yagmurda islanan o guzel adam14
profili

  • 16 mayıs 2023 istanbulspor galatasaray maçı

    valla hayattan o kadar soğudum ki ben dün. bırak galatasaray'ın türkiye ligi şampiyonu olmasını, şampiyonlar ligi kupasını saraçoğlu'ndaki final maçıyla bile kaldırsa zerre umrumda değil yani. o kadar iğrenç bir ruh hali var üzerimizde.

  • jorge jesus'un taraftara rest çekmesi

    şu başlık altında diğer takım taraftarının fenerbahçeli taklidi yapıp acizce yorumlarını gördü ya bu gözler, çok büyüksün bee jesus hocam. sen ne dersen odur, nokta. ulan allah rakibin bile şereflisini versin. adamlar korkudan nasıl altına doldurduysa fenerli taklidi yapıp jesus'a karşı taraftarı kışkırtmaya çalışıyor ahahaha hoştt ulan hoşşt, gidin az daha yanık kremi stoklayın. bu sene çok lazım olacak size ahahah.

  • yks 2022 sözlük yazarları tercih yardımlaşması

    saygıdeğer romalılar, sevgili suserler, değerli minnak kardeşlerim;

    birazdan size sunacağım tercih arşivi, şu platformda görüp görebileceğiniz en evrensel ve objektif verileri içeriyor olacak. rehber öğretmenler bu arşivin çıktısını alıp masasından eksik etmesin. üniversiteli olacak minnak kardeşlerim bu arşivi tercihler bitene kadar yanı başından ayırmasın. bu iyiliği size ananız babanız yapmaz şimdiden söyleyeyim.

    hadi başlayalım...

    öncelikle bu başlıktaki entryleri baştan sonra okuduğunuzu ve insanların kendi üniversitesini övdüğünü/yerdiğini, geçmişten günümüze adı meşhur olmuş birkaç üniversitemizi papağan gibi tekrar ettiğini hatta en revaçtaki bölümleri bile kötüleyerek sizlerin kafasını çorbaya döndürdüğünü biliyorum. oysa insanlar hiç şu soruyu sormuyor: size ne lazım? ihtiyacınız, hedefleriniz nedir?

    tercih yaparken dünyada tüm üniversiteler için sorulacak 2 temel soru şudur:

    1) hangi alanda/bölümde çalışmak istiyorsun?
    2) çalışacağın alanda akademik anlamda en iyi üniversite (dünyada ya da türkiye'de) hangisi?

    işte bu iki temel sorudur sizi kurtaracak olan. eğitimin iyi olduğu üniversitelerde zaten ulaşım, yemek, topluluklar, şenlikler vs. hepsi bir şekilde belli bir kaliteye yükselmiş durumda oluyor. lakin iyi bir akademik eğitim yoksa gerisi hikaye...

    eğitim kalitesini tespit için her yıl çalışma alanlarına göre üniversitelerin sıralandığı bir akademik dünya ölçeği kullanılıyor.

    amaaa x üniversite dünyada kaçıncı sırada diye bakmak değil sizin işiniz.

    asıl bakmanız gereken şu:

    benim istediğim alanda türkiye'de ve dünyada hangi üniversite en iyi eğitimi veriyor? işte siz buna bakacaksınız.

    bunu yaptığınız anda okuduğunuz hangi bölüm olursa olsun bu ülke dışında da çalışma fırsatı yakalayıp genel geçer bir mesleğe kavuşursunuz. çünkü yurtdışında mesleğinizi sürdürme hedefiniz varsa şirketlerin ya da kurumların baktığı ilk şey, o alanda eğitim aldığınız üniversitenin dünyadaki yeri ve geçerliliği oluyor. bunu 40 küsür senelik ömrünün yarısından fazlasını yurtdışında geçirmiş ve geçirmekte olan bir ağabeyiniz olarak söylüyorum. bana güvenin, pişman olmazsınız.

    peki bu alan sıralaması nedir?

    bizim üniversitelerimizin alan sıralamasında dünyadaki yeri nedir?

