sonunda alinmamis nick buldum6
profili

  • cilde iyi gelen şeyler

    elbette stresten uzak kalmak ve mutluluk çok iyi geliyor ama bunlar en zor kısmı bence.

    *bol su içmek ve sağlıklı beslenmek. cildi öncelikle içerden beslemek lazım. ben maydanoz-limon kürü yapınca cildimde gördüğüm değişimi hiçbir üründe görmedim. karaciğeri temizlemek, temiz beslenmek sağlıklı bir cilt için yapabileceğiniz en doğru şey olacaktır. tip 1 ve tip 3 kolajen kullanmak da gözle görülür bir fark yaratıyor.

    *güneş kremi kullanmak

    *sabah ve uyumadan önce cilt temizliği (uyumadan önce çift aşamalı temizlik, özellikle güneş kremini temizlemek için yağ bazlı temizleyici çok önemli)

    *nemlendirme (kullanacağınız nemlendirici cilt tipinize uygun olsun ve içeriğine bakın. ben bu konuda cildiye doktorunun tavsiyesine uydum. nemlendirici kremi temizlik ve serum sonrası sürüyoruz.)

    *sabahları c vitamini, hyaluronik asit vb. serum

    *tonik olarak gül suyu kullanabilirsiniz. tonik olarak kullanmanın dışında ben buz kalıbında maden suyu ve gül suyu karışımını dondurdum. arada bir yüzümü temizledikten sonra bir parça buzu peçeteye sarıp cildimde gezdiriyorum. çok iyi geliyor.

    *uyku öncesi cildinizin ihtiyacına göre aha, bha, niacinamide, retinol içerikli serumlardan kullanmak. (iyice araştırın ama hangisine ihtiyacınız var, oranı yüzde kaç olmalı, hangileri bir arada kullanılır/kullanılmaz? vs. asit içerikli olanları cildi alıştırarak başlamak lazım.)

    en önemlisi internette gördüğünüz tavsiyeleri iyice araştırmadan uygulamayın. birine iyi gelen diğerine iyi gelmeyebilir. son zamanlarda asitler, serumlar çok yaygınlaştı ve araştırmadan kullanıp cildine zarar veren çok kişinin yorumunu okudum. bir de birkaç günde mucizeler beklememek lazım, düzenli kullanımda faydasını mutlaka göreceksiniz.

    edit: böyle sıralayınca bazı arkadaşlara çok gelmiş. en önemlisi düzgün beslenmek, temiz tutmak, güneşten korumak, nemlendirmektir. cildinizin ihtiyacına göre ekstra serum, asit vs kullanmak gerekiyor. ben birkaç tane sıraladım ama hepsini kullanın demedim. cildinizin ihtiyacına göre kendiniz belirleyebilirsiniz bunu. benim ekstra olarak kullandığım üç ürün var. c vitamini serum, bha ve niacinamide, o kadar. bunlara da birkaç ay oldu başlayalı. yıllardır temiz tutmak ve nemlendirmek dışında bir şey yapmadım ama cildim yine de çok iyi çünkü sağlıklı besleniyorum. mesela kızartma yapmak yerine fırında pişirmeyi tercih ediyorum. sigara, alkol vs kullanmıyorum... ayrıca hayatım boyunca bir kez bile cilt makyajı yapmadım.

    bha ve niacinamide kullanma sebebim ise karma cilde sahibim ve t bölgem çok yağlı. bu yüzden burnumda siyah nokta ve alnımda hafif gözenek problemim vardı. bir-iki aylık bha asit ve niacinamide kullanımı sonrası gözle görülür bir sonuç elde ettim. c vitamini serumu da artık yaş 30 olunca kolajen üretimini desteklediği, cilde gerginlik ve ekstra nem ve aydınlık verdiği için başladım ve farkını görecek kadar da iyi geldiğini söyleyebilirim.

