kowalski12
profili

  • masterchef türkiye

    "bu yapmaya çalıştığım hamuru beceremeyeceksem, master chief olmayi henuz haketmiyorum" demis bir modern zaman genç insanı mı izlendi demin? yoksa yanlış mı duydum?
    herkesin başarı, like, klik ve beğenilmek için ruhunu sattigi günümüz modern toplumunda her sey ve herkesten bağımsız, önde götürdugü bir yarismada gerçekten basarisini hakederek elde etmek isteyen genç bir adamin, yarismayi kaybederken hayatta nasil kazandigini ve kazandirdigini izledik. beni etkiledi bu genç adamin konuşması. tebrik ediyorum.

  • taksiciler aç kaldı mutlu musunuz

    pandeminin hemen öncesi. kadıköy'den göztepe'ye gitmem gerekiyor, elimde 16 kg'lik bir gitar amfisi... havada pis bir istanbul yağmuru. hafiften, insanı donduran cinsten. 6 saat kayit yapmisiz stüdyoda, canimiz çıkmış. zar zor altiyol'a amfiyi tasiyip boğa'nin önünden taksiye biniyorum.

    "göztepe özgürlük parkı" dedim. yüzü düştü denyonun. "oraya yürünür be abi ne taksisi" dedi. "elimde cihaz var agir yoksa senin arabanla ne isim olur" dedim. "genc adamsin abe. biz köyde neler tasidik. ooohooo oo sen de" cevabi verdi. ya sabir dedim.
    yolda arkadasini aradi. "abi bana da hep züppeler denk geliyor. kadiköy'den özgürlük parkı'na taksiye biniyor herif" diye anlatmaya başladi. ilk trafik ışığında indim. cihazi aldim. parasini vermedim. "yürü git lan sırana geri dön terbiyesiz" diye bağırdım. tam yanimda karakol oldugundan bir şey yapamadan basti gitti. ertesi gün altiyol' daki taksicilerden oranin sorumlusuna ulasip bu elemani sikayet ettim.
    benzer çok sikayet gelmis ayni aractan. benimki sonuncu olmus. kovdular.
    bunun gibi pislikler, uber sürücülerini kuytuda kıstırıp ağız vurun kırdılar. şimdi beter olabilirler. sorun yok benim için.

  • para basıp vatandaşa dağıtılmamasının nedeni

    şu içi bomboş çok bilmis tavirlarinizdan çıkıp milyonlarca insanin aklindaki soruya düzgün bir cevap yazin. bomboş oturuyoruz. ışi ekonomi ile ilgili olan birisi cikip düzgün şekilde aydinlatsin insanlari fazla para basilirsa ne olur ve neden olur diye.
    ben biliyorum ama isim ekonomi degil ve o konuyla ilgili uzun uzadiya yazmam yanlis olur. madem cok bu isten anlayan var oturup bir zahmet yazsin. 40 yilin başı bir ise yarasin şu ortam. ergen atari ve üstten bakmaniz inanilmaz salak duruyor.

  • aykut kocaman

    troll mroll değil. galatasaraylilar olarak alenen fenerbahçe'ye gelmesini ve seyircinin bıkıp usanacağı, az gol ve pozisyonun yasandigi uber sıkıcı maçlar oynanmasini istiyoruz canı gönülden. bunu saklayacak değiliz.

  • istanbul'da 7.5'lik deprem bekliyoruz

    kentsel dönüşüm rant palavrasiyla ülkenin en sağlam binalari ve altyapisi olan kadiköy son 5 6 yıldır yerle bir edilip baştan yapildi. ınanilmaz bir israf ve talan yaşandi. oysa bagdat caddesi ve civarinda kentsel dönüşüm sacmaligi ile yikilan evlerin cok buyuk cogunlugu 3-5 kat bareminde ve yatay olarak buyukluge sahipti. eski oldugu icin yikilan bu binalarin yerlerine ise 10-20 katlik dikey buyuklukte binalar yapildi. yikilan 5 katli binalar, yerlerini alan ise 15 20 katli binalar. göztepe'ye 52 katli 4 gökdelen kacak olarak yapildi. hem de yesil alana. sığınma ve toplanma bölgesine. etrafina saka gibi bir de kentsel dönüşüm binalari dikildi. ulan bu 52 katli binalar bir göçse mahalle kalmaz.
    neyse kadikoy cok gerekmemesine rağmen buyuk ölçude yenilendi. inanilmaz pahali arazi degerine sahip kadikoy'e göz koyan inşaat sirketleri bu süreçte ekonomik olarak yiprandigi icin gercekte kentsel dönüşüme ihtiyac duyan coğu istanbul semtiyle ilgilenemez hale geldiler. bakalim nasil bir yol bulunacak? her yapilan işi rant, her atilan adimi kazanç olarak gören bir zihniyetin çaresizce sarfettigi cumledir...

  • görevliye tokat atıp kaçamayan suriyeli

    gitgide her şehirde farklı sosyal krizlere dönüşmekte olan göçmenlik sorununun bir diğer vukuatıdır. dişi ağrıyan miniğe çok üzüldüm o ayrı.