    her sene totalda 7 temel çalışma alanında dünyadaki tüm üniversitelerin sıralandığı bir akademik ölçek yayımlanır. bu 7 temel alan:

    mühendislik ve teknoloji

    sanat ve beşeri bilimler

    eğitim bilimleri

    yöneticilik ve insan ilişkileri

    doğa bilimleri (uzay-fizik vs.)

    tıp(sağlık bilimleri)

    hukuk (adli bilimler)

    sizin yapmanız gereken, bu 7 alandan hangisinde çalışmak istediğinize karar verip bu alanda dünyadaki ve türkiye'deki en iyi üniversite hangisi buna bakmaktır. yoksa odtü çoook iyi abi yağğğ diye gidip odtü'de psikoloji okumaya kalkarsanız saçmalar ve yarı yolda kalırsınız. evet odtü çok iyi üniversitedir ama orayı iyi yapan ve dünyada sıralamaya sokan çalışma alanı "mühendislik"tir. işte bunu bilerek tercih yapmalısınız.

    peki bu 7 alanda ülkemizdeki en iyi dünya sıralamasına sahip üniversiteler hangileridir hadi bunlara bakalım?

    -2022 itibariyle en güncel veriler-

    ------mühendislik ve teknoloji------

    bu alanda odtü ve istanbul teknik üniversitesi türkiye'nin 1. sırasında yer almakta ve dünya sıralamasında 142. sırayı paylaşmaktadırlar. bu alandaki dünya sıralaması yani mühendislikte odtü ve istanbul teknik üniversitesi'nden şaşmazsanız hem ülkenin en iyi mühendislik eğitimini almış hem de dünya sıralamasında 142. sırada yer alan bir üniversiteden mezun olarak yurtdışı şansı kovalamış olacaksınız.

    ------sanat ve beşeri bilimler------

    bu alanda boğaziçi üniversitesi türkiye'de 1. sırada, dünyada ise 283. sırada yer almakta. yani felsefe, kültür çalışmaları, retorik, mantık, görsel ve performans sanatları vb. alanlar istiyorsanız boğaziçi üniversitesi sizin için en iyisidir. bu alandaki dünya sıralaması

    ------eğitim bilimleri------

    eğitim bilimleri, dünya sıralamasında ülkemizin ulaştığı en başarılı çalışma alanı. gazi üniversitesi bu alanda sadece türkiye'de değil adeta dünyada da sözü geçen bir markaya evrilmiş durumda. şu an eğitim bilimlerinde türkiye'de 1. sırada, dünya sıralamasında ise 21. sırada yer alıyor. evet yanlış duymadınız 21. sırada. bu alandaki dünya sıralaması 20 yıl önce benim zamanlarımda kamuya en çok öğretmen veren üniversite diye bilinirdi. şu an erasmus, farabi gibi eğitim programlarıyla her yıl yurtdışına çok sayıda öğrenci göndermekte. açıklanan istatistiklerde çarpıcı diğer nokta ise gazi eğitim bilimlerinden mezun çok sayıda akademisyenin eğitim bilimlerinde dünya üniversitelerinden talep görmesi ki bu ülkemiz için çok çok olumlu bir gelişme.

    ***(burada bir parantez açmak lazım)***
    peki bu denli şahane bir başarıya bir türk üniversitesi nasıl ulaştı? bilindiği gibi gazi üniversitesi eskilerde adı ülkücü olaylarıyla anılan bir üniversiteydi. sanırım 2017 yılında üniversitede başta fen edebiyat fakültesi olmak üzerek politize olmuş tüm yapılanma ve kadrolar yeni kurulan hacı bayram veli üniversitesi'ne devredildi. daha doğrusu postalandı. böylece şehrin merkezindeki kocaman yemyeşil bir kampüs ve mis gibi yerleşke sadece eğitim bilimlerine tahsis edildi. işte gazi üniversitesi'nin eğitim bilimlerinde fezaya yükselişi bu hamleyle başladı. politize olmayan bir iklimde, öğrencilere rahat bir ortam sağlayıp liyakatli insanlarla çalışılınca türkiye'de de bu başarıların yakalanabileceğini bize gösterdi. şu an tüm branşlardaki en yüksek dünya sıralamamız eğitim bilimlerinde ve bu rekor gazi üniversitesi'ne ait. şahane bir örnek. bu başarılarını gönülden tebrik ediyorum. bu istatistikler bize gösteriyor ki türkiye'de eğitim bilimlerine dair öğretmenlik, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, ölçme ve değerlendirme, planlama ve değerlendirme gibi alanlar seçecekseniz ülkenin bu alandaki en iyisi olan gazi üniversitesi ilk tercihiniz olmalı.