  • gece gökyüzünü seyretmek

    saatlerce gökyüzünü seyrettikten sonra sözlüğe girip, bu başlığı görünce gülümsedim ve ben de bu mutluluğumu paylaşmak istedim.
    şuan memleketteyim, şöyle görsel bir ortamda, hamakta uzanıp gökyüzünü seyretmek terapi gibi geldi. üzerine bir de yaz yağmuru yağdı, mis gibi toprak koktu. pamuk gibiyim şuan.
    keşke beton yığınları her yanı sarmasaydı, doğadan bu kadar uzak kalmasaydık...

  • bir kadının hiç makyaj yapmaması halinde olacaklar

    makyaj malzemelerine vereceği para cebinde kalır.
    birçok şey olur da amca olmaz ama.
    makyaj yapmayınca kimse erkeğe dönüşmüyor, amca olur diyenler neye dayanarak söylüyor?
    makyaj yapanlara saygım var, beceri istiyor gerçekten ama keşke herkes makyaj yapmak zorundaymış gibi bir algı oluşmasa.

  • kabızlığa iyi gelen çözümler

    sinameki tavsiye edenler var ama sinameki kabızlığa iyi geliyor hadi içelim denecek bir ot değil. çok dikkatli kullanmak lazım çünkü bağırsak florasını bozuyor. müshil etkisi var ve faydalı bakterileri de atıyor. uzun süreli kullanımlarda ciddi bağırsak hasarlarına sebep oluyor. bir tanıdığımız kronik kabızlık problemi için sinameki çayı içmiş bir süre ve geri dönülmez sorunlar yaşadı. ibrahim saraçoğlu çok kötü durumdaysınız yılda bir kaç kere müshil niyetine içebilirsiniz diyordu.

    kabızlığınız eğer kronikse öncelikle yaşam şeklinizi ve yeme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. aktif bir yaşam özellikle yürüyüş şart. bol su içmek ve lifli beslenmek ve karbonhidratı azaltmak lazım ayrıca.
    kayısı, hurma ve incir gibi lifli meyveler çok yardımcı oluyor.
    tazesi yoksa bile kurusunu bol suyla veya akşamdan suda bekleterek tüketebilirsiniz. (beklediği suyu da içmek lazım)
    keçiboynuzu da tüketebilirsiniz, özellikle kurusunu ısırarak yemek çok faydalı.
    sabahları aç karnına iki bardak sıcak su içebilirsiniz, anında etkili oluyor.
    normalde de sabahları mutlaka aç karnına su içilmeli. suyu bir kaşık zeytinyağı ile beraber içerseniz daha etkili olur.
    zeytinyağı-yoğurt kürü de yapılabilir.
    kemik suyu içmek çok faydalı. (ekmeksiz)
    magnezyumun sitrat formu da çok yardımcı oluyor.(akşamları içilmeli, derin uyutuyor ayrıca)
    probiyotik kullanımı da çok faydalı. (probien)
    eğer mide probleminiz yoksa aç karnına bir bardak suya bir kaşık doğal elma sirkesi karıştırıp içebilirsiniz.

    bunlara ek eğer klozet kullanıyorsanız ayağınızın altına tabure koyun. alaturka tuvalete oturur pozisyonda olmanızı sağlıyor bu tabure.
    bir de tuvaletiniz gelmezse bile her gün sabah ve akşam düzenli olarak bu şekilde "biraz" oturun. zamanla sabah, akşam tuvaletiniz gelecek.

  • bir kız bir erkekle ilgili olmayan türkçe şarkı

    (bkz: gülpembe)
    barış manço babaannesi için yazmıştır.
    her dinlediğimde, beni çocukluğuma götüren efsane şarkı.
    ...
    güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin, inanamadık, gülpembe
    bizim iller sessiz
    bizim iller sensiz
    olamadı, gülpembe
    ...

  • türk komedi dizilerinin en iyi karakteri

    ihsan yıldırım