  • yıldız tilbe'nin sahnede müzisyen azarlaması

    öncelikle burada yıldız tilbe'nin laf ettiği davulcunun kim olduğunu biliyor musunuz?

    (bkz: can tüzün)

    ikincisi; orkestra şefi size şarkıların metronomunu, alt yapısını verdiği zaman bu demektir ki o alt yapıda çalınacak. lamı cimi yok. zira klik zaten bilgisayardan geliyor ve her itip çekmede klik kapatırsanız bu sefer orksetra inanılmaz uyumsuz ve saçma tınlamaya başlar. solistin en rahat ve düzgün söylediği ritmik aranjeye göre sahne aranjesi yapılır. buna solist en son ok der ve turneye o şeklide çıkarsınız. kafaya göre takılmazsınız yani. burada yıldız tilbe'nin orkestra şefi ne dediyse o. can tüzün'e metronomları veren, onu tilbe'nin itip çekme sorunu olabileceği konusunda uyarmayan da orkestra şefidir. zira bir önceki konserde gayet sorunsuz çalınmıştı aynı aranjeler. neden bu konserde ritmler ve tonlar yakalanamıyor acaba yıldız tilbe tarafından?
    daha sahne aranjesi, orkestra şefi, click track, alt yapı nedir bilmeyen, hadi bilmemek sorun değil ama bu nedir diye bakmaya bile tenezzül etmeyen insanlar burada gelmiş avam avam konuşmuş ya ona benim can sıkıntım.
    yıldız tilbe ile çalacak kadar isim yapmışsan zaten belli yollardan geçmişsin demektir. adama amatör falan diyenin canını fena halde sıkar can tüzün müzisyenliği ile.

    burada yapılan terbiyesizliği savunmayın boşuna. yıldız tilbe'yi alkışlayan net şekilde güç fetişisti, sanattan, müzikten anlamayan, kaba ve kof insandır. yıldız tilbe haklı bile olsa iki şarkı arası kulise gider, müzisyenini çağırtır ve menajerine gerekli konuşmayı yaptırtırdı. profesyonel müzisyenseniz çözüm yolu bulacaksınız. elemanınızı seyirciye mama yapmak bunun en avam, en iğrenç yöntemi.
    orkestra sanatçıyı takip eder diyenleri de justin timberlake, madonna, weeknd, konserlerine alalım bakalım klike göre mi çalıyorlar sanatçının itip çekmesine göre mi? önce konu hakkında bilgi edinin tavsiyem odur.

  • hande fırat

    haber dünyasının arda turan”ıdır.

  • 10 eylül 2017 antalyaspor galatasaray maçı

    küfür kıyamet yazan eksik iq'lu yazarimsilarin cahilliklerini, hiçbir konuda dünyayi takip etmediklerini ve acz içinde zavalliliklarini burada görebiliyoruz. manchester unt bu hafta stoke deplasmaninda öne gecip az kaldi maçı veriyordu. geçen hafta arsenal'a 4 atan liverpool bu hafta manchester city deplasmaninda sadece 5 gol yedigine şükretti. dün everton'i deplasmanda mahveden tottenham, geçtigimiz hafta evinde burnley gibi bir takima puan kaybetmisti. fenerbahce gayet yakisikli oynadigi macta 3 yedi ve kendi evinde puansiz bir hafta gecirmis oldu. futbolu bundan dolayi seviyoruz. benim uzuntum eksi sözluk'un seviyesinin dustugu yer. 99'dan beri yazdigim bu ortamda tek bir kufurden kovulan harika adamlar taniyorum. buradaki rezillerin hala yazar olarak tutulmasi bu ortama yakismiyor. gercek taraftar ve futbol severlere saygilar bunlari yazarken.
    edit: @identikit mesaj atmış sağolsun. stoke maçıyla ilgili düzeltme yapıldı.

  • 9 eylül 2017 karabükspor beşiktaş maçı

    yetti lan terbiyesiz herifler. iki dakika insan gibi yazanlarin yazilarini okuyalim dedik şuraya bak. ulan 99'dan beri yaziyorum bu ortamda, zamaninda bir küfür yazdi diye şutlanan ne kalite adamlar taniyorum. bu nasil bir saçmaliktir. memleketin kalitesizliğini, taraftar profilinizi pek guzel yansitiyorsunuz tebrikler. tüm küfür ve hakaret yazanlari tek tek şikayet edip engelliyorum. umarim işe yarar da kovdurtmayi basaririm. 14 kişi oldu şu ana kadar. hepsi defolup gitse kimse üzülmez.
    maç ise bjk'nin kimseyi mutlu edemeden kazandigi değerli bir 3 puan ile sonlandi. karabuk'un defansinda dany basariliydi emeğine yazik oldu.

  • 07 jn 433

    umarim ve dua ederim ki cok agir bir trafik kazasi yapar, aracin icinde ezilir ve agir agir bekler caninin cikmasini. evet nefret doluyum bu yaratiklara artik. eskinin sulu zirtlak humanistiydim bu hale geldim...

  • jan olde riekerink

    gayet de başarılıdır. puansa puan, golse gol. gelemeyecek kardesim parali askerligini yaptiginiz senyor tabela. o milli takimi karistirmakla mesgul. ugrasmayin. baska kapiya.