ziplayanpireninsolonbacagi10
profili

  • 8 mart 2022 putin'in dünyaya rest çekmesi

    bir kaç yıl önce özellikle tarımsal üretim dediğimizde alırız parasıyla diyen dal yaraklar vardı. buyur savaş ortamı al alabiliyorsan parasıyla. üretmeden tüketirsen girer götüne.

  • anneler günü sessiz kutlanmalıdır

    yıllar önce okulda anneler günü için tören yapıldı. müdüre çok abartıldı. annesi olmayanlar var demiştim. 'boşver' demişti. cümlesinin bitiminden bir dakika sonra biri çok daha önce biride bir önceki sene annesini kaybetmiş iki kız öğrenci ağlayarak fenalaşmıştı. endüstriyelleşmiş bir günü abartıp kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. haklı talepdir

    edit: küçük bir ekleme özellikle küçük çocukların duygusal hallerine örnek olsun. geçen ay covid sebebiyle hastahaneye yattım. ambulansla evden götürülüşümü ne yazık ki gördüler. 6 gün hastanede kaldım. hastahane öncesi ve sonrası toplam 15 gün izolasyon süreci oldu. en fazla kapı arasından gördüler ya da küçük oğlumun yaptığı gibi buzlu camın ardından görmeye çalıştılar. şimdi evde en küçük gürültüde bana bir şey olacak diye korkuyorlar. koşturarak geliyorlar. özellikle küçük çocuklar için anne ve baba figürü çok kıymetli. bunu deşelememek gerek .

  • külotlu çorap giyen kadının asıl amacı

    herşey sorulmaz öyle. biz soruyor muyuz o gece ananın neden başı ağrımadı diye.

  • burs değil kredi al bedavacılığa alışma

    yillar yillar once diyanet islerinin bursuna basvurmak icin evrak almaya ugrasiyordum. gorevli sordu "referansin var mi?" diye yok diyince de "bosa ugrasma bu burs bizim cocuklara kadar" dedi. o bizim gurubuna girmediginiz surece bu isler zor. kredi odemeye alistirin kendinizi.

  • meb performans dayatması

    okulda sigara icerken yakaladigim ve para cezasi kitlenen cocuk beni degerlendirecek ve benim yatip yatmadigim ortaya cikacak oyle mi? gorusmeye cagirdigim ama gelmeyen veli beni degerlendirecek ve benim performansim ortaya cikacak. pansiyon olmayan okulda pansiyon ile ilgili isleri yapip yapmadigimi soracaklar, pansiyon olmadigindan yapmadigim is ile degerlendirilecegim. bir kez dahi dersime girmeyen mudur ders ici performansimi mi degerlendirecek(girdiginde mobing diye aglayanlar ayri bir konu, bir cok mudur de bu sebeple girmiyor.).bilgisiz fikir sahibi olmak zor zanaat.

    edito1: soylemek istemezdim lakin cok kasinan var. demesem icimde kalir. ananizin meslegi ile karistirmayin ogretmenligi yok yattigi yerden kazanma filan. datmin oldunuz mu lan simdi sabah sabah.

    edito2: ilk edit ogretmeni elestiren herkese degil. ben de biliyorum hak etmeyenleri. bu edit ozellikle 'bana sov' diye ozelden ugrasanlara. eminim donup tekrar burya baktiklarina.

  • türkiye olarak tartışmamız gereken en önemli konu

    baska bir entaride de yazmistim.
    1- kimi sikebiliriz
    2- orucu ne bozar

    bu iki konuyu hallettikten sonra bekle bizi mars biz geliyoruz.

    edit: tosun pasanin dedesi'nin önerisi ile, neyi sikebiliriz daha doğru olacak.

  • zeytinburnu'nda medeni giyinen kızı ifşa etmek

    yetmemis balkabağının biri de ekside paylasmis.

  • tekme atılan kız başörtülü olsa tutuklama olmazdı

    hakli. coktan linc edilmis olurdu.

  • meb'in kadrolu öğretmen atamasını kaldırması

    sayin fikrine soktuklarim, umarim "ohhh iyi oldu pezevenklere surunsunler doguda" mantigiyla bok attiginiz bu ogretmenlerden birinin cocugunuz derslerine girmesidir tek temennim. mulakat puaniyla atanmis en buyuk vasfi akpli tanidigi olan ogretmenler ile mutlu mesut yetistirirsiniz cocuklarinizi.

  • yavuz sultan selim zavallı bir padişahtır

    hazinesinde tonlarca altını biriktiren memlük devletinin yöneticileri de pamuk gibi adamlar. o altınları hiç güç ve iktidar için toplamadılar. bizim armut ağaçları armut verirken onların ki altın vermiş allahın sevgili kullarıymış meğer.

    mesela bu şah baküyü hep şiir söyleyerk fethetmişlerdir. bir tane ocağı sondürmemişlerdir. bir tane türkün kanına girmemişlerdir.

    (bkz: tencere dibin kara seninki benden kara)