    ------yöneticilik ve insan ilişkileri------

    bilindiği üzere türkiye'de birçok holdingin ceo ve cfo pozisyonundaki yöneticilerin kariyer basamaklarından birinden bilkent ya da koç üniversitesi yer alır. sonrasındaki süreçte bu kişiler yurtdışından mba alarak eğitimlerine devam eder. bu iki üniversitenin dünyada saygın bir yere sahip olmasının temel sebebi de "yöneticilik ve insan ilişkileri" alanındaki başarısıdır. bu alanda bilkent üniversitesi dünya sıralamasında 319. sırada, koç üniversitesi ise 330. sırada yer almış ve türkiye'nin bu alanda en iyisi olmayı başarmıştır. her iki üniversite de özellikle özel sektörde üst düzey yöneticilik hedefleyenler için hem eğitim hem de hedef kitleye ulaşım açısından türkiye'de ilk sırada tercih edilmesi gereken adrestir. bu alandaki dünya sıralaması

    ------doğa bilimleri (uzay-fizik-astronomi vs.)------

    bu alanda odtü türkiye'de 1. sırada, dünya üniversiteleri arasında 283. sırada yer almakta. ayrıca odtü bu alanda, tübitak uzay teknolojileri araştırma enstitüsüyle koordineli çalışmaktadır. uzay teknolojilerine merakınız varsa türkiye'de sizin için bu alanda en iyi üniversite odtü olacaktır. bu alandaki dünya sıralaması

    ------tıp(sağlık bilimleri)------

    birçoğunuzun da bildiği gibi bu alanda hacettepe üniversitesi türkiye'de 1. sırada. eskiden cerrahpaşa ile hep zirvede beraber yer alırlardı fakat oradaki bölünmeden sonra artık tek başına. türkiye'de en iyi olma özelliğini korusa da maalesef dünya üniversiteleri sıralamasında her yıl biraz daha gerilemekte. buna rağmen şu an dünyada 276. sırada yer almakta ve yurtdışı doktorluk mütekabiliyet/denklik konusunda itibar görmeye devam eden bir üniversitemiz.bu alandaki dünya sıralaması

    -------hukuk (adli bilimler)-------

    türkiye'deki en eski ve köklü üniversite olan istanbul üniversitesi bu alanda ilk sırada. 2022 dünya sıralamasında ise 251-300 bandında kendine yer bulmuştur. bu alandaki dünya sıralaması gerek ders veren hocaların ekol oluşturacak kadar deneyimli olması gerekse piyasadaki birçok tanınır hukukçunun istanbul üniversitesi ekolünden yetişmiş olmasıyla hukuk alanında türkiye'de tercih edilecek ilk üniversite olarak öne çıkmaktadır.

    eveeet sevgili tercih yapacak kardeşlerim...

    buraya kadar entryi baştan sona okuduysanız, artık hangi alanda hangi üniversite türkiye'de en iyi eğitimi veriyor ve dünya sıralamasındaki durumu ne biliyor olacaksınız. geriye kalan tek şey, istediğiniz alan hangisi ona karar verip uygun en iyi üniversiteyi seçmek olacak. bunu yaptığınızda hem ülkende hem de yurtdışında itibar gören bir kurumdan mezun olarak geleceğe daha donanımlı daha umutla bakabilme şansınız olacak. ve son bir tavsiye daha:

