ek eğer klozet kullanıyorsanız ayağınızın altına tabure koyun. alaturka tuvalete oturur pozisyonda olmanızı sağlıyor bu tabure.
    bir de tuvaletiniz gelmezse bile her gün sabah ve akşam düzenli olarak bu şekilde "biraz" oturun. zamanla sabah, akşam tuvaletiniz gelecek.

  • askerdeyken böyle bir şey başıma gelmişti. doktor bana fitil vermişti hızlı tedavi için. fitile şöyle bir bakıp hemen iyileşmiştim. psikolojik etmenler de hızlı bir şekilde çözüme ulaşmanızı sağlayabiliyor.

  • pozisyon alma

    *hareketsizlikten kaçının.
    *özellikle şu yaz aylarında kabızlık vakaları, su kaybının artmasından dolayı artış gösterir. su tüketimini artırın.
    *yeşilliklerin ağırlıkta olduğu bir salatayı ara öğün olarak günlük beslenme programınıza dâhil edin.
    *gün kurusu ve kuru kayısıara öğün olarak tüketin.
    *bağırsaklar serotoninin %95'ini salgılarlar ve bu yönleriyle, zaman zaman en az beyin kadar etkili/hassas bir duygu merkezidir. bağırsakları stresten uzak tutun; uzun süre yalnız kalmayın, müzik dinleyin ve kendinizi en az bir sanatsal kanaldan ifade etmeye, bunun geri dönütlerini almaya bakın.

    operasyon:

    *sabahları, uykudan uyandıktan hemen sonra iki bardak su için ve vücudunuza hareket kazandırın. 200 metre kadar yürüyün.
    *yürüyüşün ardından, içinizde bir kıpırtı hissetmeniz kuvvetle muhtemel. lavaboya gidin.
    *asla ıkınmayın. ıkınmak, ter yoluyla fazladan su kaybetmiş (ve dışarıdan yeterince su almamış) bir vücutta kalın bağırsağın*, bu eksiği tamamlamak adına fazladan su çektiği ve kurutup sertleştirdiği dışkıyı, anüs boğazı için tehlikeli bir tankere dönüştürür ve anal yırtıklara yol açabilir (bkz: anal fissür). ıkınmayın. evet, ıkınmayın. bekleyin. sabır. kayma ve boşalma biraz sıkıntılı olabilir, fakat bu durum minimum hasarla, ancak böyle atlatılır.
    *diyetiniz eğer, aralarında 7-10 saatlik zaman dilimleri bulunan sadece birkaç öğünden oluşuyorsa, bunu değiştirin. öğün frekansını artırarak öğün başına düşen besin miktarını azaltın. besinlerin niteliği de yüksek lif içeren gıdalara doğru kaysın.

    sonraki günler için geçmiş olsun.

    post scriptum: hegel okumayın ve hegelci bastonlarla konuşmaktan kaçının.