    puanım neye yetiyorsa o bölümü, o üniversiteyi seçerim demek ahmaklıktan ve zaman kaybından başka bir şey değildir. eğer bu düşüncedeyseniz hemen üniversite hayallerinizi bir kenara bırakıp iş güç edin. en azından 30 yaşına geldiğinizde elinizde bir birikim ve zanaat olur. lakin ideallerinizde kararlıysanız ve puanınız yetmiyorsa, o zaman bir daha deneyin. olmazsa bir daha, bir daha. ama asla size bir şey katmayacak bir üniversiteye ve sevmeyeceğiniz bir bölüme gitmeyin. çünkü ömrünüzün şu anını kolaylıkla değiştirip şekillendirebilirsiniz ama sonrasını maalesef değiştiremezsin.

    hepinize bol şans diliyorum.

    yolunuz açık olsun.

  • hekimlerin hiç mi suçu yok

    okumuş insan düşmanı cahil çomarların sorabileceği bir soru.

    şuradaki haberin altında yazan yorumları okuyunca tüylerim diken diken oldu. bu ülkede son 20 yılda cahil insanlar o kadar yüceltildi ki kendilerini bi halt zannetmeye başladı. eski türkiye'de çapı kadar değer görenleri tepemize çıkardılar. bunların ortak özelliği de okumuş insan düşmanı olmaları. inşaatla, particilikle, yolsuzlukla parayı bulan bu cahiller kendilerini ilk defa önemli biri gibi hissetti bu iktidar sayesinde. ilk işleri de hiç erişemeyecekleri bilgi düzeyine sahip insanlara öfke ve nefret beslemek oldu. bu tür cahil çomarlar sözlük dahil her yerde. doktoru döverler, mühendis azarlarlar, öğretmene söverler. ellerinden gelse hepsi açlığa talim etsin isterler. hakkını arasalar nankör derler, şükürsüz derler. bu cahil çomarların başını atatürk'ün inkılapçılık kılıcıyla ezmedikçe bu şeref yoksunlarının soyu tükenmeyecek. bilimin ve fennin önünde ceket iliklenildiği günleri bu cahil çomarlara hatırlatmak da başa geçecek iktidarın ilk vazifesi olmalı. yoksa bu ülke bir adım ileriye gitmez bu örümcek kafalılarla!

  • ses tonunun kadınlar üzerindeki etkisi

    bir ara sakallı erkek seviyoruz dediler. sokaklar ışıd militanı gibi adamlardan geçilmez oldu. tertemiz güzel yüzlü, sinek kaydı traşlı adamlar bulunmaz oldu.

    bu aralar da her yerde passat kapısı gibi tok sesli adam seviyoruz dalgası çıktı. kime değsen 5 oktav pavorotti gibi konuşmaya çalışıyor bıyığı çıkmamış sabi sübyan.

    nezaket, zariflik ne sakalda, ne seste. huydadır huyda. gerisi traş.

    varoşu altına bulasan su görünce akar gider. asil insanı 40 kere yıkasan da çıkmaz endamı.

  • kara harp okulu'nun türbanlı ilk mezunu

    şimdi bu türbanlı bacımız allah emrettiği için başını kapatıyor değil mi? evet. tamaaam, allah mübarek etsin. yani başını açarak orada eğitim alsa allah'ın emrini çiğnedi diye x sayıda günah işeyecek. buna da tamaaam. zaten kamu kurumlarında türban bunun için serbest bırakıldı. şimdi ben bir şeyi merak ediyorum!

    allah emrettiği için yaygara koparıp türbanımı çıkarmam da çıkarmam diye ortalığı birbirine katıp bu hadiseyi 50 yıldır memleket meselesi yaptınız, istediğinizi de aldınız eyvallah. peki aynı allah'ın size namahrem kıldığı, bir tabur tanımadığın adamın içinde bile isteye bir ömür geçirdiğinde, inandığınız dinde bu günah olmuyor mu? kafanı kapatınca namahrem ortadan mı kalkıyor? türbanı çıkarmak günah diye 50 sene ülkeyi, meclisi diken üstünde tutup halkı kutuplaştırdıktan sonra türban takıp allah'ın yasaklarına depar atmak da ne oluyor? 1 günahtan kaçınmak için senelerdir her şeyi bahane edip kamu dahil her yerde taktınız o türbanı, güzell. e şimdi bir kadın olarak bir ömür %99'u erkek olan bir camiada bile isteye bulunacaksın. yani bile isteye allah'ın sana namahrem kıldığı insanlarla dirsek mesafesinde olacaksın. ee şimdi türban takmamanın günahı 1 ise bununki 1000 günah. şimdi ne olacak? sen bile isteye bu tercihi yaptın, günah işlemeyesin diye bu sefer de tüm tsk'yı erkeklerden arındırıp kadınlar ordusu mu kurmamız gerek?

    demek ki mesele din ya da günah meselesi değilmiş. mesele o türban simgesinin tepeden tırnağa tüm kamuya girmesiymiş.

  • 8 mayıs 2021 beşiktaş'ın doğranması

  • bira içmelik arkadaş veritabanı

    kadıköy'de bütün mekanlar kapalı nerede içiyorsanız bana da haber verin lan dediğim veri tabanı.

  • mauricio lemos

    2017'de barcelona ve atletico scoutlarına her hafta tribünde çadır kurduran ve piyasa değeri 12 milyon doları gören (daha 21 yaşındaydı o zaman) kaya gibi sert ama pambık gibi yumuşak bileklere sahip defans oyuncusu. son 2 senede sağlam bir düşüş yaşadı ve kiralık gittiği italya'da bir türlü uyum sağlayıp oynayamadı. 2 sene öncesini oynasa, fenerbahçe kalesi top görmez. üstüne de en az 6-7 tane freekick yazar. öyle bir topçu ve henüz 24 yaşında! senelik de 750 bin euro maaşa 3+1 imza atmış. bundan iyisi ayı götünde bal kovanı amk daha ne olsun

  • ülkü ocakları hesap sorar

    bu ülkü ocaklarının oğuz bulut diye namlı bir başkanı vardı zamanında. böyle kasılarak yürürdü. yıkıcı tim derlerdi ona. reis diye peşinden ayrılmazdı ocaktakiler. sedat peker'le filan boy boy resimleri vardı. bir gün bir video düştü internete. bu pezevenk ufacık bir oğlanla basıldı yatakta. hem de oğlanın ailesi tarafından. al bu da o reisin videosu. başka söyleyecek bir şeyim yok.

  • bir tencere süte yorgan sarılan karanlık dönem

    sağlıklı beslenen insanların devam ettirdiği dönemdir. siz aydınlığı çok yanlış anlamışsınız.

  • 5 şubat 2020 kırklarelispor fenerbahçe maçı

    medeniyet görmüş şehir başka usta. çomarland'e gidip kurşunlanırsın, trakya'ya gidip alkışlanırsın. insanı neyse şehirde o işte. takımları sonuna kadar mücadele ediyor sahada, taraftarı tribünde ıslanarak hiç usanmadan takımını destekliyor. helal olsun valla kırklarelispor'a. bunlar gibi 3-5 kulüp süper lige çıksa, en azından uygarlık anlamında premier ligi yakalarız.

  • 26 aralık 2019 media markt'ın sahte ürün rezaleti

    ekşinin işe yaradığı 2 temel konu var. biri sismik götlü kahin tayfamızın daha deprem olurken açtığı bilgi başlıkları. diğeri rezaletler konusundaki çaydırıcı gücümüz. daha dün vodafone rezaletiyle 15 gün süründürülen bir yazarın işini aynı gün çözen kutsal birlikteliğimiz, umarım bu arkadaşa da derman olur. rezalet puanım 10/10 updullah.

  • sözlük yazarlarının fiziksel özellikleri

    sözlükte ilk defa kısa boylu ve şişman erkekler, götü yere yakın ve çirkin kızlar görmememi sağlayan başlık. size daha kayıt olurken default olarak leonidas kasları ve altın kaplama pussy gelmiyor muydu lan? şu an çok şaşkınım sözlük. sen de bir rüyadan ibaretmişsin.